- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα θέσουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας
«Έχουμε ισχυρούς συμμάχους»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής.
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η Ελλάδα θα θέσει στους εταίρους της το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύει ότι είμαστε κοντά για να πετύχουμε συμφωνία η οποία θα συμπεριλαμβάνει κυρώσεις για απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου και πως επιμέρους ενστάσεις κρατών μπορούν να καμφθούν.
«Θα συζητήσουμε», είπε ακόμα, «τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως ΕΕ στον τομέα της ενέργειας. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη – μέλη αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ υψηλές τιμές ενέργειας αποτέλεσμα υπερβολικά υψηλών τιμών φυσικού αερίου τιμές που δεν δικαιολογούνται από τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης γι’ αυτό είναι σημαντικό να επαναφέρουμε την συζήτηση για ένα πλαφόν στην χονδρική τιμή φυσικού αερίου για να μπορέσουμε να συμπαρασύρουμε προς τα κάτω τις τιμές ενέργειας και φυσικά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο RepowerEU λέγοντας ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις το οποίο η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί απορροφώντας σημαντικούς πόρους από τα αναξιοποίητα δάνεια του RRF.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. «Σε 15 μέρες θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα προκειμένου να επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης που έχουν καταβάλει νοικοκυριά στους λογαριασμούς ρεύματος από τις αρχές του έτους και από τις αρχές Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με παρεμβάσεις στην χονδρική αγορά έτσι ώστε να εξουδετερωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι λελογισμένες. Την προηγούμενη εβδομάδα το κοινοβούλιο ψήφισε την φορολόγηση στο ύψος του 90% των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας θα είναι και αυτοί πρόσθετοι πόροι που θα κατευθυνθούν στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Απάντηση στην Άγκυρα: Καμία διάθεση επεκτατισμού από τον Νίκο Δένδια
Νωρίτερα κύκλοι του ΥΠΕΞ σημείωναν- με αφορμή την επίθεση της Τουρκίας- πως αυτό που έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας για την Αγία Σοφία δεν έχει την παραμικρή σχέση με διάθεση αναθεώρησης.
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, για πολλοστή φορά, έθεσε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως και το ζήτημα των πρόσφατων βανδαλισμών στην Αυτοκρατορική Πύλη» αναφέρουν αρμόδιες πηγές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.