Πολιτικη & Οικονομια

Κωστής Χατζηδάκης: Τετραήμερη εργασία και Αριστερή υποκρισία

«Αν ήμουν Βέλγος, θα ήταν μια χαρά!», έγραψε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη θετική αντιμετώπιση των εργασιακών ρυθμίσεων στο Βέλγιο από τα ΜΜΕ της Αριστεράς.
O YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη θετική αντιμετώπιση των εργασιακών ρυθμίσεων στο Βέλγιο από τα ΜΜΕ της Αριστεράς.

Τη θέσπιση της δυνατότητας τετραήμερης εργασίας στο Βέλγιο και τη θετική αντιμετώπιση που είχε η συγκεκριμένη εξέλιξη στα εργασιακά θέματα από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα από εκείνα που τοποθετούνται στην Αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος, σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στάθηκε στα αρνητικά σχόλια που έλαβε από τη συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου αντίστοιχη νομοθετική παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης πριν από οκτώ μήνες. «Το ίδιο ακριβώς καθιερώσαμε και εμείς πριν από 8 μήνες, με τον Νόμο για την Προστασία της Εργασίας, αλλά μας περνούσαν γενεές δεκατέσσερις», αναφέρει στο σχόλιό του ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε τα εξής: «Το πάντρεμα των προσωπικών και οικογενειακών αναγκών του εργαζόμενου με τις υποχρεώσεις της δουλειάς είναι ένα από τα ζητούμενα της εποχής μας.

Κάθε λογικό μέτρο που συμβάλλει σε αντίστοιχη ευελιξία είναι καλοδεχούμενο. Αλλά τίθεται το ερώτημα: Αν τους αρέσουν οι ρυθμίσεις του Βελγίου, γιατί δεν τους άρεσαν οι ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις του τρισκατάρατου “νόμου Χατζηδάκη” τον περασμένο Ιούνιο;». Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζει αναλυτικά τις ομοιότητες των δύο νομοθετικών ρυθμίσεων και επισημαίνει ότι αυτό που για το Βέλγιο χαρακτηρίστηκε «τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού» (και χωρίς μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας), για την Ελλάδα ήταν «κατάργηση του 8αώρου με ατομικές συμβάσεις».

«Δεν είναι μόνο οι αντιφάσεις, τα ψέματα, η πολιτική υποκρισία» συμπληρώνει. «Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, αλλά και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε τόνους λάσπης για το συγκεκριμένο νόμο. Με αναίσχυντες διαστρεβλώσεις επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ότι με τα μέτρα για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής δήθεν καταργείται το 8ωρο. Την ώρα μάλιστα που δείχναμε ότι υπήρχε σχετική ευρωπαϊκή οδηγία την οποία είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και με ατομικές συμβάσεις είναι συνήθης ευρωπαϊκή πρακτική. Και ακόμα περισσότερο όταν ψηφίσαμε και θα ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σε λίγους μήνες την ψηφιακή κάρτα εργασίας που είναι εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου του εργαζομένου! Πάντοτε θα θυμάμαι ότι βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε πει από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το συγκεκριμένο νόμο, ότι οι (νεκροί) γονείς μου θα πρέπει να ντρέπονται για μένα! Μάλιστα. Όπως το διαβάζετε! Αν ήμουν Βέλγος υπουργός αντίθετα – νομοθετώντας τα ίδια πράγματα- θα ήταν μια χαρά!».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.