- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μιχαηλίδου: Πολιτεία & φορείς μαζί κατά της παιδικής κακοποίησης
«Όλες και όλοι μας έχουμε ευθύνη, ώστε να προλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά με οργάνωση και λογοδοσία»
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προσκάλεσε χθες Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, τους φορείς παιδικής προστασίας Σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προσκάλεσε χθες Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, τους φορείς παιδικής προστασίας](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/02/16/16.02.2022_paidiki_kakopoiisi.jpg)
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, προσκάλεσε Πολιτεία και φορείς να συνταχθούν όλοι μαζί κατά της παιδικής κακοποίησης.
Σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προσκάλεσε χθες Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, τους φορείς παιδικής προστασίας, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών, αλλά και προβληματισμών πάνω στα περιστατικά παιδικής κακοποίησης και τις πολιτικές καταπολέμησής της.
«Η προστασία κάθε παιδιού είναι ευθύνη όλων μας. Με υπευθυνότητα και συνέπεια προχωράμε στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής κακοποίησης. Όλες και όλοι μας έχουμε ευθύνη, ώστε να προλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά με οργάνωση και λογοδοσία», σημείωσε η υφυπουργός.
Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου παιδικής προστασίας, η συμμόρφωση δημόσιων και ιδιωτικών δομών σε αυτό, οι νέες προδιαγραφές δομών και υπηρεσιών παιδικής προστασίας, αλλά και συζητήθηκαν όσα ζητήματα προκύπτουν, ώστε να επιτευχθεί στον μέγιστο βαθμό η πρόληψη και η προστασία έναντι της παιδικής κακοποίησης.
Μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Δεν θα κουραστούμε να το λέμε, αλλά και να το πράττουμε. Καμία ανοχή στην παιδική κακοποίηση. Γι' αυτό και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε κάνει σημαία μας την παιδική προστασία. Ορίσαμε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δίκαιο με σαφήνεια τι είναι παιδική κακοποίηση και θεσμοθετήσαμε πλαίσιο, ώστε να καταγράφονται κεντρικά και εύκολα τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης και να μεταβιβάζονται άμεσα στις αρμόδιες αρχές. Αυτό που έχουμε καταφέρει με την εφαρμογή του νόμου είναι να αλλάξουμε την αντίληψη ολόκληρης της κοινωνίας. Σπάσαμε τη σιωπή και δημιουργήσαμε σχέσεις προστασίας και εμπιστοσύνης. Είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία, πολίτες και αρμόδιοι φορείς, ώστε να παρακολουθούμε τον τρόπο εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, να καταγράφουμε τα όποια ζητήματα προκύπτουν και να ενισχύουμε διαρκώς τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Σκοπός μας όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας».
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιος Σταμάτης και εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, τον Συνήγορο του Παιδιού, την UNICEF Greece, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS, την Ένωση Μαζί για το Παιδί, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.