- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οικονόμου:Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να προσφέρει κάτι
«Δεν υπάρχει πιθανότητα οριζόντιων μέτρων»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».
Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, επεσήμανε πως «όπως αναλύουμε τα δεδομένα εμβολιασμού τώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Όταν την επιβάλει κανείς πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή. Η κυβέρνηση εκεί που ήταν αυτονόητο ότι χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να προφυλάξει το σύστημα, δηλαδή στους υγειονομικούς, από την αρχή πήρε την απόφαση και την εφάρμοσε».
Ακόμα, ερωτηθείς για τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους τόνισε πως «υπάρχει η εξής φιλοσοφία με την προσαρμογή των μέτρων. Κάνουμε στοχευμένα μέτρα. Είναι και μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν».
Ως προς το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων που θα επηρεάσουν τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».
Τέλος, αναφέρθηκε στη θωράκιση του συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι «έχουμε διασφαλίσει την ενίσχυση με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για Covid και non-Covid περιστατικά. Έχουμε διασφαλίσει τη συνεργασία για ΜΕΘ non-Covid περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε επίταξη γιατρών [...] Προφανώς, και υπάρχουν προβλήματα, η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης
Αναμένονται 50 αρχηγοί κρατών, 10 μονάρχες και περίπου 130 αντιπροσωπείες χωρών του εξωτερικού
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί
Για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού
Στην περίπτωση του Λόφου του Στρέφη επιβεβαιώνεται η αλήθεια των καταληψιών, όχι αυτή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού
Με αφορμή τα νέα δεδομένα στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει
«Για εμάς είναι προτεραιότητα τα Δημόσια Πανεπιστήμια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για την κατάσταση των δημόσιων πανεπιστημίων
«Ο δεύτερος μηχανοδηγός δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά θα προστεθούν και κάμερες στην καμπίνα», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών
«H Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι η 2η χώρα σε πίεση ανά κάτοικο στο επίπεδο του μεταναστευτικού»
Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει προτάσεις για μείωση της ύλης
Τι ισχύει για αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια
Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας και της επικοινωνιακής διαχείρισης»
«Δεν έχω καμιά διάθεση να απαγορεύσω καμιά συγκέντρωση»
Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένα τα ποσά
Το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί
«Καταγράφει από τις καλύτερες επιδόσεις ανάπτυξης στην ΕΕ»
Οι ημερομηνίες - κλειδιά για εκπτώσεις φόρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.