- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δακτύλιος: Αύριο οι αποφάσεις για τα Euro 5 και Euro 6
Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Δακτύλιος - Κώστας Σκρέκας: Την Παρασκευή θα παρθούν οι αποφάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6.
Αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά του δακτυλίου στην Αθήνα, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.
Δακτύλιος: Επιστρέφει στην Αθήνα - Οι αλλαγές που έρχονται
Σε σχεδόν 10 ημέρες ο δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα των οδηγών που κινούνται στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το μέτρο ξεκινά να ισχύει στις 25 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο», αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική.
«Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και τα "παραθυράκια". Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον δακτύλιο» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα».
Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του δακτυλίου, καταλήγοντας ότι η ζώνη θα ανοίξει, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές στην Αθήνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.