- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κικίλιας σε νέους: Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια
«Όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου»


Βασίλης Κικίλιας: Θέλω να πω στους νέους μας ότι μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια.
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Αν δεν συμβεί αυτό, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει, επισήμανε ο υπουργός Yγείας ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια εμβολιασμού «δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».
Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα. Υπάρχει μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάτι το οποίο απ' ό,τι φαίνεται προβληματίζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Κικίλιας σε νέους: Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια
«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους νέους, σημειώνοντας ότι μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια. «Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό που μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μια άλλη κοινωνία, έναν καλύτερο κόσμο, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» ανέφερε και τους κάλεσε να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους.
Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό και το ένα τρίτο από αυτά αφορά σε νέους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων
Θα ακολουθήσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις
H υπουργός εκνευρίστηκε με την κατάσταση του χώρου
«Να γίνει πράξη η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ έως το 2027»
Tι ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη για τον κατώτατο μισθό
Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Αυξημένα κατά 506 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα - Αναλυτικά τα στοιχεία
Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα ποσά από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως
H ομιλία του στο συνέδριο καινοτομίας «Innovation Crete» που διοργανώθηκε στα Χανιά
Μειωμένες κατά 36% οι μεταναστευτικές ροές
Ενώ η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική, ενώ η Ευρώπη πασχίζει να ανασυνταχθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της αμερικανικής πολιτικής, εμείς συζητάμε παλαβομάρες
Για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της κάνει λόγο η βουλευτής - Η ανάρτησή της
«Εκταταμένη η ατζέντα των συνομιλιών»
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης
Οι συνταξιούχοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή
Ο έντονος διάλογος με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.