Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown
«Λεπτό ζήτημα η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών»


«Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό με την πανδημία», τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Σημείωσε δε ότι όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες από την ερχόμενη εβδομάδα να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως όσοι θα έχουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, τότε θα κλείνει η επιχείρηση. Επίσης όσοι θα δηλώσουν αμιγής την επιχείρησή τους (covid free δηλ.) τότε θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown. «Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατι βλάπτει την οικονομία μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα, ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.
Παράλληλα δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί ακόμη και οι νέοι μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές.
Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς, γι’ αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης. Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες, είπε.
Σχετικά με τις επισημάνσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.
Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από 1η Απριλίου σε εφαρμογή η αύξηση του κατώτατου μισθού
Θετική η προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος της 5ης δόσης
Όσα ειπώθηκαν στην καταληκτική συζήτηση του Συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί
«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ιδίως ο κεντρώος φιλελεύθερος διανοούμενος έχει ενώπιόν του έναν διμέτωπο αγώνα. Μόνο που δεν αρκεί η αλήθεια των φιλοσόφων
Για βίντεο σε έκθεση - «Προσβάλλει τα ιερά και τα όσια»
1 μήνα περίπου θα παραμείνει στη Βοστόνη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard
Σε 24ωρη λειτουργία η Δομή Φιλοξενίας, το πρόγραμμα Street Work και το τηλεφωνικό κέντρο
Επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία γυρνάει σελίδα και μιλάει στην ATHENS VOICE για όσα θέλει να δει στη χώρα, στο κόμμα του και στην Αριστερά
Ο δήμαρχος Αθηναίων για τη σύλληψη Ιμάμογλου
Η δήλωση του πρώην δημάρχου Αθηναίων για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης
Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση
Δημιουργούνται για άλλη μια φορά συνθήκες ενίσχυσης κινηματικών νοοτροπιών, όπως συνέβη και προ δωδεκαετίας
«Θα πάει στον φυσικό δικαστή όπως ορίζει το Σύνταγμα, όχι όπως βολεύει τη ΝΔ» λένε πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη
Γιατί η απεμπλοκή των ΗΠΑ από την ευρωπαϊκή ασφάλεια κληρονομεί στην Ευρώπη τις τύχες της φιλελεύθερης δημοκρατίας
Mε αφορμή το περιστατικό στην Λακωνία
Δείτε μέχρι πότε παρατείνεται το κάθε πρόγραμμα
«Θα παραπεμφθεί με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα και όχι όπως βολεύει τη ΝΔ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.