- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νομοθετικές ρυθμίσεις για Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία και ΑΕΙ
Τι προβλέπουν - Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Ποιες είναι οι Νομοθετικές Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων - Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης στα ΑΕΙ.
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα (29/6) τροπολογία με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).
Η τροπολογία προβλέπει ότι στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, η θητεία των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, η οποία λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται έως τις 31.08.2022. Όσοι εκπαιδευτικοί «δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέφουν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά». Ακόμη, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την «οριστική τοποθέτηση, αίτηση απόσπασης και μετάθεσης των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων».
Σε ό, τι αφορά τα AEI, κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα «καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής του στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο». Ακόμα, ορίζονται οι αρμοδιότητες της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που συνίσταται σε κάθε Ίδρυμα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ορίζονται σημεία, τα οποία ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο, είναι η αναπλήρωση στελεχών, που έχουν αποσπαστεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».
Η τροπολογία με τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.