- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Προεδρικό Μέγαρο: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου στους ηγέτες
Αναλυτικά τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ
Στις γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής θα βασιστεί το δείπνο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους ξένους ηγέτες, το οποίο επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου.
Ένα πλούσιο δείπνο βασισμένο σε γεύσεις θάλασσας έχει ετοιμάσει για τους ξένους ηγέτες ο Λευτέρης Λαζάρου, που ανέλαβε τις γαστρονομικές ετοιμασίες του δείπνου που θα παραθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους επίσημους προσκεκλημένους της το βράδυ της Τετάρτης.
Στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνιστούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο θα περιλαμβάνει κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Ως προς τα κρασιά, θα προτιμηθού τα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί "Αποσπερίτη" από την Οινοποιητική Λειψών.
Το πρόγραμμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Από την πλευρά της, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του 'Αντρη, καθώς και με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη.
Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.
Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τετάρτη 24/3
11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο
12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη
20:30 Επίσημο Δείπνο
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.