Θεματα

Προεδρικό Μέγαρο: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου στους ηγέτες

Αναλυτικά τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λευτέρης Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου © NDP Photo Agency

Στις γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής θα βασιστεί το δείπνο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους ξένους ηγέτες, το οποίο επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ένα πλούσιο δείπνο βασισμένο σε γεύσεις θάλασσας έχει ετοιμάσει για τους ξένους ηγέτες ο Λευτέρης Λαζάρου, που ανέλαβε τις γαστρονομικές ετοιμασίες του δείπνου που θα παραθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους επίσημους προσκεκλημένους της το βράδυ της Τετάρτης.

Στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνιστούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο θα περιλαμβάνει κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Ως προς τα κρασιά, θα προτιμηθού τα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί "Αποσπερίτη" από την Οινοποιητική Λειψών.

Το πρόγραμμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Από την πλευρά της, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του 'Αντρη, καθώς και με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη.
Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τετάρτη 24/3

11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο

12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη

20:30 Επίσημο Δείπνο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.