- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι απαντά η Μυρσίνη Λοΐζου για τις αναρτήσεις για την τρομοκρατία
«Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ. Είναι μικροπολιτική»
Στην ΕΡΤ μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εξηγώντας γιατί αποδέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφια και απάντησε στους επικριτές της για τις παλαιότερες επίμαχες αναρτήσεις της με θέμα την τρομοκρατία.
«Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ. Είναι μικροπολιτική. Ήταν κάτι για το οποίο από τότε είχα ζητήσει συγγνώμη. Τα social media μάς κάνουν καμιά φορά να ξεφεύγουμε και ο γραπτός λόγος δεν είναι σαν τον προφορικό, αλλιώς διαβάζεται, αλλιώς ακούγεται. Ζήτησα συγγνώμη και τότε και ζητάω και τώρα», δήλωσε σχετικά με ανάρτησή της για τα θύματα της 17Ν.
Αναφορικά με την πρόταση να συμμετέχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι της έγινε «από κάποια στελέχη που είχα γνωριστεί και είχαμε δουλέψει μαζί για το θέμα της ΑΕΠΙ και των πνευματικών δικαιωμάτων». «Δέχθηκα αμέσως γιατί η ιδέα να αγωνιστώ για τον πολιτισμό και τα πνευματικά δικαιώματα ήταν κάτι που με ενδιέφερε πάρα πολύ, ήταν κάτι που αγωνιζόταν και ο πατέρας μου και η μητέρα μου πριν 30-40 χρόνια.
Η Μυρσίνη Λοΐζου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ εξέφρασε και την ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς. «Έχω ένα παιδί 15 χρονών, είναι κορίτσι και με ανησυχεί πάρα πολύ η δύναμη που έχει αποκτήσει η ακροδεξιά. Ο φασισμός ήταν κάτι που έζησα από μικρή στο σπίτι μου με τη σύλληψη του πατέρα μου. Μπήκαν μέσα, τον άρπαξαν, τον πήγαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, τον χάσαμε, δεν ξέραμε που είναι. Είναι κάτι που βλέπω να συνεχίζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και θέλω να κοιτάω το παιδί μου στα μάτια, να μπορώ να του προσφέρω μία ελευθερία και όχι αυτόν τον φασισμό και τον ναζισμό που τον βλέπω αυτή τη στιγμή να ξυπνάει και να υπάρχει γύρω μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.