Όλγα Γεροβασίλη: «Τραυματίζει τη δημοκρατία» η έκρηξη στο ΣΚΑΪ
«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται»


Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία», σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας.
«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Μετέβησαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.
«Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη. «Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», πρόσθεσε.
Η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 χαρακτηρίζεται «ισχυρή» και προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο - κυρίως σπασμένα τζάμια - πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».
O εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο - πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.
Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.
Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Σκάι, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.
Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο
«Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία»
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή
Ο πέμπτος μέσα σε λίγες ημέρες
Τι αναφέρει για τις αμυντικές δαπάνες
Ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά
Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού
«Συντελείται μια επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο στην πατρίδα μας» είπε ο πρωθυπουργός
Όσα είπε στο «Εξομολογητήριο» για το παρελθόν του και το... μπέρδεμα με τον Ανδρουλάκη
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τον Μίλτο Τεντόγλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες
«Το σχολείο αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με μικρές πράξεις που έχουν σημασία»
Σχολιάζει τις κυβερνητικές κινήσεις για την προανακριτική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.