• 17
  • 3
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Πού πήγε η ορμητική χαρά μου;

Γεροντοκόριασα στα 27 μου;
41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 738
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μυρτώ, καλή μας νεράιδα, άγγιξέ με με το μαγικό ραβδί σου, σε παρακαλώ. Θέλω να γίνω πάλι ο εαυτός μου γιατί αυτή που είμαι τώρα δε μ’ αρέσει καθόλου. Δεν την ξέρω, δεν τη γουστάρω, δεν την καταλαβαίνω! 25 χρονών, πρώην χαρούμενη και έξω καρδιά, ανοιχτή σε όλες τις (α)πιθανότητες, αισιόδοξη, με ένα «δεν πειράζει» για απάντηση σε όλα τα στραβά και τα ανάποδα. Αυτή ήμουν, αυτή αναγνωρίζω. Το θέμα είναι ότι άλλαξα και ψάχνω να βρω τι φταίει. Πού πήγε η ορμητική χαρά μου; Το φυσικό μου «ταλέντο» να παίρνω τα πράγματα όπως έρθουν; Τόσο πολύ μου στοίχισε ο χωρισμός που φαινόταν από καιρό ότι έρχεται καταπάνω μου; Τόσο πολύ με τρόμαξε ότι δεν θα βρω ποτέ κάποιον να συνεννοηθώ και να μοιραστώ τη ζωή μου; Δεν νιώθω τίποτα για κανέναν από όσους γνωρίζω. Όσο ενδιαφέρον και να μου φαίνεται κάποιος στην αρχή, πάντα κάτι βρίσκω που με ενοχλεί ή αν δεν βρω, απλώς χάνω την όρεξη να γνωριστώ καλύτερα, να ξαναμπώ στην περιπέτεια να εξηγώ ποια είμαι και να τσεκάρω τι ρόλο βαράει ο άλλος για να μη χάνω τον καιρό μου. Γεροντοκόριασα στα 27 μου; Ίσως. Ξίνισα πριν την ώρα μου; Μπορεί…

H Μυρτώ γράφει:

Μα τι αφορισμοί είν’ αυτοί; Ξεκινώντας ένα γκομενικό κανείς δεν έχει στο νου του ότι θα οδηγήσει σε μια παντοτινή παντοτινότητα – απλώς αφηνόμαστε και χαλαρώνουμε ελπίζοντας να βγει κάτι εμπνευστικό κι ωραίο. Τα σενάρια και τα παιχνίδια του μυαλού συνήθως χαλάνε τη δουλειά. Περάστε καλά, γνωρίστε καινούργιο κόσμο, αφήστε τις (α)πιθανότητες να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν λέω ότι  συμβαίνει πάντα, ούτε καν συχνά,  αλλά καμιά φορά στεκόμαστε τυχεροί και αν μη τι άλλο, το διασκεδάζουμε. Ποιο; Το λάθος ραντεβού, τη λάθος γνωριμία, τη λάθος συζήτηση, το λάθος σεξ (ντάξει, αυτό δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό) – όλη τη διαδρομή μέχρι το επόμενο (προσωρινά;) σωστό. 
Υ.Γ. 1 Το μαγικό ραβδί δεν δουλεύει εδώ και χρόνια, ούτε για μένα ούτε για τους άλλους. Δυστυχώς κι ευτυχώς,  πρέπει μόνοι μας να κουνήσουμε τα θεϊκά μας ποπουδάκια για να σκαρφαλώσουμε και πάλι στο μαγικό βουνό. Και να ξανακουτρουβαλήσουμε. Και να ξανασκαρφαλώσουμε.  Γενικά, κουτρουβάλημα και σκαρφάλωμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Υ.Γ. 2 Ξεβολευτείτε. Γνώμη μου.

Ερωτικά αδιέξοδα και sexy απορίες της πόλης. Η Τζένη Μελιτά έχει τις απαντήσεις!