• 4
  • 6
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Πολλές κοπέλες στην ηλικία µου έχουν προχωρήσει σεξουαλικά ενώ εγώ όχι

Μήπως πρέπει να ρίξω τα τείχη που έχω χτίσει τριγύρω µου και να αφεθώ;
41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 731
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γεια σου Μυρτώ, είμαι 19 χρονών και βλέπω όλες τις φίλες µου να προχωράνε στα προσωπικά τους και εγώ να μένω στάσιμη. Πολλές κοπέλες στην ηλικία µου έχουν προχωρήσει σεξουαλικά και έχουν και μακροχρόνιες σχέσεις (αυτό συμπεριλαμβάνει και τις φίλες µου). Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιο νέο αγόρι, πάντα µε πιάνει η αμφιβολία, ο φόβος που και στο τέλος επιβεβαιώνεται. Μήπως πρέπει να ρίξω τα τείχη που έχω χτίσει τριγύρω µου και να αφεθώ; Αλλά δεν ξέρω γιατί πάντα µε πιάνει ο φόβος και δεν κάνω τίποτα µε κανέναν ή δεν αρχίζω καν κάτι. Θέλω τη συμβουλή σου, σε παρακαλώ.

H Μυρτώ γράφει:

Θα µπορούσα να σας συµβουλεύσω να κάτσετε εκεί που κάθεστε και να λέτε τι ωραία που γλιτώνετε αυτά που τραβάµε όλοι οι υπόλοιποι. Τι ζήλιες, τι ασυνεννοησίες, τι απογοητεύσεις, τι µαταιώσεις, τι καβγάδες, τι κλάµατα, τι τσιγάρα το ένα πάνω στο άλλο, τι ξάγρυπνες νύχτες, απαπα... µαύρα χάλια. Αν τώρα εσείς ακολουθούσατε αυτή τη συµβουλή, το πιθανότερο είναι ότι σε είκοσι χρόνια θα µε µνηµονεύατε µε τη φράση «ελπίζω να έχει ψοφήσει µέσα σε φριχτούς πόνους». Καθόλου δεν µου αρέσει αυτή η προοπτική οπότε σας συµβουλεύω να ψάξετε τρόπο ώστε να µπορέσετε να αφεθείτε στον µαρτυρικό ποταµό που λέγεται έρωτας. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να είναι να τολµήσετε κι ας φάτε τα µούτρα σας.

Υ.Γ. Θα µπορούσα επίσης να σας επαναλάβω αυτό που λέω και ξαναλέω δέκα χρόνια, ότι δεν υπάρχει ηλικιόµετρο στην επιθυµία για σχέση και για σεξ, αφού όµως ανησυχείτε (και το σέβοµαι) δοκιµάστε να βάλετε λίγο pause στην ανησυχία σας να δούμε αν έµεινε καθόλου χώρος για ελευθερία.

Ερωτικά αδιέξοδα και sexy απορίες της πόλης. Η Τζένη Μελιτά έχει τις απαντήσεις!