Το πάρκο Φιξ «μεταμορφώνεται» σε μια όαση πρασίνου (εικόνες)
Μπακογιάννης: Κάνουμε τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη


Δήμος Αθηναίων: Το Πάρκο Φιξ αποκτά ξανά ζωή και «μεταμορφώνεται» σε μια όαση πρασίνου.
Το πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ μας «ξανασυστήνεται» υπό τη νέα του, ριζικώς ανανεωμένη μορφή, ως σύγχρονο αειφόρο αστικό πάρκο, με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού.
Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas στηρίζουν το έργο του Δήμου Αθηναίων, ώστε το ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας να γίνει ξανά μια σημαντική ανάσα πρασίνου και υψηλής αισθητικής, που θα προσδίδει «πόντους» στην αισθητική της καθημερινότητας της πυκνοδομημένης περιοχής των Πατησίων.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε πολλαπλά έργα και παρεμβάσεις, στην έκταση των 7.500 τ.μ που καταλαμβάνει το πάρκο. Στο πλαίσιο της ανάπλασης πραγματοποιήθηκαν έργα αποκατάστασης των διαδρομών του πάρκου με υδατοπερατό υλικό, ανανεώθηκε ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση), αντικαταστάθηκαν όλα τα φωτιστικά με κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του σιντριβανιού.

Επιπλέον, με βάση την μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, στο πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.500 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στον αστικό ιστό και τη ρύπανση, ενώ έχουν χαμηλές ανάγκες σε νερό. Επίσης, για πρώτη φορά πάρκο του δήμου φυτεύτηκε σε όλα τα σημεία του πολυετές λιβάδι το οποίο παραμένει πράσινο όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο κεντρικό τμήμα του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στις αισθήσεις, που αποτελείται από φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές φυλλώματος και ανθών, τα οποία παρουσιάζουν έντονο εποχιακό και βοτανικό ενδιαφέρον.
Στο νότιο όριο του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στη βιοποικιλότητα, με τη φύτευση αειθαλών μεσογειακών θάμνων κάτω από τα δέντρα και υδροχαρών φυτών γύρω από το σιντριβάνι. Η δυτική αλέα με τα πλατάνια τονίστηκε με γραμμικές φυτεύσεις πολυετών ποωδών ειδών και θάμνων, ενώ στο ανατολικό όριο με την οδό Πατησίων αποκαταστάθηκε η επιφάνεια του χλοοτάπητα, με στόχο να αποτελέσει το σημείο συνάντησης και διεξαγωγής υπαίθριων δραστηριοτήτων. Μέριμνα έχει ληφθεί και για τα πουλιά του πάρκου, καθώς έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες.
Τέλος, τα 27 παγκάκια του πάρκου φιλοτεχνήθηκαν από σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, δίνοντας εικαστική χροιά στο χώρο.

Μπακογιάννης: Ενώνουμε δυνάμεις, κάνουμε τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη
«Στην Αθήνα, είναι σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, το δημόσιο χώρο που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Το πάρκο ΦΙΞ είναι ένα από τα εμβληματικά σημεία της πόλης που εντάσσεται πλέον στους σύγχρονους ρυθμούς της Αθήνας και ταυτόχρονα διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πρωτεύουσα. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου", γίνεται σύμμαχός μας για να «ξυπνήσουμε» το πάρκο ΦΙΞ και να δώσουμε στην περιοχή τις ανάσες που τόσο έχει ανάγκη. Συνεργαζόμαστε, ενώνουμε δυνάμεις σε μία προσπάθεια όλων, να κάνουμε τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ανάπλαση του Πάρκου Φιξ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μαγεία των γιορτών εξαπλώνεται στην πόλη και το πνεύμα των εορτών πλημμυρίζει κάθε γειτονιά
Η διαδρομή του από τα πέριξ της Ομόνοιας στις εγκαταστάσεις της Οδού Ανθέων
Μπαλόνια, κεράσματα, happenings, εκπλήξεις και πολλή μουσική στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival
Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, της επιστήμης και της δημοσιογραφίας κατέθεσαν τις απόψεις τους
Η καρδιά της Αθήνας χτυπά σε γιορτινούς ρυθμούς με θέα την Ακρόπολη
Μια συζήτηση με την αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Αιμιλία Τζίβα
Ζωγραφίζοντας σε καρέκλες, σκαμπό, σεντόνια
Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου το θρυλικό street party της Athens Voice θα περιμένει όλους εσάς
Τέλεια φώτα, σωστός ήχος, dark rooms, αυστηρή πόρτα, εκλεκτικά DJ sets, ενδιαφέρον crowd
Έχουμε φάει τόσες φάπες, τόση ανασφάλεια και πίεση πανταχόθεν, που αναζητάμε πια λίγη χαρά, λίγη χριστουγεννιάτικη τρέλα, λίγο τζέρτζελο, απ’ όπου κι αν προέρχεται
Η Ελευθερία Ντεκώ φωτίζει τον διάσημο πεζόδρομο
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Μια συζήτηση με τον Γιώργο Γιαννή, καθηγητή-Διευθυντή του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Όλα έτοιμα για το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό - Οι εκδηλώσεις και οι καλλιτέχνες επί σκηνής
Με αφορμή τα 101 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας σοπράνο - Η ημέρα με μειωμένη γενική είσοδο
Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2025
Στη διοργάνωση συμμετέχουν 14 ομάδες - Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρούχα
Πάντα οι DJ είναι ένας κι ένας, ο χώρος, ειδικά όταν δεν μαζεύει πολύ πολύ κόσμο, είναι υπέροχος.
Πώς λειτουργεί - Η πρώτη που απευθύνεται και σε κωφούς ανθρώπους
Όσα θα βλέπουμε στο προφίλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.