TV + Series

Κόρτο Μαλτέζε: Οι περιπέτειές του στη μικρή οθόνη

Απο τον δημιουργό των Winx

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κόρτο Μαλτέζε, το εμβληματικό κόμικ του Ούγκο Πρατ συμπληρώνει φέτος 57 χρόνια ιστορίας

Μία νέα live-action τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο έργο του Ούγκο Πρατ αναμένεται να δημιουργήσει το ιταλικό στούντιο Rainbow Group («Winx»), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού Variety. Συγκεκριμένα, το στούντιο Rainbow υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την την εταιρία Cong SA, που διατηρεί τα δικαιώματα στο έργο του Πρατ, με σκοπό τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στις περιπέτειες του Κόρτο Μαλτέζε. Η εμβληματική σειρά graphic novel ακολουθεί έναν κοσμοπολίτη καπετάνιο που κάνει τον γύρο του κόσμου στις αρχές του 20 αιώνα, και αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές δουλειές κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

«Αυτό το πρότζεκτ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο CEO της Rainbow Group και δημιουργός των Winx Iginio Straffi: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ούγκο Πρατ και πάντα ήθελα να δουλέψω στο "Κόρτο Μαλτέζε"... Περίμενα υπομονετικά τη σωστή στιγμή και [...] επιτέλους, αυτή η μέρα έχει έρθει!» συμπληρώνει με ενθουσιασμό ο Ιταλός επιχειρηματίας.

Το έργο του Ούγκο Πρατ αποτελεί πυλώνα της παγκόσμιας 9ης τέχνης, σημαδεύοντας ανεξίτηλα το ευρωπαϊκό ρεύμα της δεκαετίας του '60 και επηρεάζοντας πολλαπλές γενιές κομιστών. Ο Πρατ γεννήθηκε το 1927 στο Rimini της Ιταλίας και ξεκίνησε να διηγείται τις περιπέτειες του Κόρτο Μαλτέζε το 1967, συνεχίζοντας ακάθεκτος μέχρι και το 1990 -ενώ μετά το θάνατό του το 1995, οι περιπέτειες του Μαλτέζε συνεχίστηκαν με την υπογραφή του Juan Diaz Canales (Blacksad) και του Bastien Vives (La boucherie).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι περιπέτειες του Μαλτέζε «έβαλαν πλώρη» για την μικρή οθόνη, με τον Αμερικανό κομίστα και κινηματογραφιστή Frank Miller να επιχειρεί να μεταφέρει τη δουλειά του Ούγκο Πρατ στην τηλεόραση το 2022 -ένα πρότζεκτ που δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σε μορφή κινουμένων σχεδίων, οι περιπέτειες του Μαλτέζε έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη το 2002, από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Studiocanal.

Οι περιπέτειες του Κόρτο Μαλτέζε κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως.