TV + Series

Ο Σιδερένιος Θρόνος του Game of Thrones απέκτησε νέο κάτοχο - Πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού

Ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια η δημοπρασία αντικειμένων της επικής σειράς του ΗΒΟ

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Game of Thrones: Ο Σιδερένιος Θρόνος πουλήθηκε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια - Δημοπρατήθηκαν περισσότερα από 900 αντικείμενα της σειράς του HBO

Οι θαυμαστές του Game of Thrones είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοναδική δημοπρασία που διοργάνωσε o oίκος Heritage Auctions στο Ντάλας, έχοντας πάνω από 900 αντικείμενα της θρυλικής σειρά του HBO.

Η δημοπρασία αντικειμένων του Game of Thrones, η οποία διεξήχθη από την Πέμπτη έως το Σάββατο 10-12 Οκτωβρίου ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 θαυμαστών της σειράς να πλειοδοτούν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ατενίζει τον Σιδερένιο Θρόνο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα γυρίσματα του Game of Thrones το 2014. Δίπλα της τα μέλη του καστ της σειράς Λένα Χίντλεϊ (Σέρσεϊ Λάννιστερ), Κόνλεθ Χιλ (Βάρυς) και Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου) © EPA/Αaron McCracken/Harrisons/PO

GoT: Σε μόλις 6 λεπτά πωλήθηκε ο Σιδερένιος Θρόνος

Το πιο περιζήτητο αντικείμενο ήταν ο Σιδερένιος Θρόνος, ο οποίος πωλήθηκε σε μόλις έξι λεπτά για 1,49 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι στη επική σειρά ο θρόνος συμβόλιζε τον αγώνα για την εξουσία. Δημιουργήθηκε μετά από διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής στον δράκο του Βαλέριον, να λιώσει με την καυτή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης.

«Ο κόσμος ήθελε ένα κομμάτι από τη μαγεία του Game of Thrones»

«Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς, φτιαγμένους από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασκευάσουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν», ανέφερε σε δήλωση ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

«Ο κόσμος ήθελε ένα μέρος από τη μαγεία του Game of Thrones», συμπλήρωσε.

Άποψη του Σιδερένιου Θρόνου και των κοστουμιών της σειράς του HBO «Game of Thrones» σε έκθεση στη Βαρκελώνη το 2017 © EPA/Alejandro Garcia

Εκτός από τον Σιδερένιο Θρόνο, πάνω από 30 αντικείμενα άλλαξαν χέρια έναντι εξαψήφιου αριθμού, αναφέρει το ΑP.

Δύο ακόμη αντικείμενα που προκάλεσαν μάχη προσφορών ήταν το Γαμψώνυχο, το διαβόητο σπαθί του Τζον Σνόου που κρατούσε ο Κιτ Χάριγκτον, το οποίο πωλήθηκε για 400.000 δολάρια, ενώ ένα κοστούμι με εντυπωσιακό μανδύα του σταρ κέρδισε ένας θαυμαστής του καταβάλλοντας 337.500 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη Σαν σήμερα το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones που δίχασε εκατομμύρια θεατές