TV + Series

Netflix: Oι οπαδοί της σειράς KAOS αντιδρούν για το «κόψιμο» της

Oι αποφάσεις ανανέωσης βασίζονται κυρίως στην τηλεθέαση κατά τις πρώτες 28 ημέρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Netflix: Oι οπαδοί της σειράς KAOS αντιδρούν για το «κόψιμο» της

Ο δημιουργός της δημοφιλούς κωμικής σειράς του Netflix με θέμα την ελληνική μυθολογία Kaos δήλωσε ότι είναι «στεναχωρημένος» για την ακύρωση της σειράς μετά από μία σεζόν.

Ο Charlie Covell δημοσίευσε ένα μήνυμα στη σελίδα της εταιρείας παραγωγής Sister στο Instagram για τους θαυμαστές που την τελευταία εβδομάδα εξέφρασαν την απογοήτευση και την οργή τους για το Netflix που έκοψε τη σειρά.

«Φυσικά και είμαι στεναχωρημένος που δεν θα γυρίσουμε άλλο, αλλά δεν θέλω αυτά τα νέα να επισκιάσουν αυτό που κάναμε», ανέφερε ο Covell. «Είμαι απίστευτα τυχερός που συνεργάστηκα με ένα τόσο εξαιρετικά ταλαντούχο καστ και συνεργείο και είμαι εξαιρετικά περήφανος για τη σειρά μας. Σας ευχαριστώ απολύτως όλους τους εμπλεκόμενους: ήταν μια ηράκλεια ομαδική προσπάθεια και ένα τεράστιο προνόμιο να δουλέψω μαζί σας».

Το Kaos είναι μια σύγχρονη σύγχρονη αναπαράσταση της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας. Η σειρά οκτώ επεισοδίων, που κυκλοφόρησε στο Netflix στα τέλη Αυγούστου, έχει ως πρωταγωνιστή τον Jeff Goldblum ως έναν παρανοϊκό Δία που φοράει φόρμα και αλυσοδένει τον Προμηθέα (Stephen Dillane) σε έναν γκρεμό ως τιμωρία επειδή παρεμβαίνει στην κυριαρχία του.

Ο Προμηθέας επιστρατεύει τη βοήθεια τριών ανθρώπων - της Ευρυδίκης (Aurora Perrineau), της Αριάδνης (Leila Farzad) και του Καίνου (Misia Butler) - για να ανατρέψουν τον Δία. Συμμετέχουν επίσης οι Janet McTeer, Killian Scott, Billie Piper και David Thewlis.

H σειρά το ντεμπούτο της στο Νο 3 των αγγλόφωνων σειρών με τις περισσότερες προβολές στο Netflix, ενώ σε κριτική πέντε αστέρων στον Guardian αναφέρεται ότι πρόκειται για «μια επανεκτέλεση της ελληνικής μυθολογίας που είναι λεπτή και περίπλοκη, πνευματώδης, αυστηρή, εξαιρετικά έξυπνη, αστεία και βίαιη».

Οι θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι οι ακυρώσεις στερούν την ευκαιρία να δουν τη σειρά να αναπτύσσεται και να φτάνει σε ένα τέλος. Μια διαδικτυακή καμπάνια για τη διάσωση του Kaos έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές.

«Αυτό είναι απογοητευτικό», έγραψε ένας θαυμαστής. «To Kaos μόλις που πρόλαβε να πετάξει. Είχε ένα εκλεκτό καστ, απίστευτη ποικιλομορφία και μια ανατροπή της ελληνικής μυθολογίας. Η 2η σεζόν θα ήταν φοβερή. Αν το Netflix δεν πρόκειται να επιτρέψει στο περιεχόμενό του να αναπτυχθεί, δώστε το σε μια άλλη πλατφόρμα. Μόλις ξεκίνησε!»

Ωστόσο, ενώ το ντεμπούτο της σειράς ήταν ελπιδοφόρο (3,4 εκατ. προβολές την πρώτη εβδομάδα και 5,9 εκατ. προβολές τη δεύτερη), τα ποσοστά τηλεθέασης μειώθηκαν κατά 43% την τρίτη εβδομάδα στα 3,4 εκατ. και περαιτέρω πάλι την τέταρτη εβδομάδα στα 2,2 εκατ.

Περίπου εκείνη την περίοδο, το Netflix άλλαξε την ετικέτα της σειράς από Kaos: season 1 σε απλά Kaos, υποδεικνύοντας ότι επρόκειτο πλέον για σειρά μιας σεζόν.

Σύμφωνα με το Forbes, η πτώση ευθυγραμμίστηκε με άλλες πρόσφατες σειρές που ακυρώθηκαν από το Netflix, του οποίου οι αποφάσεις ανανέωσης βασίζονται κυρίως στην τηλεθέαση κατά τις πρώτες 28 ημέρες από την έναρξη μιας σειράς. Ο streamer δίνει σημαντική έμφαση στη διατήρηση της δέσμευσης.

Πηγή: Guardian