TV + Series

Ημερολόγιο Δρόμου: Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την E Street Band

Η ζωή στον δρόμο για ένα από τα πιο επιτυχημένα rock brands όλων των εποχών

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ημερολόγιο Δρόμου: Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την E Street Band

«Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen & The E Street Band»: Το νέο ντοκιμαντέρ έρχεται στο Disney+

Πρόκειται για δύο ονόματα που έχουν ταυτιστεί στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργώντας κάτι παραπάνω από μια επαγγελματική σχέση, μια «αδερφότητα». Μέσω του νέου, πρωτότυπου ντοκιμαντέρ, «Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen & The E Street Band», το «Αφεντικό» από το New Jersey προσφέρει στους fans την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εκ των έσω ματιά, στις θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις του ιδίου και της E Street Band, με πλάνα από τις πρόβες, τα παρασκήνια, τις ζωντανές εμφανίσεις, καθώς φυσικά και μέσα από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επαγγελματικά πλάνα από την περιοδεία του 2023-24, από τις πρόβες και προετοιμασίες του γκρουπ, μέχρι και τις συγκλονιστικές live εμφανίσεις που έδωσαν ανά την υφήλιο, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς. Αυτή η τουρνέ ήταν η πρώτη κοινή περιοδεία των Σπρίνγκστιν και E Street Band τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ πολλές συναυλίες επαναπρογραμματίστηκαν λόγω πρόσκαιρης ασθένειας του τραγουδιστή. Πρόκειται φυσικά για μια περιοδεία που ήταν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, στο πλαίσιο προώθησης του εξαιρετικού album «Letter to You», με τα σχέδια ωστόσο να αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen and The E Street Band | Disney+ Greece

Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen & The E Street Band» σκηνοθετήθηκε από τον πολυβραβευμένο Thom Zimny. Ο Zimny ήταν μεταξύ άλλων editor στις τρεις πρώτες σεζόν της εξαιρετικής σειράς «The Wire», ενώ είναι κυρίως γνωστός για την επί χρόνια συνεργασία του με τον Σπρίνγκστιν, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές για τα projects που αφορούν την καριέρα του. Κάποια από αυτά είναι το «The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town» (2010), «Springsteen on Broadway» (2018) και «Western Stars» (2019). Πέρα από την εν λόγω συνεργασία, ο Zimny έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ «Elvis Presley: The Searcher», το 2018. Χαρακτηριστικό του σκηνοθέτη είναι η ικανότητα του να συνδυάζει αρχειακό υλικό με πρόσφατες συνεντεύξεις, δημιουργώντας έτσι μια σαφή εικόνα για το καλλιτεχνικό όραμα του υπό εξέταση μουσικού. Έχει συνολικά 5 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, έχοντας κερδίσει δύο φορές, το 2001 και 2019. Το 2005 κέρδισε επίσης το βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό film, με το «Wings for Wheels: The Making of Born to Run».

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν υπήρξε από την αρχή ένας solo καλλιτέχνης, ένας τραγουδοποιός που εξέπεμπε αυτοπεποίθηση μέσα από τα τραγούδια και τα εξώφυλλα των δίσκων του. Καθώς η καριέρα του προχωρούσε, έγινε γνωστός και για τις καθηλωτικές ζωντανές εμφανίσεις του, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και το support group που τον συνόδευε στη σκηνή. Οι E Street Band δημιουργήθηκαν το 1972 και σήμερα θεωρούνται ταυτόσημοι της καριέρας του Σπρίνγκστιν. Μέλη του γκρουπ υπήρξαν κατά καιρούς οι κιθαρίστες Steven Van Zandt, Nils Lofgren και Patti Scialfa, οι πιανίστες Danny Federici και Roy Bittan, ο μπασίστας Garry Tallent, ο drummer Max Weinberg, καθώς και ο σαξοφωνίστας Clarence Clemons που έφυγε από τη ζωή το 2011. Ο πιο γνωστός εξ αυτών είναι φυσικά ο Steven Van Zandt, ο οποίος έγινε διάσημος μέσα από το ρόλο του Consigliere «Silvio Dante» στη θρυλική σειρά του HBO «The Sopranos». Το όνομα του γκρουπ προέρχεται από την E Street στο Belmar του New Jersey, όπου έμενε ο original κιμπορντίστας David Sancious, ο οποίος καθυστερούσε συχνά με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα μέλη να τον περιμένουν για πολύ ώρα στο δρόμο. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1989, ώστε να επανενωθεί μια δεκαετία αργότερα κατά την είσοδο του Μπρους Σπρίνγκστιν στο Rock and Roll Hall of Fame, περιοδεύοντας στη συνέχεια μαζί του.

«Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen & The E Street Band» στο Disney+

Το «Ημερολόγιο Δρόμου: Bruce Springsteen & The E Street Band» αναμένεται στην πλατφόρμα Disney+ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Παραγωγοί είναι ο ίδιος ο Μπρους Σπρίνγκστιν, καθώς και οι Jon Landau, Thom Zimny, Adrienne Gerard και Sean Stuart. Σαν κάθε ροκ ημερολόγιο, αναμένεται να δείξει ένα σκληρά εργαζόμενο γκρουπ μουσικών που δεν επαναπαύεται στη φήμη των περασμένων δεκαετιών αλλά επιμένει και τα καταφέρνει να παραμένει επίκαιρο και στη νέα εποχή. Κατά τα λόγια του ίδιου του δημιουργού «Αλήτες σαν αυτούς, βρίσκονται συνεχώς στο τρέξιμο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχελάου 5: Μια σύγχρονη σειρά που κοιτάει κατάματα την ελληνική πραγματικότητα
Αρχελάου 5: Μια σύγχρονη σειρά που κοιτάει κατάματα την ελληνική πραγματικότητα

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς και μιλήσαμε με τους Εβελίνα Παπούλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννη Στάνκογλου, Γιάννη Διακάκη, Χάρη Χιώτη, James Rodi

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.