TV + Series

Έλεν ΝτεΤζένερις: Δεν με νοιάζει πια αν πιστεύουν ότι είμαι τοξική

Πρεμιέρα στο Netflix για το νέο stand up σόου της σταρ που χαρακτηρίστηκε «η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική»

Newsroom
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Έλεν ΝτεΤζένερις δηλώνει «περήφανη» για την εξέλιξή της μετά το σκάνδαλο για τοξικό εργασιακό περιβάλλον - Όσα είπε στο νέο της stand up σόου στο Netflix.

Τέσσερα χρόνια αφότου οι κατηγορίες για τοξική εργασιακή κουλτούρα τορπίλισαν την εκπομπή της Έλεν ΝτεΤζένερις, η σταρ που κάποτε ονομάστηκε «η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική» επιστρέφει μέσω του Netflix.

Στο νέο και σύμφωνα με την ίδια τελευταίο της stand up σόου, η Έλεν ΝτεΤζένερις κάνει αναδρομή στην προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή, καθώς και στους δύσκολους σταθμούς της πορείας της.

Το ταξίδι της Έλεν ΝτεΤζένερις από το καμαρίνι στη σκηνή είναι σαν μια διαδρομή αναμνήσεων, αναφέρει ο Guardian, με αποσπάσματα από την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, στιγμιότυπα από τον σάλο που προκλήθηκε όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη το 1997, καθώς και στην πιο πρόσφατη κρίση που αντιμετώπισε, όταν οι εργαζόμενοι του ομώνυμου τοκ σόου της ισχυρίστηκαν δημοσίως ότι η ΝτεΤζένερις είχε δημιουργήσει στο πλατό ένα κλίμα εκφοβισμού και τοξικής κουλτούρας.

Η Έλεν ΝτεΤζένερις στο Netflix «Για την έγκρισή σας»

Το «For Your Approval» (Για την έγκρισή σας) είναι ο απολογισμός της Έλεν ΝτεΤζένερις για την ακύρωση που υπέστη και για το ότι θεωρήθηκε «η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική».

Στη διάρκεια του «For Your Approval» του Netflix, το σκάνδαλο που την απομάκρυνε από τους τηλεοπτικούς δέκτες δεν φαίνεται να μετριάζει τη θέρμη των πολλών θαυμαστών της ΝτεΤζένερις, οι οποίοι χειροκροτούν κάθε της δήλωση, ακόμη και όσες αφορούν τη θεραπεία που ακολούθησε μετά την «αποπομπή από τη σόουμπιζ».

«Πέρασα μια ολόκληρη ζωή προσπαθώντας να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους και νοιαζόμουν πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα», αναφέρει η Έλεν ΝτεΤζένερις.

«Έτσι, η σκέψη ότι κάποιος θα σκεφτόταν ότι είμαι κακιά ήταν καταστροφική για μένα και με έτρωγε για πολύ καιρό. Μετά από μια ζωή που νοιαζόμουν, απλά δεν μπορώ πια. Για τον λόγο αυτό και δεν το κάνω. Αλλά αν είμαι ειλικρινής… και έχω την επιλογή να με θυμούνται οι άνθρωποι ως κάποιον που ήταν κακός ή κάποιον που ήταν αγαπητός, επιλέγω αυτό», συμπλήρωσε.

OCD, ADHD και ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση του μίσους

Η Έλεν ΝτεΤζένερις μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Παραδέχτηκε παράλληλα ότι έκανε ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει «όλο το μίσος» μετά τις καταγγελίες ότι καλλιέργησε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο «The Ellen DeGeneres Show».

Στη συνέχεια η ΝτεΤζένερις υποδηλώνει ότι οι αντιδράσεις που δέχτηκε ήταν αποτέλεσμα κακής προβολής του προσωπικού της branding.

«Ακούστε το πρόβλημα: Είμαι κωμικός που έχω ένα talk show και τελείωνα την εκπομπή κάθε μέρα λέγοντας: Να είστε ευγενικοί μεταξύ σας. Φαινόταν καλή ιδέα, αλλά έγινε ένα brand - ένας μονοδιάστατος χαρακτήρας που χάριζε πράγματα και χόρευε κάθε μέρα στα σκαλοπάτια», εκτιμά η ΝτεΤζένερις.

«Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν να χορέψω μέχρι τα σκαλοπάτια; Θα μπορούσε ένας κακός άνθρωπος να χορέψει μέχρι τα σκαλιά; Δεν το νομίζω. Αν τελείωνα την εκπομπή μου λέγοντας “Άντε γ@μ*τε”, ο κόσμος θα είχε εκπλαγεί ευχάριστα όταν μάθαινε ότι είμαι ευγενική».

Οι καταγγελίες για τοξικό περιβάλλον στο The Ellen DeGeneres Show

Στη συνέχεια αναφέρεται στο παρασκηνιακό περιβάλλον της εκπομπής της, το οποίο υποτίθεται ότι περιελάμβανε τόσα παιχνίδια εκτός πλατό όσα και στην οθόνη.

«Ξεκίνησα ένα παιχνίδι με κυνηγητό περίπου το 2016, το οποίο παίζαμε μέχρι το τέλος της εκπομπής… Κυνηγούσα τους ανθρώπους στους διαδρόμους, τους κυνηγούσα στο στούντιο... Πηδούσα έξω, τρόμαζα τους ανθρώπους, γιατί μου άρεσε να το κάνω αυτό, και...» Μετά από μια μεγάλη παύση, συνεχίζει: «Ξέρετε, ακούγοντας τον εαυτό μου να το λέει αυτό δυνατά, συνειδητοποιώ ότι κυνηγούσα τους υπαλλήλους μου και τους τρομοκρατούσα. Θα μπορούσα να καταλάβω ότι θα μπορούσε να παρερμηνευτεί αυτό».

Στη συνέχεια η ΝτεΤζένερις παραδέχεται ότι ήταν «ένα πολύ ανώριμο αφεντικό επειδή δεν ήθελα να είμαι αφεντικό. Δεν πήγα σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων… Θέλω να πω, φαινόταν σαν να ήμουν εγώ το αφεντικό. Η εκπομπή λεγόταν Ellen και όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν Ellen και υπήρχαν κτίρια σε όλο το οικόπεδο της Warner Bros. που έγραφαν Ellen. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να είμαι επικεφαλής. Όπως δεν νομίζω ότι ο Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ είναι ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald's».

Οι άγραφοι κανόνες με βάση το φύλο και το αντίο με τους δικούς της όρους

Στη συνέχεια, απέδωσε μέρος της κριτικής που δέχτηκε σε «άγραφους κανόνες, με βάση το φύλο, για την αποδεκτή συμπεριφορά - για το ποιοι επιτρέπεται να είμαστε και πώς επιτρέπεται να συμπεριφερόμαστε», προσθέτοντας: «Αν δεν ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες, αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Και όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα, υπάρχουν συνέπειες».

Η ΝτεΤζένερις διαβεβαιώνει το κοινό της ότι είναι ικανοποιημένη τώρα. «Είμαι ευτυχισμένη που δεν είμαι ένα αφεντικό, ή μια μάρκα, ή μια διαφημιστική πινακίδα - απλά ένας άνθρωπος», λέει.

«Απλά ένα πολύπλευρο άτομο με διαφορετικά συναισθήματα και συγκινήσεις. Και μπορώ να είμαι χαρούμενη και λυπημένη, και συμπονετική ή απογοητευμένη. Έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διάσπαση προσοχής. Είμαι ειλικρινής, είμαι γενναιόδωρη, είμαι ευαίσθητη και στοχαστική. Αλλά είμαι σκληρή, ανυπόμονη και απαιτητική. Είμαι άμεση. Είμαι μια δυνατή γυναίκα». Η τελευταία δήλωση κάνει το πλήθος να σηκωθεί όρθιο.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που μπόρεσα να πω αντίο με τους δικούς μου όρους», σημειώνει, «και δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά». Στη συνέχεια καλεί επί σκηνής τη σύζυγό της, την ηθοποιό Πόρσια ντε Ρόσι για να γιορτάσουν την επέτειό τους, πριν αποχαιρετήσει το κοινό της.

(Με πληροφορίες του Guardian και του TVLine)