TV + Series

Ποιες είναι οι 31 ελληνικές σειρές για το 2024-25 στη μικρή οθόνη;

Ποιες σειρές συνεχίζονται, ποιες επιστρέφουν μετά από καιρό και ποιες νέες θα κάνουν την ανατροπή. Αναλυτικά όσα θα δούμε.

Μαριάννα Μανωλοπούλου
35’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές 2024-25: Αναλυτικά όσα θα δούμε σε ΕΡΤ, ΑΝΤ1, Alpha, Mega, ΣΚΑΙ, OPEN, Star 

Πολλές και πολλά υποσχόμενες τηλεοπτικές σειρές φιγουράρουν ήδη με τα τρέιλερ τους στις μικρές μας οθόνες. Το φθινόπωρο μόλις έχει ξεκινήσει και η τηλεοπτική σεζόν 2024-25 προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με κωμικές, οικογενειακές, αλλά και σειρές εποχής.

Για αρχή, όλα τα κανάλια –εκτός από τον ΣΚΑΪ που επικεντρώνεται σε ενημέρωση και ψυχαγωγία (εκτός αν τελικά ο Μάρκος Σεφερλής αναβιώσει το «Ορκιστείτε παρακαλώ»)– έχουν επενδύσει στη μυθοπλασία και μας καλούν να περάσουμε άλλον έναν χειμώνα στον καναπέ μας αγκαλιά με την τηλεόραση. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ επιστρέφει τη νέα χρονιά με τη συνέχεια επιτυχημένων σειρών όπως η «Παραλία», η «Ηλέκτρα», η «Έρημη χώρα», αλλά και με νέες. Όπως όλα δείχνουν, μέχρι τώρα το μεγάλο της χαρτί θα είναι η ολοκαίνουργια σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας». O ΑΝΤ1 πάλι, επιστρέφει δυναμικά στη μυθοπλασία με το prequel της σειράς «Η μάγισσα», «Η μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά», ενώ το μεγάλο του στοίχημα φαίνεται πως είναι το «Grand Hotel».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλοι ανυπομονούν για τα τέσσερα νέα επεισόδια του «Maestro» που θα δούμε μετά τον Νοέμβριο στο Mega, αλλά και για τον «Άγιο έρωτα» στον Alpha (σειρά διάδοχος του «Σασμού»), το κανάλι που φέτος θα έχει αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές σειρές.

Πράσινο φως για τη νέα σεζόν πήρε το «ΙQ160» στο Star, αλλά και το «Σαν ψέμα» στο Οpen. Ο ανταγωνισμός, λοιπόν, ανάμεσα στα κανάλια για ακόμη μια χρονιά αναμένεται μεγάλος! Πάμε να δούμε αναλυτικά τις υποθέσεις των σειρών.

Oι 30 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη

Η ΕΡΤ επιστρέφει με 8 σειρές

Αρχελάου 5

Πρόκειται για μια καθημερινή νεανική κωμική σειρά που δίνει ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η πλοκή εκτυλίσσεται στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά της Αθήνας, το Παγκράτι. Εκεί θα δούμε μεγάλους έρωτες να γεννιούνται, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, ρίξεις, τσακωμούς και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις που θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου. Ένα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα αρκετών.

Στα συν της σειράς... η τηλεοπτική επιστροφή της Εβελίνας Παπούλια έπειτα από επτά χρόνια απουσίας (τελευταία σειρά που συμμετείχε ήταν το «Τατουάζ», το 2017), αλλά και η επιστροφή της Ναταλίας Δραγούμη.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Άλκηστις Ζιρώ, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Καράμπαμπας, Χρήστος Κοντογεώργης, Χάρης Χιώτης, Μαίρη Σταυρακέλλη, Δημήτρης Πιατάς κ.ά.

Η παραλία

Η ελληνική παραγωγή «Η παραλία», που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των θεατών στην τηλεοπτική έκθεση Mipcom του Φεστιβάλ Καννών και την περσινή πρεμιέρα της την είδαν σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, επιστρέφει τη φετινή χρονιά με δεύτερο κύκλο στην ΕΡΤ1. Με πρεμιέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00, με διπλό επεισόδιο και φόντο την Κρήτη του 1975 μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά πίσω της το σκοτάδι της χούντας και η δημοκρατία παλεύει να βρει τα πατήματά της στο ανασυγκροτημένο ελληνικό κράτος. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, παλιοί και νέοι χαρακτήρες συνυπάρχουν και αναζητούν την ταυτότητά τους σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Μερικοί από αυτούς θα είναι οι: Αφροδίτη Λιάντου (Ιφιγένεια Τουφεξή), Αλεξία Καλτσίκη (Φανή Τουφεξή), Κώστας Κάππας (Χρήστος Τουφεξής), Χρήστος Κραγιόπουλος (Απόστολος Τουφεξής), Ντένια Στασινοπούλου (Σοφί), Σύρμω Κεκέ (Μπέρτα), Ειρήνη Γιώτη (Άρια), Ανδριάνα Σαράντη (Γιούντιθ), Ευθαλία Παπακώστα (Έιμι), Άλκης Μπακογιάννης (Ιάκωβος Γεροντάκης), οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και φέρνουν φρέσκο αέρα στην ιστορία.

Στα highlight η επιστροφή του Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) στην πατρογονική γη και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια (Αφροδίτη Λιάντου) που θα φέρει στην επιφάνεια έναν απαγορευμένο έρωτα. Ο Παύλος προσπαθεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του, ενώ η Ιφιγένεια να τη διατηρήσει.

Ταυτόχρονα, μια σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, απειλώντας ακόμα μια φορά να στοιχειώσει το παρόν. Μια ιστορία που όλοι λίγο πολύ γνώριζαν, αλλά συνειδητά επέλεξαν να ξεχάσουν, και όσοι την έζησαν και επιβίωσαν αργά ή γρήγορα θα ζητήσουν εκδίκηση.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κίτσος, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Νινιός, Μαίρη Μηνά, Νικόλας Παπαγιάννης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Αλέξανδρος Μούκανος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γωγώ Καρτσάνα, Τάκης Σακελλαρίου, Μαρία Μπαγανά, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αναστασία Γερωνυμάκη, Άντριαν Φρίλινγκ, Νικόλας Παπαϊωάννου (Κολτσιδάκης), Νίκος Καραγεώργης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ξένια Ντάνια, Ελεάνα Στραβοδήμου, Γιώργος Σαββίδης κ.ά.

Η Μαρία που έγινε Κάλλας

© Όλγα Μαλέα

Ποιος δεν θέλει να δει την Ελένη Ράντου ως μαμά της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας; Η γνωστή ηθοποιός επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά την κωμωδία του 2021, «Ζακέτα να πάρεις» σε έναν ρόλο που έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στο ελληνικό κοινό και τα social media. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» βασισμένη στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από «ασχημόπαπο» στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η νέα μίνι σειρά, σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, έρχεται το Σεπτέμβρη στην ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουμε τη Μαρία Καλογεροπούλου μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Σε αυτό το ταξίδι, η αιώνια ντίβα της όπερας ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, ενώ η ίδια η έλλειψη αγάπης στην πορεία της ζωής της αποτελεί την κινητήρια δύναμη ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως. Άλλωστε «Από την παιδική της ηλικία κατάλαβε πως οι άνθρωποι τριγύρω της δεν είχαν σωστή κρίση. Έτσι, ή έπρεπε να κάνει ό,τι έκαναν εκείνοι ή αυτό που ήξερε πολύ καλά ότι έπρεπε να κάνει» όπως είχε δηλώσει η ίδια.

Σημαντικό είναι ότι στη βιογραφική σειρά θα δούμε και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς της πριν γίνει διάσημη, ενώ το καστ της σειράς περιλαμβάνει πολύ δυνατά ονόματα όπως η Ρένια Λουιζίδου που θα υποδυθεί την Ελβίρα, την Ισπανίδα δασκάλα της γυναίκας του λυρικού θεάτρου.

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Ράντου, Ρένια Λουιζίδου, Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Demy, Κάρμεν Ρουγγέρη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μάξιμος Μουμούρης, Χάρης Μαυρουδής, Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Βάρθης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Δεπάστας, Αντριάνα Μπάμπαλη, Εύη Μάζη, Michael Edwards, Dirk Walter Sikorski, Michael Seibel, Chris Scott, Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος κ.ά.

Έρημη χώρα

Ποιος δεν θυμάται την πρεμιέρα της πρώτης παραγωγής του ERTFLIX «Έρημη χώρα» την 1η Δεκεμβρίου του 2023; Δύο μήνες αφότου ανέβηκε τότε στην πλατφόρμα, η σειρά –σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα– συνέχιζε ακόμη να σπάει τα δικά της ρεκόρ, καταγράφοντας μάλιστα πάνω από 2 εκατ. θεάσεις και δημιουργώντας ταυτόχρονα πόλο έλξης εκατομμυρίων θεατών για την πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δούμε 8 νέα επεισόδια όπως και πέρυσι, πρώτα στο ERTFLIX και αργότερα το φθινόπωρο στη γραμμική τηλεόραση. Η βασική απορία από το τελευταίο επεισόδιο παραμένει η ίδια, θα καταφέρει τελικά να ζήσει ο παππούς της 11χρονης Εύας που έχασε σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της;

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη κ.ά.

Το δίχτυ

Aρχές φθινοπώρου θα δούμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες και «Το δίχτυ», μια νέα σειρά με τη σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη και σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση. Πρόκειται για μια κοινωνική αστυνομική σειρά της δημόσιας τηλεόρασης που εμβαθύνει στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Συγκεκριμένα, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», ενώ γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εμπλέκονται συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν, κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνονται, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

Σημαντική είναι και η τηλεοπτική επιστροφή της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους (την οποία είχαμε δει τελευταία φορά το 2011-2012 στην «Κλινική περίπτωση») που 27 χρόνια µετά την πρώτη συνεργασία της µε τον Μανούσο Μανουσάκη στους «Ψίθυρους καρδιάς» τη σεζόν 1997-1998, συναντιούνται και πάλι τηλεοπτικά. Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει τη φετινή χρονιά σε τηλεοπτική εκπομπή «Θα επιστρέψω στην τηλεόραση, απλώς δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Του χρόνου θα κάνω κάτι, θα είμαι σε κάποια σειρά».

Πρωταγωνιστούν: Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Θοδωρής Αθερίδης, Ορέστης Τζιόβας, Φιόνα Γεωργιάδη, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Κατερίνα Κρανίδη, Αναστασία Γαλερού-Βλάσση κ.ά.

Ηλέκτρα

Τα γυρίσματα της σειράς εποχής «Ηλέκτρα» σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως Μαρούσι, Σπάτα, Παιανία, Ελευσίνα, Κερατέα, Μαρκόπουλο, Λαύριο, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως η Καρδαμύλη, συνεχίζουν σταθερά. Το ερωτικό δράμα εποχής –βασισμένο σε ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη– επιστρέφει στην ΕΡΤ1 τη νέα σεζόν, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και θα μεταδίδεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 19:45. Θα δούμε επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως. Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα όπως και για την Ηλέκτρα που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο. Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Τι θα γίνει όμως, θα το αντέξει; Ηλέκτρα, Σωτήρης, Παύλος, Νεφέλη και Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο τέλος...

Τη σεζόν αυτή θα δούμε ακόμη και τρεις νέες αφίξεις ηθοποιών στη σειρά, όπως η Ηλιάνα Μαυρομάτη ως Αγνή Ντούτση, ο Σπύρος Σταμούλης ως Αλέξης Μπόγρης και η Αλεξάνδρα Παντελάκη ως Δέσπω Καραβά.

Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θανάσης Πατριαρχέα, Νεφέλη Κουρή, Ευαγγελία Μουμούρη, Δανάη Λουκάκη, Δρόσος Σκώτης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Βίκτωρας Πέτσας, Όλγα Μιχαλοπούλου κ.ά. 

Μαμά στα κρυφά

Η ΕΡΤ τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα επενδύσει σε μια ακόμη κωμωδία. Η σειρά «Μαμά στα κρυφά» είναι βασισμένη στο ιταλικό format «Non dirlo al mio capo» και πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας εργαζόμενης μητέρας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, το σενάριο ο Πάνος Αμαραντίδης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αντίνοο Αλμπάνη, Τζένη Θεωνά (η οποία συνεχίζει κανονικά και την εκπομπή «Μαμάδες»), Ευγενία Δημητροπούλου, αλλά και τη Νικολέττα Καρρά.

Πρόκειται για την ιστορίας μιας γυναίκας κοντά στα 30 και που ζει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της και τα παιδιά της. Η ίδια είναι απόφοιτη της Νομικής, που άφησε την καριέρα της για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Κάποια στιγμή ο σύζυγός της πεθαίνει και εκείνη μένει γεμάτη χρέη προσπαθώντας να ισορροπήσει. Ας δούμε, λοιπόν, αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Απαραίτητο φως 

Οκτώ επεισόδια είναι αρκετά για τις σεναριογράφους Μιρέλλα Παπαοικονόμου και Κάτια Κισσονέργη, ώστε να μας ταξιδέψουν στον χρόνο με φόντο την Αθήνα της γερμανικής Κατοχής. Η νέα μίνι σειρά μυστηρίου, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού «Το απαραίτητο φως» και σε σκηνοθεσία Λάμπη Ζαρουτιάδη, έρχεται πιθανότατα στο δεύτερο μισό της σεζόν στην ΕΡΤ1. To καστ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Δημήτρης Καπουράνης και ο Δημήτρης Αλεξανδρής είναι στα ονόματα που ακούγονται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, χωρίς ωστόσο η ΕΡΤ να έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή τους. Ποια είναι όμως η υπόθεση του έργου; Η Λουίζα Λασκαράτου είναι κόρη μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας. Ο ξαφνικός θάνατός του την αναγκάζει να επιστρέψει από το εξωτερικό όπου ζει και εργάζεται. Μια απροσδόκητη κληρονομιά γίνεται η αιτία να αμφισβητήσει για όσα ήξερε για το παρελθόν της οικογένειάς της. Μεταξύ άλλων «κληρονομεί» την ημιτελή έρευνα του πατέρα της σχετικά με την τύχη ενός πίνακα, του οποίου τα ίχνη χάνονται λίγο πριν από την εκτέλεση της γιαγιάς της, Λουίζ Λασκαράτου, την άνοιξη του 1944. Η Λουίζα γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η ανεύρεση του πίνακα οδηγεί στην αποκάλυψη του ενόχου για τον θάνατο της γιαγιάς της. 

O ΑΝΤ1 επιστρέφει με το prequel της «Μάγισσας» και τρεις ολοκαίνουργιες σειρές

Η Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά

Το φανατικό κοινό της «Μάγισσας», που έριξε αυλαία το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου, ανυπομονεί να δει στη μικρή οθόνη τον Οκτώβριο (τόσο σε ΑΝΤ1 όσο και ΑΝΤ1+) το prequel της σειράς, το οποίο θα ονομάζεται «Φλεγόμενη καρδιά». Η σειρά θα μας μεταφέρει από τη στοά του χρόνου στο μακρινό 1710, στην ενετοκρατούμενη Μάνη. Ο Ενετός διοικητής της περιοχής Σίλβιο Εσπόζιτο με τη γυναίκα του Ρενάτα μένουν στον πύργο των Λασκαραίων, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Η άφιξη του ρέκτορα Τζουζέπε Μοντιλιάνι και της συζύγου του Πανδώρας –την οποία ενσαρκώνει η Μαρία Κίτσου που θα ξαναβρεθεί καλλιτεχνικά με τον γνωστό σκηνοθέτη μετά από την επιτυχημένη σειρά «Άγριες μέλισσες»–, θα ξεσκεπάσει το παρελθόν και όλα τα πάθη. Ενώ η μυστηριώδης Λεώνη, μια πλανόδια ηθοποιός, θα δείξει σε όλους το μονοπάτι που κρύβει μέσα του μόνο σκοτάδι. Ματαιωμένοι έρωτες, σχέδια διεκδίκησης και εξουσίας, κοινωνικές αναταραχές και μεταφυσικές αναζητήσεις θα δημιουργήσουν πιστούς συμμάχους και σκληρούς εχθρούς που θα δούμε και στο prequel της σειράς.

Το σημαντικό όμως είναι ότι θα μεταφερθούμε στο 1910 όπου ο Ανδρέας Λάσκαρης, ο δισέγγονος της Θεοφανώς, επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη Μάνη, με σκοπό να πουλήσει τον πύργο της οικογένειάς του. Εκεί, θα ανακαλύψει ένα παρελθόν που αγνοούσε. Μέσω της αναζήτησης για τους προγόνους του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν γρίφο που αν τον λύσει θα ελευθερώσει τη γενιά του από το χάρισμα κατάρα. Τα βήματά του θα τον οδηγήσουν πίσω στον χρόνο, στο 1710, τότε που οι δυνάμεις του καλού και του κακού δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται και αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια της σοβαρής απόπειρας του Λευτέρη Χαρίτου μιας ταινία του είδους crime με μεταφυσικά στοιχεία. «Είναι διαφορετική ιστορία και άλλης λογικής. Είναι πολύ πιο crime ιστορία, πιο εσωτερική, η μαγεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Επειδή αναφερόμαστε στην ενετοκρατία, υπάρχουν πρωταγωνιστικοί ρόλοι που έρχονται από τη Βενετία γιατί υπάρχει ιταλικό στοιχείο. Όλοι οι ηθοποιοί στον 2ο κύκλο θα είναι άλλοι», όπως είχε δηλώσει για τη «Μάγισσα 2» ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος. 

Πρωταγωνιστούν: Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Σπύρος Τσεκούρας, Γιάννης Ποιμενίδης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής κ.ά.

Grand Hotel 

Πρόκειται για μια σειρά εποχής που βασίζεται στο ισπανικό σίριαλ «Gran Hotel» και θα μας μεταφέρει στο 1925. Τον Σεπτέμβριο θα δούμε σε ΑΝΤ1 και ANT1+ την ιστορία της εξαφάνισης μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός της, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί. Παριστάνει τον σερβιτόρο και ξεκινάει μια έρευνα που θα αποδειχθεί απειλητική ακόμη και για τη ζωή του, ενώ στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στα μάτια της κόρης της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου… Με λίγα λόγια το «Grand Hotel», ένα ξενοδοχείο γεμάτο μυστικά ανοίγει τις πόρτες του σε απαγορευμένους έρωτες, ανομολόγητα πάθη και αναπάντεχα εγκλήματα. Αναμένουμε να δούμε την Καλλιόπη Χάσκα που μετά την περσινή της επιτυχία στη «Μάγισσα» θα υποδυθεί ακόμη έναν ρόλο εποχής. Μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι πολύ ενθουσιασμένη για την ομάδα και νιώθει τεράστια ευλογία. «Είναι διασκεδαστική και ευχάριστη» είπε, ενώ ο Γεράσιμος Σκιαδιαρέσης ανέφερε πως με τους περισσότερους δεν έχει συνεργαστεί και ανυπομονεί.

Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Καλλιόπη Χάσκα, Γεράσιμος Σκιαδιαρέσης, Τάσος Νούσιας, Κόρα Καρβούνη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιολάντα Καλογεροπούλου κ.ά.

Παιχνίδια εκδίκησης 

H νέα σειρά με τίτλο «Παιχνίδια εκδίκησης» έρχεται την τηλεοπτική σεζόν 2024-25 στη συχνότητα του ΑΝΤ1. Το σίριαλ αποτελεί μεταφορά του βραβευμένου «Dr. Foster», ενώ πρωταγωνιστές θα είναι η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, αφού (επιτέλους) ολοκληρώθηκε ο «Σασμός», και ο Νίκος Κουρής. Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σκαραγκάς και τη σκηνοθεσία ο Αλέκος Κυράνης. Μιλάμε για ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ και για μια γυναίκα που ενώ ζει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με τον σύζυγό της, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με μια πολύ νεότερή της. Όταν η ηρωίδα ανακαλύπτει την αλήθεια, βάζει στόχο να εκδικηθεί και να τιμωρήσει όσους κατέστρεψαν την ευτυχία της.

Πρωταγωνιστούν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Κουρής

VIΠ – Καλά γεράματα

Tο σίγουρο είναι ότι το γεροκομείο Buona Mattina που θα δούμε τον Οκτώβρη στην τηλεοπτική οθόνη μας από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και στο και ANT1+ δεν θα θυµίζει σε τίποτα ένα κλασικό γηροκοµείο. Μεταφερόμαστε σε ένα πολυτελή παράδεισο για τους απόμαχους της… καλής ζωής που έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του σε όσους θέλουν να περνάνε καλά. Το «VIΠ – Καλά γεράματα» είναι μια κωμική σειρά που όπως μας υποσχέθηκαν οι συντελεστές θα προκαλέσει άφθονες στιγμές γέλιου. «Η ζωή είναι σαν ένα ωραίο δείπνο και εμείς βρισκόμαστε ήδη στο γλυκό!», λένε χαρακτηριστικά οι πρωταγωνιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι προτρέπουν τον κόσμο να έρθει και να… γεράσει άφοβα!

Ήδη από το τρέιλερ βλέπουμε την Ελένη Κρίτα, που υποδύεται τη Φιλαρέτη, και την τραγουδίστρια Idra Kayne ως μια από τους ανθρώπους που φροντίζουν όσους επιλέγουν να μείνουν στο γηροκομείο σε μια αστεία στιγμή.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουτσαφτίκη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Πετεβή, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος κ.ά.

Ο Alpha, έξι νέες σειρές και η επιστροφή του Γιατρού

 Άγιος έρωτας 

H σειρά «Άγιος έρωτας» όπως όλα δείχνουν είναι το μεγάλο στοίχημα του καναλιού για να διαδεχθεί τον «Σασμό». Η νέα, καθημερινή, δραματική σειρά εποχής που έρχεται στον Alpha τον Σεπτέμβρη βασίζεται στη χιλιανή τηλενουβέλα με τίτλο «Perdona Nuestros Pecados», ενώ το καστ της θα είναι πολύ δυνατό. Μεταξύ άλλων θα πρωταγωνιστούν η Δανάη Παππά και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος οι οποίοι θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα.

Ποιο θα είναι όμως το story; Μετά τον εμφύλιο σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας καταφθάνει ο νέος και γοητευτικός ιερέας και καθηγητής Θεολογίας –ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος–, συμβάν που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι τον έχει οδηγήσει εκεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι θα ερωτευτεί με τη Χλόη (Δανάη Παππά), τη νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής, του Παύλου Μαρκόπουλου.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν είναι ένας απλός ρόλος ή ένα απλό σενάριο, είναι πολλές και ουσιαστικές οι θεματικές που θίγει αυτή η σειρά. Η διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Η πάλη ενός ανθρώπου ανάμεσα στην αρετή και στην κακία. Ο αγώνας που μπορεί να δίνει ένας άνθρωπος, ανεξαρτήτως εποχής, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ασκεί το λειτούργημα του ιερέα.

»Τι οδηγεί έναν άνθρωπο να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στη σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων και όταν το κάνει τι κόστος έχει; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς την αδικία, την οργή σου απέναντι σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι αγαπάς. Πώς διαχειρίζεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα πάθη ένας νεαρός ιερέας σε οποία εποχή κι αν βρίσκεται; Μπορεί καταρχάς; Έχει τη δύναμη να το κάνει; Υπάρχει μήπως περίπτωση να κρύβεται κάποιου είδους έπαρση σε αυτή την επιλογή;»

Για να συνεχίσει μιλώντας για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του στο έργο «η προσέγγιση ενός ήρωα, ενός χαρακτήρα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν παράλληλοι και ετερόκλητοι δρόμοι και σου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Γιατί μία καθημερινή σειρά κρύβει πολλή δουλειά από πίσω, που δεν σταματάει μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα. Σίγουρα, όμως, απαιτεί έρευνα και μελέτη. Με ενδιαφέρει πολύ ο σεβασμός απέναντι στα σύμβολα που πρεσβεύουν κάποιες ιδέες. Ο σταυρός, το εικόνισμα, το ράσο, σημαίνουν πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε και θέλουν προσοχή και σεβασμό. Σεβασμό στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει».

Σε κάποιους το τρέιλερ και το κόνσεπτ της σειράς θύμισε λίγο από τον απαγορευμένο έρωτα του Σταύρου Ζαλμά με τη Θεοφανία Παπαθωμά στο «Άγγιγμα ψυχής». Το ακούμε!

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Γιούλη Γεωργακοπούλου κ.ά.

Διάφανη αγάπη

Μετά τη «Μάγισσα» ο ηθοποιός Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης (και ο Νίκος Ψαρράς) θα πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική μεταφορά του ιταλικού «La Porta Rossa» (Κόκκινη πόρτα). Η νέα αισθηματική σειρά μυστηρίου «Διάφανη αγάπη» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha και πιθανότατα θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Θα βρεθούμε από την αρχή στην ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου όπου κείτονται δύο πτώματα με τα όπλα δίπλα τους. Φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει ο ένας τον άλλο. Οι μπλε φάροι της αστυνομίας αναβοσβήνουν και οι αστυνομικοί απομονώνουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) διασχίζει τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Οι συνάδελφοί του, Σπύρος (Μιχάλης Οικονόμου), Χάρης (Μιχάλης Σαράντης), Στέλλα (Θεόβη Στύλλου), και ο διευθυντής του τμήματος, Νίκος Ραγκούσης (Νίκος Ψαρράς), κινούνται στον χώρο σαν να μην είναι εκείνος εκεί. Ο Στέφανος έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα δέκα χρόνια υπηρεσίας του, αλλά αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες. Αυτήν τη φορά πρόκειται για τη δική του δολοφονία, την οποία θα εξιχνιάσει νεκρός.

Ξαφνικά μια κόκκινη πύλη ανοίγει για να τον οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο. Μπερδεμένες εικόνες που ανήκουν στο μέλλον τον εμποδίζουν να την περάσει. Βλέπει τη σύζυγό του, Άννα Καραλή (Χαρά Μάτα Γιαννάτου), και κάποιον να προσπαθεί να τη σκοτώσει. Εκείνος αντιστέκεται, δεν περνά την πύλη, δεν θέλει να φύγει από τον κόσμο αφήνοντας τη γυναίκα του σε κίνδυνο. Σ’ αυτή τη νέα «περιπέτεια» έχει σύμμαχο του μια 17χρονη έφηβη, τη Φωτεινή (Μέγκι Σούλι), η οποία είναι η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει.

Ο Μιχάλης Σαράντης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά, μίλησε για τον ρόλο του και την απόφασή του να συμμετέχει στη σειρά. «Ο Χάρης είναι αστυνόμος στη Δίωξη Ναρκωτικών Πειραιά. Είναι φαινομενικά αντιπαθής λόγω συμπεριφοράς και επειδή λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, χωρίς να φοβάται. Η ζωή του εκτός δουλειάς ωστόσο δικαιολογεί τη συμπεριφορά του σε μεγάλο βαθμό καθώς αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει το ναι στη σειρά, τονίζει: «Το ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό “σύμπαν” από αυτό που ήμουν την προηγούμενη σεζόν όσον αφορά στην υπόθεση, την εποχή, τον ρόλο και το φορμάτ».

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μέγκι Σούλι, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Οικονόμου, Άννα Μάσχα, Γιώργος Νούσης, Δημήτρης Αριανούτσος, Θοδωρής Αντωνιάδης, Θεόβη Στύλλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Θεοδώρα Σιάρκου, Ισίδωρος Σταμούλης, Σίμος Κακάλας, Μάρω Παπαδοπούλου, Ευτυχία Μελή, Δαβίδ Μαλτέζε, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αντιγόνη Αλικάκου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μάιρα Γραβάνη, Γιώργος Ρούφας, Μάνος Τσούτης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Θανάσης Ζερίτης κ.ά.

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα

Tο δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, επιστρέφουν δυναμικά για τη νέα τηλεοπτική σεζόν με τη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», μια σάτιρα φόρο τιμής στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. «Η παρωδία είναι μια γελοιογραφία του έργου στο οποίο αναφέρεται. Και εμείς 23 χρόνια μετά, επιστρέφουμε στο “Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο”, αλλά παρωδούμε τη σύγχρονη τηλεόραση», λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί. Με λίγα λόγια θα μας βάλουν στα γυρίσματα σειρών που όλοι έχουμε δει και αγαπήσει στην τηλεόραση, θα μας θυμίσουν χαρακτήρες των οποίων τις ατάκες έχουμε συγκρατήσει και τους καυγάδες των οποίων θα απολαύσουμε ξανά. Στα συν, η σειρά θα διαλευκάνει αν όντως το «Τζέλα Δ»… είχε φουγάρα, το all-star cast ηθοποιών, το all-dream σκηνικό, τα αλμοδοβαρικά, υπέρλαμπρα ρούχα και το εμβληματικό μακιγιάζ (θα θυμηθούμε «ένδοξες εποχές» και θα απολαύσουμε τη στροφή της τηλεόρασης από το γκλάμουρους βλαχομπαρόκ στην ελληνική ύπαιθρο).

Ποια είναι η υπόθεση της σειράς; Bρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο χωριά, την Άνω και Κάτω Παπαριά που εξελίσσεται μία ιστορία αγάπης Ρωμαίου και Ιουλιέτας… από εκεί και πέρα, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο. Αδίστακτοι επιχειρηματίες, διαπλοκή, οικογενειακή αλλοτρίωση, επαγγελματίες δολοφόνοι, εκβιασμοί, απαγωγές και κάθε είδους πιθανή και απίθανη ανατροπή θα συμβεί σε αυτήν την σειρά που όπως όλα δείχνουν θα μας χαρίσει αρκετές στιγμές γέλιου.

Και από μουσική τι γίνεται; Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους και τους στίχους η Αφροδίτη Μάνου. Το «Γιατί αρέσω τόσο» είναι το πρώτο δείγμα μάλιστα, ένα τραγούδι διαφορετικού είδους και ύφους, ενώ στο soundtrack της σειράς συμμετέχουν και μερικοί από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Μελίνα Ασλανίδου, Πέγκυ Ζήνα, Πέτρος Ιακωβίδης, Γιώργος Λιβάνης, Κατερίνα Λιόλιου, Νίκος Μακρόπουλος, Μπάμπης Τσέρτος και Josephine, καθώς και η Αφροδίτη Μάνου, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται σε ρόλους έκπληξη στα επεισόδια.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης κ.ά

Ο γιατρός 

«Ο γιατρός ΙΙ, 1η μέρα του Ιουλίου, 1η μέρα γύρισμα!» είχε δημοσιεύσει σε story στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό. Τη φετινή χρονιά, λοιπόν, ο Αντρέας Βρεττός θα έλθει αντιμέτωπος με νέα ιατρικά ζητούμενα, αλλά και προσωπικές καταστάσεις. Τόσο ο γιατρός όσο και οι συνάδελφοί του, αφού βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του Covid, συνεχίζουν να φροντίζουν με ενσυναίσθηση τους ασθενείς που τους εμπιστεύονται στην αναζήτηση διάγνωσης και θεραπείας, αλλά μπλέκουν σε νέες περιπέτειες και διλήμματα που θα εκτυλιχθούν στο νοσοκομείο. «Ο Αντρέας τώρα έχει να διαχειριστεί το να μπορέσει να κρατήσει την ομάδα του και να μην επιτρέψει στις καινούργιες συνθήκες και στους καινούργιους ανθρώπους να τη διαλύσουν». Γιατί… «η ομάδα του, η ομάδα της Παθολογικής Πτέρυγας της Μέριμνας είναι γι’ αυτόν η οικογένειά του. Ταυτόχρονα είναι μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετικά καλή και λειτουργική στο να λύνει τα προβλήματα και να δίνει μια απάντηση για τη σωστή θεραπεία των ασθενών… Γι’ αυτό θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη διαλυθεί» σύμφωνα με τον ίδιο. «Κι έτσι παίρνει μια απόφαση να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω σε σχέση με τα κεκτημένα που είχε: παίρνει την απόφαση να διεκδικήσει ξανά τη θέση που είχε στο νοσοκομείο, μια θέση που πιστεύει κι αυτός και η σύμμαχοί του στην ομάδα ότι αξίζει, τη θέση του διευθυντή» όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Τον Απόστολο Ιωάννου (Αλέξανδρος Κωχ) και την Τερέζα Καλογιάννη (Έφη Κάντζα) θα τους δούμε να έρχονται μπροστά σε επαγγελματικά και προσωπικά διλήμματα, αλλά και σε αποφάσεις που θα φέρουν το συναίσθημα απέναντι στη λογική.

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Θάλεια Ματίκα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Πέτρος Λαγούτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Θάνος Λέκκας, Αλέκος Συσσοβίτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζωρτζίνα Λιώση, Μαριάννα Κιμούλη,  Χρήστος Ζαν Μπατίστ, Αλέξανδρος Κωχ, Εφη Κάντζα, Έλενα Μεγγρέλη κ.ά.

Να με λες μαμά

Οι οικογενειακές σχέσεις και η παιδική κακοποίηση θα είναι τα θέματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη μίνι, κοινωνική δραματική σειρά η οποία θα προβληθεί σύντομα από τον Alpha. Η σειρά βασίζεται στη νοτιοκορεάτικη παραγωγή «Mother» και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια. Τη Μαρία Κίτσου, το αγαπημένο it girl που ξεχώρισες στις «Άγριες μέλισσες» και την οποία θα βλέπουμε φέτος και στη «Μάγισσα», θα την παρακολουθούμε στο «Nα με λες μαμά», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, όπου θα υποδυθεί την Ξένια. Μια γυναίκα που ανταποκρίνεται στις σιωπηλές κραυγές για βοήθεια ενός κακοποιημένου κοριτσιού. Όπως ανέφερε και η ίδια: «ήταν πρόκληση για εκείνη ο συγκεκριμένος ρόλος, αλλά ήθελε να συμμετάσχει γιατί το θέμα ήταν πολύ ισχυρό». Ο ρόλος της Ξένιας είναι… «ρόλος ζωής» όπως τονίζει. Πρόκειται για μια επιστήμονα, μια ορνιθολόγο, η οποία σε μια εκδρομή ενός σχολείου συναντά ένα «ιδιαίτερο» κοριτσάκι το οποίο καταλαβαίνει ότι κακοποιείται. Στη συνέχεια ψάχνει στις τοπικές αρχές, στην αστυνομία και ανακαλύπτει μια καταγγελία της δασκάλα της διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν κλειστές πόρτες και αποσιωπήσεις. Έτσι, παίρνει την τρομερή απόφαση να απαγάγει το παιδί για να το σώσει. Αυτός θεωρεί πως είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει τη μικρή.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Ναυσικά Κόκοτα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου κ.ά.

Ο τιμωρός 

Μια σύγχρονη δραματική σειρά θα δούμε τη νέα σεζόν στη μικρή οθόνη από τη συχνότητα του Alpha, η οποία όπως φαίνεται θα συζητηθεί αρκετά (κάποιοι λένε ήδη πως πρόκειται ίσως για τη σειρά της χρονιάς). Ο ήρωας της νέας σειράς, ο Μάρκος (Δημήτρης Λάλος), βιώνει μια ανείπωτη προδοσία από το στενό του περιβάλλον και συγκεκριμένα από τον αδελφικό του φίλο Αλέξη Κομνηνό (Οδυσσέας Παπσπηλιόπουλος) και τον πατέρα του φίλου του Λεωνίδα Κομνηνό (Λάζαρος Γεωργακόπουλος). Θύμα αυτής της πλεκτάνης, ο ήρωας βρίσκεται ένοχος για κάτι που δεν έκανε, αλλά πλήρωσε ακριβά γι’ αυτό. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και τη βαθιά επιθυμία για εκδίκηση, όταν καταλαβαίνει ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ότι καταστράφηκε η ζωή του.

Οι πρωταγωνιστές του «Τιμωρού» αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Μαρόκο, και συγκεκριμένα στο Μαρακές, για γυρίσματα. Στην «κόκκινη πόλη», στις εντυπωσιακές γωνιές της, στα γραφικά σοκάκια της και τα αξιοθέατά της τα οποία θα δούμε σύντομα. Μάλιστα για την προετοιμασία των ηθοποιών, στήθηκε ένα μικρό «χωριό» με τέντες και κοντέινερς με φόντο το «στολίδι του Μαρακές», το Τζαμί Κουτούμπια. Από τον χώρο του basecamp πάλι, η ομάδα και οι ηθοποιοί Δ. Λάλος, Κ. Νικούλι και Δ. Κίτσος μετακινήθηκαν στην καρδιά της Μεντίνα και με ένα τουκ τουκ (τρίκυκλο με σκεπαστή καρότσα σαν από άλλη δεκαετία, με ντόπιο οδηγό) έζησαν μια περιπέτεια παρόμοια με αυτές των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. 

Εκεί γυρίστηκε και η σκηνή όπου ο νεαρός Μάρκος (Δ. Κίτσος) διαλέγει ένα κόσμημα, ένα χέρι της Φατιμά, για την αγαπημένη του Έλλη. Στο σήμερα, χρόνια μετά, ο Μάρκος (Δ. Λάλος) επιστρέφει στο ίδιο σημείο για να βρεθεί συναισθηματικά στην ίδια κατάσταση με τότε βιώνοντας τα ίδια συναισθήματα που έχουν καθορίσει τη ζωή του. Οι κεντρικοί ήρωες συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις εξουσίας, δύναμης, αλληλεξάρτησης, μυστικών και... μίσους. Φυσικά καθοριστικό ρόλο παίζει ο έρωτας. Αναμένουμε για το αν θα προβάλλεται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα στην prime time ζώνη του Alpha.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώτα Αργυροπούλου, Νίκος Γκέλια, Εριέττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Ελεάνα Στραβοδήμου

Πόρτο Λεόνε, στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια

Στο δεύτερο μισό της σεζόν γίνεται ήδη λόγος για τη σειρά «Πόρτο Λεόνε, στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια» που θα προβάλλεται στην prime time ζώνη του καναλιού, όπως όλα δείχνουν, δύο φορές την εβδομάδα. Δεν πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Τα κόκκινα φανάρια» του 1963 του Αλέκου Γαλανού, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι θα είναι ένα remake της. Μιλάμε για μια σειρά εποχής για τη ζωή στον Πειραιά των 60s, που διαδραματίζεται στα κακόφημα στενά της Τρούμπας και στα αριστοκρατικά σπίτια της Καστέλας. Μέχρι τώρα έχουν κλείσει για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Κλέλια Ρένεση, η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Αντώνης Καρυστινός και ο Αλέκος Συσσοβίτης. Το ζευγάρι όμως που όπως όλα δείχνουν όλοι θα αγαπήσουμε είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης (ο οποίος έχει ήδη κάνει την queer θεατρική μεταφορά της ταινίας) και η Κλέλια Ρένεση.

Το Mega και οι 9 σειρές της σεζόν 2024-25

Γη της ελιάς

Τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε και την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς «Γη της ελιάς», η οποία έχει κερδίσει τρία χρόνια τώρα το δικό της κοινό. Στον 4ο κύκλο, νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους και ανατρέπουν το σκηνικό, όπως η Νόρα (Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου) η οποία πιθανόν είναι εκείνη που έχει οργανώσει την απαγωγή της Ειρήνης, συμβάν που βλέπουμε ήδη από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Στο τρέιλερ εντοπίζουμε ακόμη και άλλα μικρά spoil για όσα θα δούμε στη συνέχεια. Για παράδειγμα η Βασιλική δείχνει ενδιαφέρον για τον Μιλτιάδη. Το σίγουρο είναι ότι ο κύκλος αυτός επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ζωή Γεράζη, Βάσω Παύλου, Νικόλ Χριστοδούλου, Νίκος Κοσώνας, Μίλτος Χαρόβας, Ειρήνη Τάσσου κ.ά.

Famagusta 

Οκτώ επεισόδια θα έχει ο τρίτος κύκλος της σειράς που κέρδισε επάξια μια θέση στη λίστα των προγραμμάτων της διεθνούς πλατφόρμας του Netflix. Λίγο πριν την πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου κύκλου του «Famagusta» στο MEGA, τον Οκτώβριο, οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς θα είναι διαθέσιμοι στην πλατφόρμα του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, από τις 20 Σεπτεμβρίου. Η συνέχεια και το φινάλε της δραματικής σειρά, που εμπνέεται από τα γεγονότα του ’74 στην Κύπρο, υπογράφει η επιτυχημένη τριάδα Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου και θα έχει μεγάλες ανατροπές. Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια του Γ’ κύκλου, το ζευγάρι Δάφνη και Τεύκρος ετοιμάζεται για γάμο και τίποτα δεν φαίνεται μέχρι εκείνη τη στιγμή να μπορεί να χαλάσει την ευτυχία τους.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Αντρέας Τσέλεπος, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου κ.ά.

Maestro 

Μετά τον Νοέμβριο θα δούμε τα 4 επεισόδια του τρίτου και τελευταίου κύκλου του «Μaestro». Tο σημείο είναι κομβικό αφού, όπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, ο Φάνης πυροβολείτε εν ψυχρώ και πέφτει στη θάλασσα, ενώ δίπλα του βρίσκεται η γυναίκα του, Σοφία. Αναμένουμε επίσης, να δούμε τι θα γίνει με το πτώμα του Χαράλαμπου που έχει βρεθεί, καθώς και με τη σχέση Ορέστη-Κλέλιας. Τέλος Αυγούστου μάλιστα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου δημοσίευσαν φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media από τη Βουδαπέστη, όπου γίνονται κάποια από τα γυρίσματα που θα δούμε στον τρίτο κύκλο.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος κ.ά.

 17 Κλωστές

Η σειρά «17 κλωστές» σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου - Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, που είχε συζητηθεί πολύ και έχει λάβει αρκετά θετικά σχόλια, πρoβλήθηκε τον Ιανουάριο από την COSMOTE TV. Τη σεζόν αυτή, ωστόσο, θα την δούμε στη prime time ζώνη του MEGA που εξασφάλισε τα πνευματικά δικαιώματα. Έξι επεισόδια είναι αρκετά για να μας μεταφέρουν στις αρχές του περασμένου αιώνα στα Κύθηρα, εκεί όπου εξελίχθηκε η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που διαπράχθηκε στη χώρα μας εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για μια σειρά βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που διαδραματίζονται στα έτη 1906-1909 με κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας τον Αντώνη, έναν φιλήσυχο νεαρό, ευγενικό τσαγκάρη και ταυτόχρονα πολύ καλό λυράρη τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης, γνωστός και ως Καστελάνης, είναι ένα αγαπητό πρόσωπο με πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συγχωριανούς του, μέχρι τη στιγμή που η φήμη του αμαυρώνεται. Συγκεκριμένα κατηγορείται για ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η ζωή του αλλάζει και η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, αλλά δεν βρίσκει το λιμάνι του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο.

Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του και τον νέο του εαυτό, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει την εκδίκησή του. Μαρτυρίες αναφέρουν πως βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και αφού χτύπησε την καμπάνα της εκκλησίας στο χωριό Καλοκαιρινές για να μαζευτεί κόσμος, δολοφόνησε 15 ανύποπτους κατοίκους. Ο παπάς καταφέρνει να τον τραυματίσει, αλλά εκείνος αιμόφυρτος το σκάει και βρίσκει καταφύγιο. Μάλιστα από τη θολούρα του μυαλού του, επιτίθεται σε άλλο χωριό από εκείνο που είχε βάλει στόχο. Λίγες ώρες μετά το φονικό συλλαμβάνεται και οι εφημερίδες της εποχής τον αποκαλούν «Αντεροβγάλτη των Κυθήρων». Στις φυλακές του Ναυπλίου διαπράττει ακόμα μία δολοφονία, αποκτώντας το ψευδώνυμο «Καπετάν Δεκάξι», λόγω του αριθμού των θυμάτων του. Οι 17 κλωστές αναφέρονται στα 17 θύματά του, τα δολοφονημένα 16 πρόσωπα αλλά και το μεγαλύτερο... τον ίδιο του τον εαυτό.

Πρωταγωνιστούν:  Πάνος Βλάχος, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Άλκηστης Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστος Βελιάνος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Σακαλή κ.ά.

Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα προβληθεί η συνέχεια της σειράς «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό» στη μικρή οθόνη τη σεζόν 2024-25. Το σίγουρο είναι ότι η επιτυχημένη σειρά που προβλήθηκε το 2022 επιστρέφει και αναμένεται να γίνει ξανά social trend στο Twitter. Ο σεναριογράφος και γνωστός Κύπριος ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας είχε δηλώσει για τον δεύτερο κύκλο ότι: «Θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου, βήμα βήμα. Πού πήγε και ποιους συνάντησε και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του». Θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου στο Άγιο όρος, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του, την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέχρι και την κοίμησή του. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994, η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της. Το περιμένουμε λοιπόν στις οθόνες μας!

Έχω παιδιά

Σειρά το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Λάμπρος Φισφής, δεν γίνεται να μην έχει χιούμορ. Η κωμική σειρά «Έχω παιδιά» κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο νέο πρόγραμμα του MEGA και πιθανότατα θα μεταδίδεται μία φορά (ίσως και δύο) την εβδομάδα. Μας μεταφέρει στην καθημερινότητα μιας μοντέρνας οικογένειας στην Αθήνα του 2024. Οι γονείς Σάρα και Μιχάλης προσγειώνονται από το ροζ συννεφάκι τους σε μια ξεκαρδιστική «συνωμοσία» όπου η καθημερινή ρουτίνα τους γίνεται περιπέτεια. Το περιβάλλον του ζευγαριού προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και όλα μαζί φτιάχνουν τη ζωή «με παιδιά». Μια ζωή γεμάτη απρόοπτα, εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ γέλιο. Η κωμωδία θα καταρρίψει τους μύθους του υποδειγματικού γονέα, ιδανικού συζύγου, επιτυχημένης καριέρας και τέλειας οικογένειας.

Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Σαμαρά, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αθηνά Οικονομάκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Λάμπρος Φισφής, Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανθή Ευστρατιάδου, Θεανώ Κλάδη, Γιάννης Τσουμαράκης, Μπέσσυ Μάλφα κ.ά.

Ταμπού

Ακόμη μια σειρά υπογεγραμμένη από το τρίδυμο των μεγάλων επιτυχιών: Αντρέα Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου. Πρόκειται για το «Ταμπού», μια σειρά γεμάτη σασπένς, σεναριακές ανατροπές και έντονο αστυνομικό στοιχείο με φόντο την ατμοσφαιρική πόλη των Ιωαννίνων, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο prime time πρόγραμμα του καναλιού και θα προβάλλεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η σειρά ξετυλίγει το κουβάρι μιας σκοτεινής υπόθεσης δολοφονίας. Ένα πτώμα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης και μια σειρά από συνταρακτικά γεγονότα φέρνουν τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η οικογένεια Καρτάλη. Τέσσερα αδέρφια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά πολύ αγαπημένα μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό, ένα ανομολόγητο ταμπού από το παρελθόν που παραμένει ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα. Στο περιβάλλον της οικογένειας, αγαπημένοι φίλοι, ορκισμένοι εχθροί και μια μεγάλη παρέα νέων φοιτητών που εξερευνά τη ζωή και τον έρωτα με την ορμή, αλλά και την άγνοια των νεανικών χρόνων.

Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Ιάσονας Χρόνης, Δώρα Μπηλιώνη, Νίκη Βακάλη, Νικόλας Μακρής, Μυρτώ Αλικάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Βασιλική Κυπραίου, Αστέρω Κυπριανού κ.ά.

HOTEΛ

Την κωμωδία «HOTEΛ» θα την δούμε στο 2ο μισό της σεζόν. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το σενάριο της σειράς υπογράφουν η Πένυ Φυλακτάκη και ο Βαγγέλης Νάσης, και τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Οι αθώοι

«Οι αθώοι» είναι μια σειρά εποχής που αναμένεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2025 και φέρει την υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από το κλασικό έργο του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος». Στο έργο παρουσιάζεται ανάγλυφα μια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου. Ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι), είναι ένα νόθο παιδί που προέκυψε από τον βιασμό της Αρβανίτισσας μάνας του (Αμαλία Καβάλη), από έναν Τούρκο ληστή. Μεγαλώνοντας, τόσο εκείνος, ο ταλαιπωρημένος από την υποτίμηση των χωριανών, όσο και ο άσπονδος φίλος του Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος) –ένας αντιφατικός χαρακτήρας με έντονες θετικές και αρνητικές πλευρές– είναι ερωτευμένοι με την παιδική τους φίλη, Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη), μια κοπέλα με δυνατή προσωπικότητα και ιδιαίτερη για την εποχή της αίσθηση της ανεξαρτησίας. Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξη των γονιών της, (Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Στάμος) παντρεύεται κάποιον άλλον, τον ήπιο και έντιμο Γιώργη Αράθυμο (Κίμων Κουρής). Κατά τη διάρκεια του γάμου της, όμως, ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με την φτωχή χήρα του χωριού, Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου). Όταν ο άντρας τής Μαργαρίτας θα βρεθεί δολοφονημένος, ο Γιάννος, ύστερα από την επιβαρυντική μαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί ως ένοχος. Ο ίδιος, όμως, αυτοθυσιαστικός εξαιτίας του έρωτά του με τη Μαργαρίτα, δεν θα πάψει μέσα στη φυλακή να υποστηρίζει την αθωότητά του – κάτι που κινητοποιεί εκείνη να αναζητήσει τον πραγματικό ένοχο. Στα συν της σειράς, το πολύ δυνατό καστ!

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά.

Το OPEN συνεχίζει με το Σαν ψέμα

Σαν ψέμα

Η καθημερινή σειρά σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη που είχε κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, 8 Απριλίου στις 17:45, διηγήθηκε μια συναισθηματική ιστορία που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο, δεν είχε ολοκληρωθεί την προηγούμενη σεζόν και φέτος το φθινόπωρο θα δούμε τη συνέχειά της. Ποιος δεν ανυπομονεί να δει ξανά τη μικρή Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου;

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Πολυδερόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χάρης Σώζος, Μαρίνα Βρόντη, Παναγιώτης Κυριάκου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Μαρία Παπακώστα, Μαρίλια Χαριδήμου και η μικρή Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου

Το Star επενδύει σε δυο σειρές

IQ 160

Η αστυ-κωμική σειρά «IQ 160», επιστρέφει με δεύτερο κύκλο επεισοδίων στο Star. Έχουν περάσει έξι μήνες από τα δραματικά γεγονότα της Ιταλίας. Η Πηνελόπη, διαλυμένη από την προδοσία του πρώην άντρα της, εγκαταλείπει τον Αργύρη και το αστυνομικό σώμα και πιάνει πάλι δουλειά ως καθαρίστρια. Φαίνεται, όμως, πως δεν μπορεί να μείνει μακριά ούτε από τα μυστήρια, ούτε από τους μπελάδες. Όταν η εργοδότριά της, τής εκμυστηρεύεται ότι κάποιος την απειλεί, εκείνη αναλαμβάνει δράση, αναζητώντας τον ένοχο, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν τελείως στραβά και η Πηνελόπη βρίσκεται κατηγορούμενη για… φόνο. Στα spoil που έχουν ακουστεί για τη νέα σεζόν αναφέρεται πως θα υπάρξει ένας νεαρός αστυνόμος ο οποίος θα φλερτάρει έντονα την ηρωίδα που υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη.

Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ηλίας Μουλάς, Ελίζα Σκολίδη κ.ά.

Μαύροι πίνακες 

Οι Λεύκες είναι το μέρος στο οποίο εκτυλίσσεται η νέα σειρά του Star «Μαύροι πίνακες» που θα έχει μόνο 10 επεισόδια με κινηματογραφική αισθητική, τα οποία θα προβληθούν από το φθινόπωρο. Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στη μικρή κωμόπολη της ελληνικής επαρχία η οποία συγκλονίζεται από τη δολοφονία μιας έφηβης μαθήτριας. Εκεί οι άνθρωποι από το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητούν ενισχύσεις από την Αθήνα προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς. Σύντομα διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια. Η έρευνα θα αποκαλύψει μια εφιαλτική αλήθεια που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Οι ύποπτοι πολλοί και όλοι έχουν κίνητρο.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης κ.ά.