TV + Series

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το δράμα του Τζέιμς Γκαντολφίνι για να υποδυθεί τον «Τόνι Σοπράνο»

Οι δυσκολίες του είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Sopranos»: Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το δράμα του Τζέιμς Γκαντολφίνι

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τους «Sopranos», με τίτλο «Wise Guy: David Chase and the Sopranos», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca στις 13 Ιουνίου και αποκάλυψε πώς ο Τζέιμς Γκαντολφίνι πάλευε με τους δαίμονες, ενώ υποδυόταν ένα αφεντικό της μαφίας στην εμβληματική σειρά του HBO.

Ο σταρ της σειρά που υποδυόταν τον «εμβληματικό» πια χαρακτήρα του γκάνγκστερ «Τόνι Σοπράνο» από το 1999 μέχρι το 2007, πέθανε το 2013 από καρδιακή προσβολή.

Η τηλεοπτική σύζυγός του Έντι Φάλκο δήλωσε στο ντοκιμαντέρ ότι «ήταν ένας πολύ καλός, καλόκαρδος άνθρωπος», αλλά ότι ο ρόλος «μπορεί να τον επιβάρυνε», σύμφωνα με την USA Today.

Ο Ντέιβιντ Τσέις, ο οποίος δημιούργησε τη σειρά, δήλωσε ότι ο Γκαντολφίνι «έπρεπε να κάνει καταστροφικά και οδυνηρά πράγματα» για να υποδυθεί τον Τόνι Σοπράνο.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Γκαντολφίνι φέρεται να στερούνταν τον ύπνο του για μέρες, κυκλοφορούσε με πέτρες στα παπούτσια του «για να θυμώσει» και χτυπούσε τον εαυτό του.

Ο ηθοποιός φέρεται επίσης να «απειλούσε να εγκαταλείψει την σειρά σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα», ακόμη και όταν έγινε προσπάθεια παρέμβασης για να σταματήσει το ποτό.

Οι δυσκολίες του Γκαντολφίνι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του είχαν αναδειχθεί στο παρελθόν στο βιβλίο του δημοσιογράφου Τζέιμς Μίλερ «Tinderbox (2021): HBO's Ruthless Pursuit of New Frontier».