TV + Series

Γκράφιτι του Γιώργου Κόφτη με τη Μαρία Καβογιάννη στέλνει μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Η δημιουργία φιλοξενείται σε τοίχο της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Καβογιάννη, γκραφιτι
Το γκράφιτι αποτελεί δημιούργημα του street artist και ζωγράφου Γιώργου Κοφτή © Instagram/ giorgos_koftis_

Street artist στη Θεσσαλονίκη έφτιαξε γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη, με αφορμή τον ρόλο της στο Maestro κατά της έμφυλης βίας

Ένα νέο γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κοσμεί εδώ και λίγες μέρες τοίχο της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Το γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη είναι του Γιώργου Κόφτη

Ειδικότερα, πρόκειται για μια προσωπογραφία της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Καβογιάννη, που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Κόφτης με αφορμή τον ρόλο της στο Maestro, όπου υποδύεται μια γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το γκράφιτι αποτελεί δημιούργημα του ζωγράφου Γιώργου Κόφτη, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος το αφιέρωσε στις κακοποιημένες γυναίκες.

Ο Γιώργος Κόφτης δημοσίευσε το έργο τέχνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας στη λεζάντα: «Αφιερωμένο στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Maestro | Β' Κύκλος | Πέμπτη 20/6, 22:40 (trailer)

Maestro: Ένα ταξίδι ψυχανάλυσης για τη Μαρία

O ρόλος της Μαρίας είχε την τιμητική του στο επεισόδιο της Πέμπτης (13/06), με τίτλο «Therapia». Σε αυτό, με αφηγήτρια την ίδια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φαντάστηκε την ηρωίδα του να κάνει ένα ταξίδι ψυχανάλυσης σε όσα την κρατούσαν παγιδευμένη σε μια κακοποιητική σχέση.

Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη είναι, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη άλλωστε, απολαυστική. Ιδιαίτερα όταν συνομιλεί με τον νεκρό άνδρα και δυνάστη της και του δηλώνει απερίφραστα πως δεν θέλει να φοβάται άλλο.

Στη δεύτερη σεζόν της σειράς του MEGA, η Μαρία μοιάζει για μεγάλο διάστημα χαμένη, ενώ αναπτύσσει μια ξεχωριστή φιλία με την Χαρούλα Αλεξίου.

Η ανακούφιση πως ο Χαράλαμπος δεν είναι πια εκεί να την τρομάζει, διαδέχεται την ανησυχία πως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τον μονάκριβο γιο της στα ίδια μονοπάτια με εκείνον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.