TV + Series

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: Γιατί επικρίνει τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ

Ποιο παράπονο εξέφρασε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν
Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν © George RR Martin / X

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: Γιατί επικρίνει τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ - Ποιο παράπονο εξέφρασε

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, εξέφρασε για ακόμα μία φορά τα παράπονά του σχετικά με το ότι οι περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές είναι χειρότερες από το αρχικό υλικό τους.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επικρίνει τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ για την προσέγγισή τους στην ανάπτυξη διασκευών.

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν σχολίασε στο blog του το εν λόγω θέμα σημειώνοντας ότι σε συζήτηση το 2022, στην οποία συμμετείχε ο δημιουργός του «Sandman», Νιλ Γκέιμαν συζητήθηκε το πώς οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ δεν σέβονται την πηγή και σπάνια κάνουν τις διασκευές καλύτερες.

Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: «Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει»

«Όλα αυτά ήταν το 2022, αλλά πολύ λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Αν μη τι άλλο, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Όπου κι αν κοιτάξετε, υπάρχουν περισσότεροι σεναριογράφοι και παραγωγοί που θέλουν να πάρουν υπέροχες ιστορίες και "να τις κάνουν δικές τους". Δεν τους ενδιαφέρει αν η αρχική ιστορία είναι του Σταν Λι, του Μαρκ Τουέιν, του Ίαν Φλέμινγκ, της Τζέιν Όστεν» έγραψε αρχικά.

«Ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός συγγραφέας είναι, όσο σπουδαίο κι αν είναι το βιβλίο, πάντα φαίνεται να υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα, πρόθυμος να πάρει την ιστορία και να τη "βελτιώσει". "Το βιβλίο είναι το βιβλίο, η ταινία είναι η ταινία" θα σου πουν, σαν να λένε κάτι βαθύ. Μετά κάνουν την ιστορία δική τους» σχολίασε ο Τζορτζ P.P. Μάρτιν.

«Ποτέ όμως δεν την κάνουν καλύτερη. Εννιακόσιες ενενήντα εννέα φορές στις χίλιες, την κάνουν χειρότερη» υπογράμμισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.