TV + Series

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Κανένα μυστικό δεν μπορεί να κρατηθεί για πάντα

kyriakos_1.jpg
Κυριάκος Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Πάθη, έρωτες, ζήλια και δάκρυα σε μία ευχάριστη μπεργκμανική σειρά που βλέπεται μονορούφι από το Netflix

Μολονότι πάγια θέση μας είναι να παρακολουθούμε όλες τις νέες σειρές κατά τον παραδοσιακό τρόπο —ένα επεισόδιο την εβδομάδα, σε συγκεκριμένη ημέρα—, κάναμε μία εξαίρεση γι’ αυτή τη μίνι νορβηγική σειρά του Netflix καθώς αποτελείται από πέντε ημίωρα επεισόδια όλα κι όλα και έχει το φορμά μιας μεγάλου μήκους ταινίας που είναι απλώς χωρισμένη στα πέντε. Και την απολαύσαμε.

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Midsummer Night: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Έχουμε να κάνουμε με ένα μπεργκμανικό δράμα εδώ, που περιστρέφεται γύρω από ένα ευκατάστατο ζευγάρι, την Καρίνα και τον Γιοχάνες —στα μισά της έβδομης δεκαετίας της ζωής τους και οι δύο—, και το μεγάλο μυστικό που αποφάσισαν να αποκαλύψουν στα μέλη της στενής και ευρύτερης οικογένειάς τους. Έτσι, θα διοργανώσουν μια μεγάλη εορταστική συνάθροιση στο εξοχικό τους έξω από το Όσλο επ’ ευκαιρία του Μεσοκαλόκαιρου, της αρχαίας, παγανιστικής αυτής γιορτής της βόρειας Ευρώπης: είναι η πιο μεγάλη και πιο ηλιόλουστη ημέρα του χρόνου, και μια καλή ευκαιρία για να βρεθούν όλοι μαζί, να φάνε, να πιουν, να τραγουδήσουν ελαφρά παραδοσιακά τραγουδάκια, και να χορέψουν. Για αρχή…

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Η οικογένεια θα μαζευτεί, το μεγάλο τραπέζι θα στηθεί, ο φαλλικός στύλος θα μπηχτεί στη γη, τα ξύλα για την πυρά θα στοιβαχτούν στην ακτή, τα μπουκάλια θα ανοίξουν, και οι αναπόφευκτες συγκρούσεις θα αρχίσουν. Δεν υπάρχει κανείς εκεί που να μην έχει και το δικό του μυστικό: οι νέοι και οι μεγαλύτεροι, οι μελλόνυμφοι και οι μοναχικοί, οι πρώην και οι νυν. Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι περίπλοκες, το δράμα εδώ έχει πολλά πλοκάμια, οι αποκαλύψεις θα έρχονται η μια πίσω από την άλλη, και θα είναι όλες τους λιγότερο ή περισσότερο αναπάντεχες.

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Σκανδιναβικό δράμα που μέσα σε μόλις δυόμισι ώρες χωρά τόσο πολλά, που σε εντυπωσιάζει.

Την πρώτη τη μαθαίνουμε από πολύ νωρίς: η Καρίνα, μετά από τριάντα χρόνια γάμου, θέλει να χωρίσει. Αισθάνεται πως πια ο γάμος της την περιορίζει, την κάνει να νιώθει πως ασφυκτιά, και θέλει να ξαναρχίσει από την αρχή. Στα 64 της; Ναι, στα 64. Δεν είναι πως έχει πάψει να αγαπά τον Γιοχάνες, είναι που δεν μπορεί να αναπνεύσει πια: νιώθει να πνίγεται. Θέλει να φύγει, να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, να γνωρίσει έναν καινούργιο άντρα, ή και κανέναν.

«Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου»: Η νέα μίνι σειρά του Netflix

Πώς θα το πάρουν όμως αυτό οι δυο κόρες του ζευγαριού; Πώς θα το πάρει οποιοσδήποτε από τους υπόλοιπους; Το δίλημμα είναι μεγάλο, τα αισθήματα βαριά, το άγχος πολύ, μα όλα αυτά θα παραμεριστούν καθώς θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε για τα περίπλοκα ειδύλλια της Χάνα και της Έλενα (είναι οι κόρες τους), του Χόκαν, του αδελφού της Καρίνα, και της φίλης του που είναι σχεδόν τριάντα χρόνια μικρότερή του, του μέλλοντος συζύγου της Χάνα, των γονιών του και του μικρότερου αδελφού του, της μεγαλύτερης κόρης του Γιοχάνες από τον πρώτο του γάμο, αλλά και του προηγούμενου «δεσμού» της Χάνα που έχει επίσης αναπάντεχα καλεστεί στο δείπνο μαζί με τη μητέρα του.

Midsummer Night | Official trailer | Netflix

Σκανδιναβικό δράμα που μέσα σε μόλις δυόμισι ώρες χωρά τόσο πολλά, που σε εντυπωσιάζει. Ο καθένας εδώ έχει τις στιγμές του για να αποκαλυφθεί και να εξομολογηθεί —όχι πάντα εις επήκοον όλων—, οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες μάς θυμίζουν κομμάτια από τη δική μας ζωή, οι ανατροπές είναι πολλές, και η ατμόσφαιρα ευχάριστη παρά τα δάκρυα και τις συναισθηματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί. Όσο για της ερμηνείες, στέκονται όλες τους σε πολύ καλό επίπεδο. Μια σειρά που αξίζει τον χρόνο μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.