TV + Series

Πώς ο Μάθιου Πέρι πήρε τον ρόλο του Τσάντλερ στα «Φιλαράκια»

«Θεέ μου, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις μαζί μου. Απλά κάνε με διάσημο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς ο Μάθιου Πέρι πήρε τον ρόλο του Τσάντλερ στα «Φιλαράκια»

O Mάθιου Πέρι ταυτίστηκε με τον ρόλο του Τσάντλερ στα «Φιλαράκια» - Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι παραλίγο να παίξει σε άλλη σειρά

Μπορεί ο Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) να ήθελε να τον θυμούνται για το γεγονός ότι βοήθησε ανθρώπους με εξαρτήσεις (όπως και ο ίδιος), ωστόσο στο συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο θα είναι για πάντα ο Τσάντλερ Μπινγκ από τα «Φιλαράκια».

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2022, ο ηθοποιός έγραφε ότι τρεις εβδομάδες πριν πάρει τον ρόλο που τον καθόρισε στο δημοφιλές sitcom του NBC, καθόταν σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Λος Άντζελες και διάβαζε κάτι στην εφημερίδα για τον Τσάρλι Σιν.

«Ο Σιν είχε κάποιο πρόβλημα πάλι. Αλλά θυμάμαι ότι σκεφτόμουν "ποιος νοιάζεται, είναι διάσημος"», έγραφε ο Πέρι στο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing».

«Ξαφνικά, γονάτισα, έκλεισα σφιχτά τα μάτια μου και άρχισα να προσεύχομαι. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ αυτό», περιέγραφε χαρακτηριστικά.

Η προσευχή που είπε ο Πέρι ήταν απλή: «Θεέ μου, μπορείς να μου κάνεις ό,τι θέλεις. Απλά σε παρακαλώ κάνε με διάσημο».

Από τη μεριά τους, οι δημιουργοί της σειράς είχαν ενθουσιαστεί με την οντισιόν του Μάθιου Πέρι και το πόσο φυσικά του έβγαινε η κωμικότητα που χρειαζόταν για τον ρόλο του Τσάντλερ.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, πήρε τον ρόλο στα «Φιλαράκια». Αλλά, όπως παρατήρησε ο ηθοποιός στην αυτοβιογραφία του: «Ο Θεός σίγουρα κράτησε τη δική του πλευρά της συμφωνίας. Όντας Παντοδύναμος, δεν είχε ξεχάσει και το πρώτο μέρος εκείνης της προσευχής».

Παραλίγο να παίξει σε άλλη σειρά!

Σημειώνεται ότι ο Μάθιου Πέρι παραλίγο να μην παίξει στα «Φιλαράκια», αλλά σε μια άλλη σειρά.

Το 1994, ο νέος τότε ηθοποιός έψαχνε για δουλειά αφού ο «απαίσιος» μάνατζέρ του του είπε ότι δεν είχε «καθόλου λεφτά».

«Τηλεφώνησα λοιπόν στον ατζέντη μου και του είπα "Πρέπει να μου βρεις οποιαδήποτε δουλειά μπορείς"», είχε αφηγηθεί ο Πέρι κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης το 2015 στο «Late Night With Seth Meyers».

Τότε, ο Μάθιου Πέρι είχε ήδη κλείσει για μια άλλη δουλειά στον πιλότο μιας σειράς που την έλεγαν «LAX 2194». Η σειρά πραγματευόταν τη ζωή των χειριστών αποσκευών στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες το έτος 2194.

Matthew Perry Almost Turned Down Friends to Star on an Alien Baggage-Claim Show

«Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα σενάριο για μια σειρά που τότε ονομαζόταν "Friends Like Us"», είχε αναφέρει ο ηθοποιός.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν ξεκαρδιστικό και υπέροχο. Υπήρχε αυτός ο ρόλος που ήταν τέλειος για μένα και με τρέλαινε που δεν μπορούσα να τον πάρω εξαιτίας της σειράς με τους χειριστές αποσκευών. Είχα τρελαθεί».

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον Πέρι, τα τηλεοπτικά στελέχη που είδαν το «LAX 2194» το θεώρησαν απαίσιο και έτσι είχε ελεύθερο πεδίο να πάρει τον ρόλο του Τσάντλερ.

Ο Μάθιου Πέρι έλεγε συχνά ότι η σειρά του άλλαξε τη ζωή, καθώς χάρη σε αυτήν έγινε φίλος για πάντα με τους συμπρωταγωνιστές του Τζένιφερ Άνιστον, Κούρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ και Ντέιβιντ Σουίμμερ.

Με πληροφορίες από CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.