TV + Series

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός επιμελητής των «Simpsons»

Είχε εργαστεί στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρις Λεντέσμα: Πέθανε ο θρυλικός μουσικός επιμελητής των «Simpsons»

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μουσικός επιμελητής των «Simpsons», Κρις Λεντέσμα, με τους υπεύθυνους της κωμικής σειράς κινουμένων σχεδίων να αποτίουν φόρο τιμής.

Ο Λεντέσμα είχε δουλέψει στους «Simpsons» από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά το 1989 και δούλεψε σε κάθε επεισόδιο για 33 χρόνια έως ότου παραιτήθηκε τον Μάιο του 2022.

Η σειρά απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο μουσικό επιμελητή της στο τελευταίο της επεισόδιο καθώς στους τίτλους έπεσε η επιγραφή: «Στη μνήμη του Chris Ledesma». Tο συγκινητικό μήνυμα εμφανίστηκε κάτω από μια φωτογραφία της μορφής του Chris, σαν κινούμενο σχέδιο, να κάθεται στον εμβληματικό καναπέ των Simpsons δίπλα στον Homer, τη Marge, τη Lisa, τη Maggie και τον Bart.

Οι «Simpsons» προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 και συνεχίζουν να προβάλλονται έως σήμερα σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Η σειρά έχει αποσπάσει 25 βραβεία Έμμυ, 22 Βραβεία Anny κι ένα Βραβείο Peabody. Σύμφωνα με το περιοδικό Time (τεύχος 31 Δεκεμβρίου 1999), οι «Simpsons» είναι η καλύτερη σειρά του 20ού αιώνα. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000, η οικογένεια Simpsons απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Χαρακτηριστικές εκφράσεις όπως το «D'Oh!» του Homer έχουν αποκτήσει δικό τους λήμμα στο λεξικό. Η σειρά περιγράφει με σατιρικό τρόπο τη ζωή μια τυπικής αμερικανικής οικογένειας την οποία αποτελούν ο Homer, η Marge, o Bart, η Lisa και η Maggie. Η σειρά διαδραματίζεται στη φανταστική πόλη του Springfield. Η επίδραση των «Simpsons» στην αμερικάνικη αλλά και στην παγκόσμια κουλτούρα είναι μεγάλη. Τα σενάρια, εκτός από το ευφυές χιούμορ έχουν και πολλές δόσεις σάτιρας της αμερικανικής και γενικά της σύγχρονης κοινωνίας, με κριτική σε πολλά επίπεδα. Θέματα όπως η ομοφοβία, ο αλκοολισμός, ο εθνικισμός μέχρι και η συμπεριφορά του προέδρου Μπους έχουν περάσει από επεισόδια της σειράς. Διάδοχοι της σειράς μπορούν να θεωρηθούν σειρές όπως οι South Park, Family Guy και Futurama (επίσης δημιουργήματα του Ματ Γκρέινινγκ).