- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mrs. America: Είδαμε πριν την πρεμιέρα την Κέιτ Μπλάνσετ να μαγεύει
Η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται τη δηλωμένη αντιφεμινίστρια Phyllis Schlafly στη νέα σειρά του FOX που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα
«Mrs. America»: Η νέα σειρά με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο FOX.
Ήδη από τα τέλη των 60s η Phyllis Schlafly, θα έκανε τα πρώτα της βήματας στη δημόσια σφαίρα, δίνοντας την εντύπωση μιας πέρα για πέρα δυναμικής συνταγματολόγου, που ήταν θέμα χρόνου να εμπλακεί με την πολιτική. Στην αρχή της επόμενης δεκαετίας η κατάσταση για τα γυναικεία δικαιώματα στις ΗΠΑ έχει ήδη ωριμάσει. Τα όρια σε μια γυναίκα αντιφεμινίστρια της εποχής και σε μια δηλωμένη φεμινίστρια στην ουσία έχουν εκμηδενιστεί. Και εκεί ακριβώς έρχεται να δέσει ο ρόλος της Κέιτ Μπλάνσετ στο Mrs. America.
Πώς είναι δυνατόν δηλαδή μια δηλωμένη με πάθος αντιφεμινίστρια να σηκώσει στις πλάτες της τις γυναίκες ενός ολόκληρου έθνους, εκπροσωπώντας τις θεσμικά, σε έναν μέχρι τότε καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο; Τι γίνεται όταν αυτή συγκρουστεί με τις ανερχόμενες φεμινίστριες και με ποιον τρόπο μπορεί να ισορροπίσει την προσωπική της ζωή μια τόσο δυναμική παρουσία; Η νέα σειρά 9 επεισοδίων του FOX «Mrs. America» βασίζεται σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα και αφηγείται την ιστορία του κινήµατος που επικύρωσε την τροπολογία για την ισότητα των δύο φύλων στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’70.
Η βραβευμένη με Oscar® και Χρυσή Σφαίρα Κέιτ Μπλάνσετ ως Phyllis Schlafly θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις κορυφαίες φεμινιστικές προσωπικότητες της εποχής όπως η –με στυλ χίπισσας – Gloria Steinem (που υποδύεται εξαιρετικά η Rose Byrne) και η Bella Abzug (άλλωστε η Margo Martindale μοιάζει γεννημένη για τέτοιους ρόλους). Το all-star γυναικείο καστ συναντάται με την βραβευμένη δημιουργό του Mad Men, Dahvi Waller και εξερευνά, πώς ένα από τα πιο δύσκολα πεδία μάχης του πολιτισμικού πολέμου της δεκαετίας του 1970, βοήθησε στην άνοδο της συντηρητικής οργάνωσης «Moral Majority» και άλλαξε για πάντα το πολιτικό τοπίο της Αμερικής.
Στα 2 πρώτα επεισόδια οι δύο αντίπαλες (;) ηρωίδες, η συντηρητική Phyllis Schlafly και η βγαλμένη από το Γούντστοκ με το στυλ μιας ολόκληρης δεκαετίας Gloria Steinem, μας συστήνουν τις προσωπικότητες τους. Μπορεί να είναι δηλωμένες αντίθετες η μία στην άλλη, αλλά ο σκοπός τους μοιάζει να είναι κοινός.
Το νομοσχέδιο που θα εξασφάλιζε την ισότητα ανδρών και γυναικών είναι προ των πυλών και το κίνημα «Moral Majority» αρχίζει σιγά σιγά να παίζει το δικό του ρόλο στα πράγματα. Μια γυναίκα που δέχεται καθημερινά «πόλεμο» από τους άνδρες γύρω της, εναντιώνεται στις φεμινίστριες της εποχής. Η Κέιτ Μπλάνσετ αφήνει για λίγο το Χόλιγουντ, έρχεται στη μικρή οθόνη και τα βάζει με όλους. Θα τα καταφέρει;
Το «Mrs. America» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 21.50, αποκλειστικά στο FOX. Μετά την πρεμιέρα, τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 21.50. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O κωμικός δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη συμμετοχή του
Η πολυαναμενόμενη σειρά «Jo Nesbø’s Detective Hole» με τον διάσημο ντετέκτιβ κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου 2026
Καθήλωσε το κοινό η avant première της σπουδαίας τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση
Η συμφωνία που φέρνει τον Charlie Brown στη Sony
Η σειρά δέκα επεισοδίων θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 26 Δεκεμβρίου
Οι χαρακτήρες, η ιδέα πίσω από την δημιουργία και η διαχρονικότητα
Κλείνει οριστικά η ιστορία που ξεκίνησε το 2016 στο Hawkins
Παρά τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει από το Stranger Things, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό των γονιών της
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
H τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στο αποτυχημένο σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της στη Βιέννη
Το πολυαναμενόμενο reunion είναι πλέον γεγονός
Αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο reunion
Δούλεψε γιατί δεν μας πούλησε μια εποχή. Μας πούλησε ένα συναίσθημα. Μας θύμισε πώς νιώθαμε.
Το «Young Sherlock» έρχεται στο Prime Video - Με τον Χίρο Φάινς Τίφιν στον ρόλο του ντετέκτιβ
Το «I Want to Break Free» των Queen θεωρείται φόρος τιμής στη σειρά
Η 5η σεζόν της σειράς του Netflix έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου
Έχουν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία σεζόν, και 10 χρόνια περίπου από τότε που η σειρά ξεκίνησε
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
To HBO παρουσίασε το τρέιλερ της σειράς που κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.