- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το «I Am Not Okay with This» του Netflix «μιλάει» σε κάθε έφηβο
Έφηβοι με υπερδυνάμεις, σύγχυση και οργή, στη νέα coming-of-age τηλεοπτική επιτυχία της χρονιάς.
Η νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix «I Am Not Okay with This» με ήρωες εφήβους με τηλεκινητικές δυνάμεις είναι η μεγάλη επιτυχία της σεζόν.
Coming-of-age τηλεοπτικές σειρές, έφηβοι με υπερδυνάμεις και ξεχωριστές ικανότητες, οι πρώτοι έρωτες, τα έχουμε δει και ξαναδεί όλα αυτά τα τελευταία 3-4 χρόνια, ιδιαίτερα μετά την τρομακτική επιτυχία της σειράς «Stranger Things» αλλά και αντίστοιχων young adult βιβλίων και κόμικς. Ναι, τα έχουμε ξαναδεί, αλλά πολλές από αυτές τις σειρές, αν μείνουμε στο κομμάτι «τηλεόραση», συνεχίζουν να μας αρέσουν και να μας καθηλώνουν μπροστά στη μικρή οθόνη. Μερικά παραδείγματα, «Sex Education», «13 Reasons Why», «Atypical», ακόμα και τίτλοι όπως «Riverdale», «Chilling Adventures of Sabrina», «Dark» και το πιο πρόσφατο «Ragnarok», με έφηβους ήρωες και πρωταγωνιστές. Μην ξεχνάμε και την βραβευμένη βρετανική σειρά «The End of the F***ing World» που παίζεται με τεράστια επιτυχία και κινείται πάλι γύρω από δύο 17άρηδες που τα βάζουν με όλους και με όλα. Το «The End of the F***ing World» το κρατήσαμε επίτηδες για το τέλος μιας και συνδέεται άμεσα με τη νέα σειρά του Netflix «I Am Not Okay with This».
Ο 38χρονος αμερικάνος συγγραφέας Τσαρλς Φόρσμαν είναι αυτός που έγραψε τα βιβλία κόμικ «και «I Am Not Okay with This» που κυκλοφόρησαν με μεγάλη επιτυχία από τον ανεξάρτητο – και πάντα επιδραστικό – εκδοτικό οίκο Fantagraphics από το Σιάτλ και στη συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη μικρή οθόνη μέσα από το Netflix. Ίσως οι έφηβοι του σήμερα, οι Millennials και η Generation Z, ψάχνουν τους δικούς τους νέους τηλεοπτικούς ήρωες που θα ταυτιστούν μαζί τους.
Η πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού «I Am Not Okay with This» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες (26 Φεβρουαρίου) στο Netflix και περιλαμβάνει 7 επεισόδια διάρκειας κάτω των 30 λεπτών. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουμε να κάνουμε με μία ταινία μεγάλης διάρκειας που κόπηκε σε 7 μικρά κομμάτια. Νομίζω πως η τεράστια επιτυχία της σειράς, ως ένα σημείο, είχε να κάνει και με αυτό, μπορούσες να την παρακολουθήσεις «μονορούφι», χωρίς να χάσεις ώρες από το χρόνο σου. Βέβαια, για να παρακολουθήσεις κάτι «μονορούφι» («binge-watching» στα αγγλικά;), πρέπει να είναι κάτι που θα σε κρατήσει σεναριακά και σκηνοθετικά μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης.
Και σε αυτό το κομμάτι, το «I Am Not Okay with This» τα καταφέρνει περίφημα. Λιγότερο σκοτεινό από το «The End of the F***ing World», έχει όμως συγκεντρώσει συντελεστές που γνωρίζουν την απόλυτη επιτυχία του σήμερα. Στο τιμόνι της παραγωγής o Σον Λέβι, γνωστός μέσα από τη δουλειά του σαν σκηνοθέτης-παραγωγός του «Stranger Things». Από την άλλη, στο ρόλο του σκηνοθέτη-παραγωγού ο Τζόναθαν Έντγουισλ, που τον γνωρίσαμε και μέσα από το «The End of the F***ing World». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Σοφία Λίλις στο ρόλο της 17χρονης ηρωίδας της σειράς, Σίντεϊ Νόβακ. Όλοι στοιχηματίζουν πως η 18χρονη Σοφία Λίλις θα είναι το νέο μεγάλο χολιγουντιανό αστέρι του μέλλοντος, κάτι που το αποδεικνύει από τώρα με ρόλους σε ταινίες και σειρές όπως «It», «It Chapter Two», «Gretel & Hansel» και «Sharp Objects». Δίπλα της, ο 17χρονος Γουάιτ Όλεφ στο ρόλο του φίλου της Σίντεϊ, Στάνλεϊ Μπάρμπερ, άλλο ένα ανερχόμενο αστέρι με ρόλους στο «It» και «It Chapter Two» (και αυτός) αλλά και στα δύο blockbuster φιλμ της Marvel, «Guardians of the Galaxy». Το ταλέντο, ιδιαίτερα των νεαρών πρωταγωνιστών, «ξεχειλίζει» πραγματικά.
Τι είναι τελικά αυτό το «I Am Not Ok with This»; Βασισμένο, όπως είπαμε, στο ομώνυμο γκράφικ νόβελ του Τσαρλς Φόρμαν, ακολουθούμε τη ζωή της νεαρής ηρωίδας Σίντεϊ Νόβακ που προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής μετά την αυτοκτονία του πατέρα της. Σε μία μικρή πόλη των ΗΠΑ, στη μέση του πουθενά, αποκομμένη από τη μητέρα της, πιάνει φιλία με τον συνομήλικό της, Στάνλεϊ. Ο σχολικός σύμβουλος της προτείνει να γράφει ότι σκέφτεται σε ένα ημερολόγιο για να διοχετεύσει εκεί την οργή της, αλλά όπως λένε στη σειρά «Αγαπητό ημερολόγιο, δεν πας στον διάολο;» Μαζί με τον Στάνλεϊ, η Σίντεϊ μοιράζεται διάφορα πράγματα, ενώ σιγά σιγά ανακαλύπτει πώς έχει τηλεκινητικές και διάφορες άλλες δυνάμεις. Δεν θα πούμε περισσότερα, άλλωστε η σειρά διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες.
Η σειρά πετυχαίνει απόλυτα το σκοπό της, μεταφέροντας στη μικρή οθόνη τη σύγχυση και προβλήματα των σημερινών εφήβων (και κάθε έφηβου, κάθε εποχής) μέσα από ένα δραματικό - teen fantasy πλαίσιο, χωρίς να λείπει και το χιούμορ και μία queer ματιά. Εμείς είμαστε πολύ οκ με αυτό.