TV + Series

Η φετινή σεζόν τα έχει όλα! Νούμερα, γραφικούς και συζητήσεις για τον Ίψεν

Εσένα σου έκαναν πρόταση για το Voice;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
city-1214247_1280_1.jpg

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει τα νούμερα τηλεθέασης της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Όλοι οι διεκδικητές της πρωτιάς έχουν πλέον πάρει θέση στην πρωινο-μεσημβρινή ζώνη, αλλά η έκβαση του πολέμου θα αργήσει να οριστικοποιηθεί. Οι μάχες έχουν κάθε μέρα διαφορετικό νικητή και την Τετάρτη ήταν η σειρά του Γιώργου Λιάγκα και των «Κου-Κου» να κάνουν τον γύρο του θριάμβου, με το φωτοφίνις να δείχνει ότι είχαν ακριβώς την ίδια επίδοση, 19,7%!

Το «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά ήταν ένα σκαλί παρακάτω στο 18,1%, ενώ οι «Αλήθειες με την Ζήνα» ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής, 18%.

Το «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου τερμάτισε ψηλά για το κανάλι, αλλά πιο χαμηλά από το σύνηθες (13,3%), ίσως γιατί το θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση (μου αρέσει ο γκόμενος της πεθεράς μου και θέλω να τον αποπλανήσω), δεν είχε πολύ ενδιαφέρον.

Το 19,7% του Λιάγκα αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του σταθμού για να διεκδικήσει την πρωτιά. Στις επόμενες ζώνες, ο ΣΚΑΙ στην καλύτερη περίπτωση βγαίνει τέταρτος, ενώ συχνά χάνει και την τέταρτη θέση από το Open!

Έχουμε και λέμε: Από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα ο μέσος όρος του Σκάι είναι 8,3%. Χάνει από ΑΝΤ1 (21,2%), Star (19%), Αlpha (12%).

Από τις 6 ως τις 8 έχει μέσο όρο 9,5%. Χάνει από ΑΝΤ1 (22,3%), Αlpha (12,2%), Star (11,6%) και από το Open (11%).

Από τις 8 ως τις 10 έχει μέσο όρο 9,2%. Χάνει από Αlpha (19,2,%), ΑΝΤ1 (15,6%), Star (14,1%).

Στο prime time τα πράγματα την Τετάρτη ήταν επίσης άσχημα. Από τις 21.00 ως τις 23.00 με μέσο όρο 10,4%, έχανε από Αlpha (19,8,%), ΑΝΤ1 (13,3%), Star (11,2%) και Open (13,5%)!

Στη ζώνη 12-2 συμβαίνει το εντελώς αναπάντεχο. Ο Σκάι χάνει και από το Μακεδονία TV! (Σκάι 6%, Μακεδονία TV 6,9%).

Το καλό είναι ότι ακόμη δεν έχει μπει το One στον ανταγωνισμό.

Οι πρωινο-μεσημεριανές εκπομπές τα έχωσαν στην περσινή νικήτρια του GNTM, γιατί ανεβαίνει στο σανίδι προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε παράσταση που εμπνέεται από τον Ίψεν. Την αφορμή την έδωσε η ίδια η μελλοντική ηθοποιός, η οποία παρεχώρησε συνέντευξη για την πρώτη της απόπειρα στο θέατρο, αλλά δεν θυμόταν τον ρόλο της (έψαξε λεπτομέρειες στο κινητό της), ενώ στη συνέχεια περιορίστηκε να επαναλαμβάνει κοροϊδευτικά τις ερωτήσεις των παρισταμένων ρεπόρτερ!

Αυτή η στάση θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή, με τους πιο διανοούμενους από τους πανελίστες να γίνονται έξαλλοι. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με την Κόνι Μεταξά που ξανάριξε το Instagram. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Ή του Ίψεν ή του βάθους.

Δίπλα στα μεγάλα αινίγματα της ανθρωπότητας έχει προστεθεί ακόμη ένα. Ποια θα είναι η νέα επιτροπή του Voice και ποιος θα το παρουσιάσει; Μέχρι στιγμής οι εκπομπές του Σκάι που κάτι ξέρουν παραπάνω, έχουν ανακοινώσει με σιγουριά τον Ρέμο, τον Μαζωνάκη και τη Ζουγανέλη. Οι δύο πρώτοι είχαν άλλα σχέδια. Ο Ρέμος ετοιμάζει γλέντια για το One, ενώ ο Μαζωνάκης παραμένει στο «Your face sounds familiar» του ΑΝΤ1. Μπέρδεμα υπάρχει και για τη θέση του παρουσιαστή. Στην αρχή ανακοινώθηκε ο Λιανός, μετά τον μετέφεραν στα backstage, προφανώς στο πλευρό της Λάουρα Νάργες, και τώρα ακούγεται η Τάμτα, η οποία όμως δεν έχει κλείσει! Το φαινόμενο οφείλεται ή στο μάτιασμα ή στην ανοργανωσιά.

Ο Νίκος Μωραΐτης είναι σίγουρο ότι απομακρύνθηκε από την τετραμελή επιτροπή του Final Four γιατί τα εξαρτημένα ΜΜΕ δεν αντέχουν τους αγώνες που δίνει κατά της διαπλοκής. Ο ΑΝΤ1 έχει άλλη άποψη, πιο πρακτική. Ότι δηλαδή η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής επέβαλε τρεις και όχι τέσσερις κριτές, οπότε κάποιος έπρεπε να απομακρυνθεί. Ο ταλαντούχος στιχουργός και μαχητής του Twitter επιμένει, υποστηρίζοντας ότι φταίει η πολιτική του στράτευση για την εκπαραθύρωση και έγραψε ότι σε άλλες, πιο δημοκρατικές χώρες, υπάρχουν τέσσερις κριτές και μάλιστα επικαλέστηκε τη μαρτυρία της Wikipedia.

Ακολουθήσαμε λοιπόν την προτροπή του και από κει μάθαμε την εταιρεία παραγωγής. Ονομάζεται Avi@Armoraformats και μας πληροφόρησε ότι τετραμελής ήταν η επιτροπή μόνο κατά την πρώτη χρονιά του αμερικανικού Final Four. Επειδή όμως ο αριθμός τέσσερα δυσκόλευε την απαιτούμενη ομοφωνία, από τη δεύτερη σεζόν η επιτροπή είναι τριμελής. Του λόγου το αληθές μπορεί να το επιβεβαιώσει ο καθείς και από τη φωτογραφία που ακολουθεί.

the-four.jpg

Είναι η παρουσιάστρια Fergie και οι τρεις κριτές Meghan Traynor, Sean Combs και Dj Khaled. Απ’ ό,τι προκύπτει λοιπόν, η επιτροπή έπρεπε να χάσει ένα μέλος, οπότε αναζήτησε αυτόν που περισσεύει. Αν έφευγε ο Stavento θα έλεγαν ότι γίνεται πογκρόμ κατά των φαλακρών, αν ο κλήρος έπεφτε στον Χατζηγιάννη θα θεωρείτο προσβολή κατά των κυπρίων αδερφών μας, για τη Φουρέιρα δεν το συζητάμε, θα ξεσηκωνόταν ολόκληρη η Λατινική Αμερική. Δεν έμενε επομένως παρά ο Μωραΐτης. Για την περίπτωσή του διαμαρτυρήθηκε ο ίδιος, η «Αυγή» και ο Βαξεβάνης. Έτσι είχε μεγαλύτερη πλάκα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.