TV + Series

Πέθανε ο κωμικός ηθοποιός Tim Conway (video)

Είχε βραβευθεί με Χρυσή Σφαίρα και 5 Έμι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Tim Conway, αστέρι που αναδείχθηκε στο The Carol Burnett Show, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Tim Conway, διάσημος από την συμμετοχή του στο The Carol Burnett Show.

«Ο Conway πέθανε στις 8:45 π.μ. στο Λος Άντζελες την Τρίτη» επισήμανε σε ανακοίνωσή του στο περιοδικό People, ο εκπρόσωπός του Howard Bragman.

Πριν από το θάνατό του, ο αγαπημένος ηθοποιός είχε υποστεί επιπλοκές καθώς έπασχε από «υδροκέφαλο φυσιολογικής πιέσεως» μία ασθένεια που παρατηρείται κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας και προκύπτει όταν υπάρχει συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού στις κοιλίες του εγκεφάλου, αλλά συνήθως με φυσιολογική πίεση εγκεφάλου ή στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα. Ο ηθοποιός ωστόσο δεν είχε σημάδια άνοιας ή νόσου του Αλτζχάϊμερ.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του, η σύζυγός του, η θετή του κόρη και τα 6 βιολογικά  παιδιά του, ανέφερε ότι αντί για λουλούδια θα ήθελε να γίνουν δωρεές στο κέντρο εγκεφάλου του Lou Ruvo στην κλινική Cleveland στο Λας Βέγκας της Νεβάδας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στην πολυβραβευμένη με 8 Χρυσές Σφαίρες κωμική σειρά, The Carol Burnett Show, κερδίζοντας τους θεατές με χαρακτήρες όπως ο Oldest Man και ο κ. Tudball, του οποίου η προφορά είναι εμπνευσμένη από τη Ρουμάνα μητέρα του.

Ο Tim Corway κέρδισε και ο ίδιος Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στη σειρά το 1976 ενώ ήταν κάτοχος 5 βραβείων Έμι, το 1973, το 1977, το 1978, το 1996 και το 2008.