- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Grace & Frankie, θέλω τα ρούχα της γιαγιάς μου
Οι άνδρες τους ερωτεύονται ο ένας τον άλλον και τις εγκαταλείπουν μετά από άπειρα χρόνια γάμου. Εκείνοι βρίσκουν τον εαυτό τους. Κι εκείνες η μία την άλλη
Η μία είναι 80 χρονών. Η άλλη 78. Μπόλικα-μπόλικα. Τα ρούχα που φορούν με το ιδιαίτερο στάιλινγκ γίνονται ανάρπαστα. Για πρώτη φορά δύο γιαγιάδες γίνονται τόσο τρέντι. Και γράφονται άρθρα το ένα πίσω από το άλλο αναζητώντας και δίνοντας απαντήσεις στο ερώτημα: γιατί τα 20χρονα θέλουν να ντύνονται σαν τις Grace και Frankie. Μήπως δεν πάνε καλά; Δεν είναι οι γιαγιάδες της γειτονιάς. Αυτό είναι σίγουρο. Οι άνδρες τους ερωτεύονται ο ένας τον άλλον και τις εγκαταλείπουν μετά από άπειρα χρόνια γάμου. Εκείνοι βρίσκουν τον εαυτό τους. Κι εκείνες η μία την άλλη.
Δεν είναι όποιες κι όποιες. Είναι οι διάσημες ηθοποιοί Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο σίριαλ «Grace&Frankie» (τρίτη σεζόν στο Netflix). Και η γκαρνταρόμπα τους έχει τρελάνει κόσμο. Η Τζέιν ντύνεται σε ουδέτερους σικ τόνους και η Λίλι είναι τύπος hippie-dippie. Το ντύσιμό τους δεν είναι αυτό που περιμένει να δει κανείς σε μια γιαγιά. Μαλλί «λάχανο» ή καρέ και ταγεράκι με τσάντα χειρός. Δεν υπάρχουν στερεότυπα. Δεν φορούν «στολές». Κι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ενδυματολόγος της σειράς ήταν υποψήφια για Emmy στην κατηγορία καλύτερα κοστούμια σε σειρά.
Τα μεγαλύτερα σε ηλικία fashion-icons έχουν καλλιεργήσει το δικό τους μοναδικό στιλ, την προσωπικότητά τους, και εκφράζονται με σιγουριά για τον εαυτό τους. Δεν κοπιάρουν και δεν ντύνονται του συρμού. Και αυτή η σιγουριά για τον εαυτό τους τραβάει σαν μαγνήτης τα «νεανικά κοινά», που έχουν ανάγκη τις «Grace&Frankie». Είναι η απάντηση σε κάθε μετάβαση. Είναι σαν τα «Girls» της Λίνα Ντάναμ, αλλά πενήντα χρόνια μετά. Με εμπειρίες, με χαρές, με χαστούκια, με, με… Σκαπανείς στο κίνημα των γιαγιάδων-ειδώλων η Linda Rodin και η Iris Apfel. Για να μην ξεχνιόμαστε.
Η Γκρέις και η Φράνκι μπορεί να νιώθουν προδομένες από τους συζύγους τους, οι οποίοι παντρεύονται, νιώθουν πια ελεύθεροι και βρίσκουν κατά πώς φαίνεται την ευτυχία, αλλά δεν το βάζουν κάτω. Το αρχικό σοκ διαδέχεται η διάθεση για ζωή. Η ζωή συνεχίζεται. Και εκεί σε ένα αξιοζήλευτο σπίτι με θέα τη θάλασσα χτίζεται μια δυνατή γυναικεία φιλία (και μια μπίζνα με δονητές για τις 70χρονες και άνω – κάνουν οι γιαγιάδες σεξ;) Και αυτή η γυναικεία φιλία, σανίδα σωτηρίας και στήριγμα σε μια δύσκολη καμπή της ζωής, είναι αυτό που κάνει τις 20χρονες και τις 30χρονες να χρειάζονται την περσόνα της Γκρέις και την περσόνα της Φράνκι.
Τα δύο ώριμα κορίτσια δεν χάνονται, δεν εξαφανίζονται, δεν αρνούνται τη ζωή. Δεν γίνονται αόρατες. Παραμένουν στο προσκήνιο, παρά τις αρθρίτιδες, τα μικροεγκεφαλικά ή τους γοφούς από τιτάνιο. Και τη σειρά την βλέπουν μονορούφι οι πιτσιρίκες, γιατί έλκονται από τη δυνατή γυναικεία φιλία, τις δύο σούπερ γιαγιάδες με την εφηβική ορμή, τη σιγουριά και τη σταθερότητα που εκπέμπουν. Αυτοσαρκάζονται, γελούν, πληγώνονται, μαλώνουν, χαίρονται. Δεν μένουν μόνες. Ζουν.
Όταν είσαι νέος βλέπεις τους μεγαλύτερους σαν Μαθουσάλες. Κι όμως στη σειρά «Grace&Frankie» δεν νιώθεις ότι έχεις να κάνεις με δύο γιαγιάδες. Δεν σε ενδιαφέρεις αν οι δύο πρωταγωνίστριες είναι 12, 30 ή 100 χρονών. Δεν βλέπεις ηλικία. Βλέπεις κάτι άλλο. Το δικαίωμα να ανακαλύπτεις ξανά τον εαυτό σου και να ζεις με τους δικούς σου όρους, ακόμα κι όταν οι άλλοι πιστεύουν πως είναι αργά. Έχει την πλάκα του κι αυτό.