TV + Series

Παρακολουθείστε το «Wire» με Lego!

Η καλτ σειρά διασκευάζεται με τουβλάκια (video)

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Yποτιμημένο στον καιρό του και χωρίς ποτέ να γίνει η υψηλότερη σε τηλεθέαση σειρά που προβλήθηκε στους δέκτες, το «The Wire» καταλαμβάνει αναμφίβολα ξεχωριστή θέση στις συνειδήσεις των ρεκτών της κουλτούρας των αριστοτεχνικών sitcom του HBO. Οι πέντε σαιζόν του αποτελούσαν για τους φανατικούς θεατές, (δεν υπήρξε άλλωστε άλλο είδος), σεμινάριο κοινωνικών επιστημών και εξαρτησιογόνου, φρενήρους fun, με τα cliffhanger να διαδέχονται το ένα το άλλο και τη διαρκή αίσθηση του ανεπίλυτου να αφήνει την επίγευση μιας μόνιμης εκκρεμότητας.

Μυθιστορηματικό στον όγκο του, κινηματογραφικό στην οπτική και επικό στις επιδιώξεις του, ήταν το πρώτο σίριαλ που δανείστηκε πένες από τον χώρο της λογοτεχνίας, όπως τον περίφημο συμπατριώτη μας, Τζορζ Πελεκάνο, βασίστηκε σε εν πολλοίς άγνωστους αλλά διαπρεπείς ηθοποιούς που ταυτίστηκαν με τους χαρακτήρες που ενσάρκωσαν, (αλήθεια, ποιος ξεχνά τον Ομαρ;), και έπειτα από την ολοκλήρωσή του το 2008, δεν έπαψε να μνημονεύεται σε άρθρα, να κουβεντιάζεται σε πάνελ, να ανθολογείται σε κασετίνες, να κατακτά σταδιακά το σημερινό του καλτ στάτους.

n

Ουδέποτε ωστόσο δεν το είχαμε φανταστεί ερμηνευόμενο από Lego. Την κυριολεκτικά κομμάτι – κομμάτι υπερπαραγωγή επιμελήθηκε ο κινηματογραφιστής από το Όστιν του Τέξας, Joe Nicolosi, ο οποίος ονοματοποίησε την τούβλινη Βαλτιμόρη του αναλόγως. Η δράση τοποθετείται στην «Bricktamore», ο Avon Barksdale μετατρέπεται σε «Avon Blockstdale», η αργκό του εγκλήματος εμπλουτίζεται με συνεχείς αναφορές σε κομμάτια και τούβλα. Όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο, «it’s all in the game».

n