TV + Series

Κάν' το όπως ο Ρίτσι Φινέστρα!


Το μαλλί, το γυαλί, την γκαρνταρόμπα και το στιλ!



4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126291-283727.jpg

Εκτός από τη μουσική, υπάρχει και η μόδα. Διαβάζεται βέβαια και αλλιώς: δεν υπάρχει μουσική χωρίς μόδα, όπως και δεν υπάρχει μόδα που να μην είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη μουσική. Και στο «Vinyl», όπου κάθε Κυριακή μέσω Novacinema επιστρέφουμε στη μυθική Νέα Υόρκη του ’70, ο Ρίτσι Φινέστρα δεν παραδίδει μόνο μαθήματα ροκ εν ρολ συμπεριφοράς μα και cool dress attitude, καθώς πάνω του ενδυματολογικά κρασσάρουν τα αρχετυπικά πρότυπα του μποέμ στιλ.

image

Μαύρα γυαλιά. Ποτέ χωρίς τα μαύρα γυαλιά σου, μέρα και νύχτα, πρωί και απόγευμα, βράδυ και... till next morning, στα κλαμπ ή στο breakfast lounge, στο γραφείο ή στο μίτινγκ. Παντελόνια καμπάνα. Καφέ ή μαύρα. Σεταρισμένα με πουκάμισα με μεγάλους γιακάδες. Μονόχρωμα, μοβ κατά προτίμηση ή κόκκινα αλλά και φλοράλ ή επενδυμένα με ψυχεδελιάρικα φράκταλς. Πάντα μέσα από τη ζώνη, η οποία δεν χρειάζεται να βοά με μεγάλους τοκάδες, μα να υπενθυμίζει διακριτικά πως το σακάκι ή το πέτσινο, εσύ διαλέγεις, είναι η υπέρτατη πανοπλία του ροκ πολεμιστή. Σε στενή γραμμή και τα δύο απαρεγκλίτως.

image

Στο «Vinyl», ο Ρίτσι Φινέστρα δείχνει εμμονικά σχεδόν να αποφεύγει τα τζιν όπως και τα σνίκερ, αξεσουάρ των πανκ ρόκερ που τον περιτριγυρίζουν, μα δείχνει να μην τον αγγίζουν στιλιστικά. Απεχθάνεται επίσης τα κασκορσέ φανελάκια ή τα σουέτερς που φορούν τα disco boys. Μισεί επίσης και τα καπέλα, το μαλλί του κυματίζει ελεύθερα και αέρινα. Προτιμά στα παπούτσια είτε Beetleboots είτε μυτερές μπότες, απομεινάρι των 50s ροκ εν ρολ εφηβικών του χρόνων αλλά και της μετέπειτα έξαψης των mods, που τα λάτρεψαν εξίσου.

image

Στο «Vinyl» και πάνω στον Ρίτσι Φινέστρα δείχνει να τέμνονται στιλιστικά η ενδυματολογική μαφιόζικη κουλτούρα του mob life, ειδικά όταν ο τυπάρας σκάει με τα ριγέ, μιας και εκτός από τη μουσική η Νέα Υόρκη is ruled by mafia. Όπως και το αυθεντικό τσιναριζέ του Τραβόλτα στο «Saturday Night Fever» αλλά και του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον «Μεγάλο Γκάτσμπι». Αν και εφόσον βέβαια ο Γκάτσμπι κατανάλωνε τις χημικές ουσίες που εκτός από το μυαλό του Φινέστρα έκαναν ανάστα και την ντουλάπα του!

Info: Η σειρά «Vinyl» της ΗΒΟ σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Και εάν δεν θέλεις να ταράξεις την ησυχία του σπιτιού σου στις 4.00, μπορείς να τη δεις live στο tablet, το PC ή το Smartphone σου μέσω του Nova GO ή αν πάλι δεν αντέχεις το ξενύχτι, απόλαυσε την όποτε εσύ θέλεις Οn Demand με το Nova GO και χωρίς επιπλέον χρέωση. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.