TV + Series

Οι ανεμόμυλοι του μυαλού του

Θα μπορούσε ο Ρίτσι Φινέστρα να είναι γιος της Ντάστι Σπρίνγκφιλντ; Bet on yeah!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125901-282706.jpg

Να υπογράψει με τον Bruce Springsteen, να κόψει τις μυτιές που τον βυθίζουν στην αμεριμνησία, να καρφώσει στο FBI τον μαφιόζο που ξεπλένει χρήμα στην εταιρεία του, προκειμένου να πέσει στα μαλακά για τον φόνο του Μπακ Ρότζερς, να πει ή να μην πει στην Ντέβον την αλήθεια και να επουλώσει τη σχέση τους, να σκοτώσει μια νυχτερίδα που τρύπωσε στο δωμάτιο του εραστή της; Μόνο άγρια διλήμματα έχει η ζωή του Ρίτσι Φινέστρα και κάγκελα που απειλούν να τον φυλακίσουν σωματικά και να τον διαλύσουν συναισθηματικά.

Εντωμεταξύ, έξω στη Νέα Υόρκη το πανκ καλπάζει, όπως και η ντίσκο, που από τα υπόγεια ετοιμάζεται να σκάσει στους κεντρικούς δρόμους, «Come on everybody», όπως επενδύει κάποια κορυφαία δραματική σκηνή του «Vinyl» με αυτόν τον ύμνο ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Αυτό συμβαίνει καθώς η σειρά καλπάζει, εμπρός, όλοι, κιθάρες και γρήγορα αυτοκίνητα, djs και ναρκέμποροι, προδομένοι φίλοι και παθιασμένοι εραστές, αλήθεια, πώς σας φάνηκε το ménage a trois του αληταρά Κιπ Στίβενς με τον κιθαρίστα και την επιβλέπουσα την καριέρα του;

Σεξ, ροκ εν ρολ και κανένας τους δεν ξέρει πού θα βγει. Γιατί ίσως το πιο δύσκολο στη σειρά αυτή είναι να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί. Η Νέα Υόρκη, οι εξοντωτικοί ρυθμοί της, η επιπολαιότητα, ο ηδονισμός, η ακηδία και ο πειρασμός, συστατικά στοιχεία του λυσσασμένου κόσμου της σόου μπιζ, εγγυώνται πως ο πιο σύντομος δρόμος για την Κόλαση, που μαθηματικά για εκεί βαδίζει ο Ρίτσι Φινέστρα, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις και άστοχες κινήσεις, σκέτο ξόδεμα.

Ανεμόμυλος το μυαλό του. Ίσως και γι’ αυτό το τελευταίο τραγούδι του επεισοδίου να ήταν το «Windmills of your Mind». Της μεγάλης Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, εξίσου μοναχικής και τραγικής ηρωίδας της μουσικής, για την οποία ο θρύλος λέει πως ήταν τόσο μεγάλη η μοναξιά της, που σχεδόν κάθε Χριστούγεννα προσπαθούσε να δώσει τέλος στη ζωή της. Είπαμε! Ανάμεσα στη μυθοπλασία του Σκορτσέζε και την εμπειρία ζωής του συμπαραγωγού Μικ Τζάγκερ παρεμβάλλονται όλες οι αλήθειες μα και τα ψέματα που υπό μορφή fiction διηγούνται την Ιστορία, ίσως πιο εύστοχα και από την ίδια την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και θεωρώ πως κάθε Κυριακή στα κανάλια Novacinema δεν προβάλλεται σκέτα μια υπερκαλογυρισμένη σειρά, μα ένα ευαγγέλιο, ένα Βιβλικό έπος για τη μουσική κι όλους αυτούς και όλα αυτά που έζησαν. Και μετά τα έκαναν τραγούδι και εμείς, αφού τα πρωτοδιδαχτήκαμε από τους δίσκους και τα ραδιόφωνα, τώρα τα κοινωνούμε και υπό μορφή υπέρτατης ποίησης.

Ναι, περί αστικής ποίησης, μετά εικόνας και ήχου είναι αυτή η σειρά, που από τις συζητήσεις που κάνω με «συναδέλφους» φίλους τηλεθεατές, αναδεικνύεται στο ύψιστο μεγάλο βιβλίο της ζωής και της μουσικής.

Info: Η σειρά «Vinyl» της ΗΒΟ σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Και εάν δεν θέλεις να ταράξεις την ησυχία του σπιτιού σου στις 4.00, μπορείς να τη δεις live στο tablet, το PC ή το Smartphone σου μέσω του Nova GO ή αν πάλι δεν αντέχεις το ξενύχτι, απόλαυσε την όποτε εσύ θέλεις Οn Demand με το Nova GO και χωρίς επιπλέον χρέωση. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.