Τεχνολογια - Επιστημη

Είναι επικίνδυνο να φάμε την σοκολάτα όταν ασπρίζει;

Τι αναφέρει νέα έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96641-193767.JPG

Δεν υπάρχει λάτρης της σοκολάτας που να μην έχει έρθει στο δίλημμα «τρώω ή όχι την "ξεχασμένη" σοκολάτα που έχει ασπρίλες;». Τώρα την απάντηση δίνει η επιστήμη και συγκεκριμένα μία έρευνα που παρήγγειλε γνωστή εταιρεία τροφίμων (Nestle) και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αμβούργου και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση ACS Applied Materials and Interfaces.

Σύμφωνα με την έρευνα δεν υπάρχει κίνδυνος να φάμε την σοκολάτα που εμφανίζει ασπρίλες στην επιφάνειά της καθώς πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και δεν πρόκειται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σε όποιον την καταναλώσει.

Σύμφωνα με μία εκ των ερευνητών «παρά το γεγονός ότι η λεύκανση της σοκολάτας δεν παρουσιάζει κανέναν απολύτως κίνδυνο, στοιχίζει μια περιουσία στην βιομηχανία σοκολάτας γιατί επιστρέφονται και οι καταναλωτές παραπονούνται». Σύμφωνα με την έρευνα οι ασπρίλες οφείλονται σε μετανάστευση των λιπιδίων που μεταλλάσσουν την εσωτερική δομή της σοκολάτας και όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια ασπρίζουν την όψη της. Η λύση είναι να κάνουν την σοκολάτα πιο σκληρή ώστε τα λιπίδια να μη μπορούν να μεταναστεύουν με την ίδια ευκολία.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.