Τεχνολογια - Επιστημη

Athens network

Οι Αθηναίοι στο Facebook

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 321
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9593-21702.jpg

Aνακάλυψαν “ that hipster porn” και πα­ρόμοια tumblr.com αντικαθιστώντας τα «σαρκικά» profile pics από μπουζούκια, κλαμπ, παραλία. Τώρα επιλέγουν έξυπνα συνθήματα και kinky φωτο­γραφίες

●Άντρες: όταν γυναίκες τούς απευθύνουν αίτη­μα φιλίας, πρώτα κοιτάνε τις φωτογραφίες της και μετά πατάνε “accept”.

Γυναίκες: όταν άντρες τούς απευθύνουν αίτημα φιλίας σκέφτονται προφανώς «τι εννοεί;». Συ­χνά απαντάνε μετά από μέρες (ή μήνες).

●Διαφημιστές, PRτζήδες, «καλλιτέχνες», promoters, DJs: είναι οι μόνοι που σου γράφουν «ευχαριστώ για την αποδοχή της φιλίας». Την ευ­γένεια ακολουθεί καταιγισμός spam προσκλή­σεων σε ανεκδιήγητα events που πλέον κανείς δεν τσεκάρει.

●Επιλέγονται από υπεύθυνους πολιτικού σχε­διασμού ως υποψήφιοι για τις εκλογές με βάση (και) τον αριθμό των φίλων τους.

●Οι 50+ περνάνε δεύτερη εφηβεία. Τα παιδιά τους έρχονται σε δύσκολη θέση και αναγκάζο­νται να τους μπλοκάρουν.

●Φαντασιώνονται ότι έχουν δική τους «ραδιο­φωνική» εκπομπή ποστάροντας με τις ώρες you tube videos, τα οποία πιθανότατα δεν κοιτάει κανείς. Όμως εκείνοι κλείνουν με «ένα τελευταίο πριν πω καληνύχτα σε όλους».

●Είναι ακτιβιστές. Μαυρίζοντας την οθόνη, συμμε­τέχοντας σε γκρουπ διαμαρτυρίας, γκρινιάζοντας. Και μετά αφήνουν την οθόνη για τον καναπέ.

●Μπορούν να μιλάνε με τις ώρες στο chat κι αν βρεθούν στο Bios να μη χαιρετηθούν. Γιατί δεν έκανε ο άλλος την πρώτη κίνηση.

●Θεωρούν ότι όποιος-α τους κάνει iLike, θέλει να πέσει στο κρεβάτι τους. Δεν είναι πάντα έτσι.

●Ξέρουν όλα τα κόλπα (mirror sites κτλ.) για να παρακάμπτουν το firewall που αποφάσισε ο διευ­θυντής τους. Οπότε, μάταιος ο κόπος.

●Αναδημοσιεύουν τα άρθρα που διαβάζουν στον Τύπο. Περιμένουν με αγωνία το πρώτο σχόλιο για να χαρίσουν στον κυβερνοχώρο της δική τους «άποψη για τα πράγματα».

●Διαφημίζουν τι έκαναν με την παρέα τους (που είναι η καλύτερη απ’ όλες). Μιλάνε με κώδικες, α­ναρωτιούνται αυτάρεσκα πώς πίνουν τόσο πολύ, χρησιμοποιούν πολλά υποκοριστικά και πολύ το «τέλεια».

●Συμφωνούν αμοιβαία ως προοδευτικά ζευγά­ρια να μην έχουν “relationship status” στο προ­φίλ τους. Όταν χωρίζουν, κάποιος το πετάει στα μούτρα του άλλου.

●Βάζουν μεγάλους στόχους. Όπως να μαζευτούν «1.000.000 Ολυμπιακοί» σε μια σελίδα ή «20 εκα­τομμύρια Έλληνες» σε κάποια άλλη.

●Ποστάρουν ανατριχιαστικά πολλές λεπτομέ­ρειες για το τι τρώνε-πίνουν. Ο μπονβιβερισμός του πληκτρολογίου συναντά το “Master Chef”.

●Τελευταία, το σνομπάρουν προς χάριν του twitter. Εκεί συζητάς πιο άμεσα γι’ αυτά που βλέ­πεις ταυτόχρονα στην τηλεόραση.

●Συμφωνούν ότι «εκεί που τελειώνει το facebook αρχίζει η ζωή», αλλά δεν το κλείνουν το ρημάδι…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.