- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η τρίχα είναι υγεία
Δεν χρειάζεται το αντηλιακό, το πιεσόμετρο και το eau de toilette
Κάθε τρίχα σε οποιαδήποτε σημείο του σώματός μας είναι σημαντική για την καλή υγεία του δέρματος, σημειώνει ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ, Ντες Τόμπιν. H Daily Mail ρώτησε τους ειδικούς με αφορμή τις… τριχωτές μασχάλες της Μάιλι Σάιρους.
«Κάθε ρίζα δεν παράγει απλά έναν ιστό τρίχας. Κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει τριχοειδή αγγεία που στέλνουν θρεπτικά συστατικά από το αίμα στα κύτταρα, περιέχει λιπίδια. Κάθε ρίζα τρίχας είναι πλούσια σε βλαστοκύτταρα, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται και βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων στο δέρμα» σημειώνει ο καθηγητής. Για παράδειγμα ένα τραύμα στην εξωτερική πλευρά ενός ανδρικού χεριού, όπου οι ρίζες της τρίχας είναι περισσότερες και μεγαλύτερες, επουλώνει πιο γρήγορα σε σχέση με την πιο άτριχη εσωτερική πλευρά.
Ο δερματολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λέστερ, Τζορτζ Μάρτι, επισημαίνει ότι η τρίχα είναι το καλύτερο αντηλιακό, ενώ στο κρύο ο δασύτριχος άνδρας ή γυναίκα είναι περισσότερο προστατευμένοι. «Δείτε τους προϊστορικούς προγόνους μας. Η τρίχα ήταν το ρούχο τους, η μοναδική τους προστασία απέναντι στο κρύο, στον ήλιο» διευκρινίζει ο καθηγητής.
Οι δε τρίχες στα δαχτυλάκια του ποδιού είναι ένδειξη καλής κυκλοφορίας του αίματος, όπως επισημαίνει ο βοηθός καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Κυριακίδης. «Η απώλεια τριχών στα πόδια και κυρίως κάτω από το γόνατο είναι σύμπτωμα περιφερικής αγγειακής νόσου», δηλώνει ο γιατρός στην Daily Mail. Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούν όσοι εκ δεν έχουν πολλές τρίχες στα δάχτυλα των ποδιών.
Τέλος, αν η μασχάλη μείνει μακριά από το ξυράφι, την αποτριχωτική κρέμα, το κερί και το λέιζερ, η εύρεση του ερωτικού συντρόφου καθίσταται πιο εύκολη. «Όπως σε όλα τα θηλαστικά, οι τρίχες του ανθρώπινου σώματος εκκρίνουν οσμές που ελκύουν το άλλο φύλο» καταλήγει ο καθηγητής Ντες Τόμπιν.