Τεχνολογια - Επιστημη

Η Google σχεδίασε tablet που αντέχουν στην απολύμανση

Για τους γιατρούς που μάχονται τον Έμπολα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91782-184889.jpg

Η Google σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών ειδικών στην τεχνολογία, κατασκεύασε ένα tablet που αντέχει σε ακραίες συνθήκες, όπως είναι οι καταιγίδες, η αυξημένη υγρασία ή και η απολύμανση με χλώριο.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» είχαν ζητήσει τη δημιουργία ενός τέτοιου τεχνολογικού προϊόντος, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν σε περιοχές που πλήττονται από επιδημίες, όπως αυτή του Έμπολα στην Αφρική. Οι γιατροί, με τις παρούσες συνθήκες, είναι αναγκασμένοι να υπαγορεύουν οδηγίες στους ασθενείς πίσω από ένα φράχτη, τακτική που αποτελεί «σίγουρη συνταγή για λάθη», σύμφωνα με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Το νέο tablet δημιουργήθηκε από τους κ.κ. Πιμ ντε Βίτε από την εταιρεία Whitespell, Ντάνιελ Κάνινγχαμ από την εταιρεία Hack4Good και ειδικούς της Google.

Έχει ένα αδιάβροχο περίβλημα εργοστασιακού επιπέδου και μπορεί να εμβαπτιστεί σε διάλυμα 0,5% χλωρίνης που σκοτώνει τον ιό Έμπολα. Επιπλέον, οι οξείες άκρες του τάμπλετ είναι αποσπώμενες, για να μην σκίζουν τον προστατευτικό εξοπλισμό των γιατρών και των νοσηλευτών, ενώ η φόρτισή του γίνεται εύκολα και ασύρματα, μέσω ενός μικροσκοπικού τοπικού σέρβερ, του οποίου το μέγεθος ανέρχεται σε ενός γραμματοσήμου.

Σύμφωνα με το BBC, το τάμπλετ έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε κέντρα του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, ενώ με τις κατάλληλες τροποποιήσεις του λογισμικού του μπορεί να είναι κατάλληλο και για άλλες επιδημίες, όπως αυτή της χολέρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.