- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πόσο κοντά στο μέγεθος του μέσου πέους είσαι;
Στη νέα έρευνα συνεισέφεραν περισσότεροι από 15.000 άνδρες
Επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου και ενός φορέα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας υπολόγισαν τα πέη 15.000 και πλέον ανδρών για να καταλήξουν εμπεριστατωμένα στο μέγεθος του ανδρικού οργάνου που θεωρείται το «φυσιολογικό». Στόχος της έρευνας ήταν η αναθεώρηση αστικών μύθων και παλιότερων υποθέσεων για το μέγεθος του γεννητικού οργάνου που προκαλούν άγχος και ψυχολογικά προβλήματα στον ανδρικό πληθυσμό.
Το πόρισμα της έρευνας έχει ως εξής: το ανδρικό όργανο, όταν βρίσκεται σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστά, ενώ όταν δεν βρίσκεται σε στύση μετρήθηκε στα 9,16 εκατοστά. Στο πέος που έχει γίνει περιτομή ο μέσος όρος μήκους υπολογίστηκε στα 9,31 εκατοστά. Επιπλέον μόνο 5 τους 100 άνδρες έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών. Πέντε στους εκατό είναι επίσης αυτοί που το πέος τους είναι μικρότερο από 10 εκατοστά. Σύμφωνα με την έρευνα το ύψος ή το βάρος του ανδρός επηρεάζουν ελάχιστα το μέγεθος του γεννητικού οργάνου.
Η έρευνα δημοσιεύεται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεωρήση Ουρολογίας και περιλαμβάνει μετρήσεις οργάνων όλων των ηλικιών και φυλών. Βασίστηκε στις δειγματοληπτικές μετρήσεις 15.521 ανδρών και σε 17 υφιστάμενες σχετικές δημοσιεύσεις και μελέτες.
Τα πορίσματα αποτυπώθηκαν σε μια σειρά γραφημάτων. «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα γραφήματα για να βοηθήσουμε γιατρούς που καλούνται καθημερινά να πείσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών, Ντέιβιντ Βιλ, του King’s College. Παράλληλα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η έρευνα θα βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από σωματική δυσφορμική διαταραχή (BDD). «Το σύνδρομο BDD είναι μια ψυχιατρική πάθηση που επηρεάζει το 1% με 2% του πληθυσμού. Τα άτομα αυτά έχουν μια στρεβλή εικόνα για την εξωτερική τους εμφάνιση, ασχολούνται πολλές ώρες με την εικόνα τους και αγχώνονται πέραν του φυσιολογικού. Οι γυναίκες συνήθως αγχώνονται για το βάρος, ενώ η άνδρες για το μέγεθος του πέους τους», λέει ο δρ. Μάρτιν Μπαγκάλεϊ.
Ο δρ. Βιλ σημειώνει το πρόβλημα των ανδρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς «τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του πέους τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων ανδρών».