To πλυντήριο του μέλλοντος είναι εδώ και χρησιμοποιεί AI για να μας κάνει μπάνιο
Χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο ανθρώπινης πλύσης
Το πλυντήριο, όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του, χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να μας κάνει να νιώσουμε σωματικά και πνευματικά αναζωογονημένοι
Το Ανθρώπινο Πλυντήριο του Μέλλοντος δημιούργησαν Ιάπωνες μηχανικοί γνωστό ως Mirai Ningen Sentakuki. Αυτή η φουτουριστική συσκευή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει το σώμα μας πριν μας περιποιηθεί με μια ειδικά προσαρμοσμένη διαδικασία πλύσης και στεγνώματος, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Η Science Co., η εταιρεία ντους με έδρα την Οσάκα που βρίσκεται πίσω από το παράξενο μηχάνημα, λέει ότι το πλυντήριο χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο ανθρώπινου ξεπλύματος.
Η κάψουλα σε σχήμα καμπίνας μαχητικού αεροσκάφους ετοιμάζεται για την έκθεση Osaka Kansai Expo στην Ιαπωνία, όπου 1.000 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν με την Science Co. να επισημάνει ότι θα κυκλοφορήσει μια έκδοση μαζικής παραγωγής μετά την έκθεση.
Πώς λειτουργεί το Ανθρώπινο Πλυντήριο του Μέλλοντος
«Μόλις ο χρήστης ανέβει στη διαφανή πλαστική κάψουλα, η ίδια γεμίζει μέχρι τη μέση με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, οι χρήστες κατακλύζονται από πίδακες νερού υψηλής ταχύτητας που περιέχουν εξαιρετικά μικρές φυσαλίδες αέρα με διάμετρο μικρότερη από τρία μικρόμετρα. Όταν αυτές οι φυσαλίδες εκρήγνυνται, παράγουν ένα μικρό αλλά ισχυρό κύμα πίεσης που απομακρύνει τους ρύπους από το δέρμα», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Yasuaki Aoyama, στην εφημερίδα Asahi Shimbun.
Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για τον καθαρισμό ηλεκτρικών εξαρτημάτων που δεν μπορούν να πλυθούν με χημικά. Ωστόσο, η Science Co. λέει ότι το ανθρώπινο πλυντήριο δεν καθαρίζει μόνο το σώμα, αλλά μπορεί επίσης να «πλύνει το μυαλό» χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.
Καθώς ο χρήστης δέχεται το πλύσιμό του, ηλεκτρόδια εμφυτευμένα στην καρέκλα συλλέγουν βιολογικές πληροφορίες για να διασφαλίσουν ότι ο λουόμενος πλένεται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Ταυτόχρονα, μια τεχνολογία AI ερμηνεύει αυτές τις πληροφορίες για να υπολογίσει αν είναι ήρεμος ή ενθουσιασμένος και προβάλλει ένα ειδικά επιλεγμένο βίντεο στο εσωτερικό του πλαστικού θαλάμου για να καταπραΰνει τα νεύρα του.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Science Co., πρέπει να είναι ένα γρήγορο πλύσιμο που αφήνει τον λουόμενο να αισθάνεται σωματικά και πνευματικά αναζωογονημένος.
Ενώ αυτή η συσκευή μπορεί να φαίνεται σαν κάτι από το μέλλον, στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα σχέδιο 50 ετών. Στην Παγκόσμια Έκθεση της Ιαπωνίας το 1970, η Sanyo Electric Co., η σημερινή Panasonic Holdings Corp., παρουσίασε το πρώτο ανθρώπινο πλυντήριο. Όπως και η σύγχρονη έκδοση, το αρχικό πλυντήριο της Sanyo χρησιμοποιούσε ζεστό νερό και μικροφουσκάλες για να καθαρίσει τους λουόμενους σε χρόνο ρεκόρ.
Η μεγάλη διαφορά ήταν ότι εκείνη η έκδοση της δεκαετίας του 1970 περιλάμβανε επίσης δεκάδες πλαστικές «μπάλες μασάζ» που χτυπούσαν τον χρήστη για να βοηθήσουν στη χαλάρωση και να προωθήσουν την κυκλοφορία του αίματος.
Ο Eiji Yamaya, ο οποίος επέβλεψε την ανάπτυξη του ανθρώπινου πλυντηρίου, δήλωσε στην εφημερίδα Mainichi ότι αυτό το έργο του έδωσε την ευκαιρία να διορθώσει ορισμένες από τις ατέλειες της αρχικής συσκευής. Όπως δήλωσε: «Το ανθρώπινο πλυντήριο στην εποχή μου έπλενε μόνο το σώμα, αλλά αυτή τη φορά προστέθηκε μια προηγμένη λειτουργία που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να προσδιορίζει την κατάσταση του σώματος. Θέλω ο κόσμος να δει τις τεχνολογικές δυνατότητες της Ιαπωνίας».
Η Science Co. δεν έχει επιβεβαιώσει πότε αυτή η συσκευή μπορεί να είναι διαθέσιμη για δημόσια αγορά ή πόσο μπορεί να κοστίζει.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρόμοια συστήματα θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και σε άλλα ιατρικά περιβάλλοντα
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η Γραφειοκρατικοποίηση του Κόσμου στη Νεοφιλελεύθερη Εποχή» της Beatrice Hibou που κυκλοφορεί σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Πλήθος (2024)
Τα γεγονότα που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με το περιοδικό Nature
Σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν, η διάδοση και η επικοινωνία της Αστρονομίας προς το ευρύ κοινό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία
Ο Χίντον που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Φυσικής, έχει πολλές φορές επισημάνει τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης
Διαστημικοί περίπατοι, ιδιωτικές αποστολές και ένα ρεκόρ παραμονής σε τροχιά 1.110 ημερών
Η πιο κοντινή προσέγγιση στον Ήλιο είναι γεγονός - Τι ερευνούσε
Οι θύρες φόρτισης USB Type-C πρόκειται να γίνουν το πρότυπο για όλα τα gadget
Αν δεν είχες αρκετούς λόγους για να κάτσεις στο σπίτι, μόλις βρήκες
Οι περισσότεροι σκέφτονται με την «εξαιρετικά χαμηλή» ταχύτητα των 10 bit ανά δευτερόλεπτο
Η θερμική του ασπίδα έχει σχεδιαστεί για ακραίες θερμοκρασίες 870-930 βαθμών Κελσίου
Βίντεο: «Ιστορία, επιστήμη και ενσυναίσθηση»
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.