Τεχνολογια - Επιστημη

Η απιστία παίζεται στα δάχτυλα

Πριν επιλέξεις σύντροφο κοίταξε τα χέρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87433-176012.jpg

Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων απέδειξε βάσει πειράματος ότι τα δάχτυλα μπορεί να μαρτυρούν αν ο επίδοξος σύντροφος θα είναι πιστός ή όχι. Ψυχολόγοι των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Νορθάμπρια εξέτασαν 600 άνδρες και γυναίκες στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναζητώντας τη σχέση ανάμεσα στο σχήμα του χεριού και το μέγεθος των δακτύλων και στις σεξουαλικές τους συνήθειες.

image

Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν ισομεγέθη δείκτη και παράμεσο ήταν πιθανότερα πιστοί/ές σύντροφοι, ενώ, αντίθετα, όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο είχαν και περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι/ες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται με την σεξουαλική επιθυμία, κατά την ενδομήτρια ζωή επηρεάζει το μήκος των δακτύλων. Όσοι έχουν μακρύτερο παράμεσο πιθανώς να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Ωστόσο, σημειώνουν ότι ενώ η ορμονική έκθεση δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τη συμπεριφορά κάθε ατόμου, η προαναφερθείσα σχέση σημαίνει ότι το μήκος των δακτύλων μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό όσων πιθανώς να είναι πιο άπιστοι. Σε αντίθεση με άλλα είδη, τα οποία τείνουν να είναι είτε μόνο πιστά είτε μόνο άπιστα, οι άνθρωποι μπορούν να ανήκουν και στις δύο κατηγορίες.

Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters της Royal Society, με τον δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης να δηλώνει: «Παρατηρήσαμε την εμφάνιση μίας ομάδας ανδρών και μίας γυναικών που τείνουν να είναι πιστοί και μία ξεχωριστή κατηγορία ανδρών και γυναικών με τάση απιστίας σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτές οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και είναι αντιληπτές μόνο όταν εξετάζουμε πολυάριθμες ομάδες. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα είναι περισσότερο ή λιγότερο πιστός».

Μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ της Σκωτίας είχε αποφανθεί ότι εκείνοι που έχουν μακρύτερο δείκτη είναι και πιθανότερα πιο ελκυστικοί. Άλλες παλαιότερες έρευνες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες με μακρύ παράμεσο είναι συχνότερα ομοφυλόφιλες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.