Τεχνολογια - Επιστημη

SpaceX: Η κάψουλα διάσωσης έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Θα φέρει πίσω στη Γη τους δύο αστροναύτες που έχουν «εγκλωβιστεί» εκεί από τον Ιούνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
SpaceX
SpaceX © Unsplash

SpaceX: Η κάψουλα διάσωσης έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Θα φέρει πίσω στη Γη τους δύο αστροναύτες που έχουν «εγκλωβιστεί» εκεί από τον Ιούνιο

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή τους στην Γη μετά την άφιξη μιας κάψουλας της SpaceX βρίσκονται οι Μπουτς Ουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς, οι οποίοι βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Ιούνιο και αναμένεται να επιστρέψουν στον πλανήτη μας τον Φεβρουάριο.

Να θυμίσουμε πως οι δύο αστροναύτες μετέβησαν με δοκιμαστική πτήση του Starliner, αλλά δεν επέστρεψαν λόγω δυσλειτουργιών του διαστημικού σκάφους της Boeing. Ωστόσο, η SpaceX εκτόξευσε την αποστολή διάσωσης το απόγευμα του Σαββάτου με πλήρωμα δύο αστροναυτών και δύο κενές θέσεις που προορίζονται για τους Μπάρι «Μπουτς» Ουίλμορ και Σουνίτα «Σούνι» Ουίλιαμς που θα επιστρέψουν στη Γη τον Φεβρουάριο.

Η NASA αποφάσισε οι Ουίλμορ και Ουίλιαμς να επανέλθουν με πτήση της SpaceX έπειτα από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της κάψουλας Boeing Starliner που χρησιμοποίησαν για να ταξιδέψουν στον ISS.

NASA's SpaceX Crew-9 enters space station after docking

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.