Τεχνολογια - Επιστημη

Έχετε iPhone; Μάθετε τι πραγματικά σημαίνει αυτή η ένδειξη

Όλοι νομίζουμε ότι είναι ένδειξη για τη μπαταρία, αλλά είναι κάτι σαφώς πιο σοβαρό

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τα iPhone εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν με τα μυστικά και τις άγνωστες λεπτομέρειες της λειτουργίας τους

Μέχρι τώρα υποτίθεται ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τα iPhone, ειδικά όσοι από εμάς είναι φανατικοί των προϊόντων της Apple και κάθε παραμικρής αναβάθμισης και νέας έκδοσης των αγαπημένων μας τηλεφώνων. Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι γνωρίζουμε τι πραγματικά σημαίνουν όλες οι ενδείξεις αυτού του πολυεργαλείου που αποκαλούμε «τηλέφωνό μας»;

Μάλλον, όχι. Ας πούμε, τι καταλαβαίνουμε όταν πάνω δεξιά στην οθόνη του κινητού μας, ακριβώς πάνω από την ένδειξη της ισχύος του σήματός μας, εμφανίζεται μία πορτοκαλί κουκίδα; Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι κοντεύουμε να εξαντλήσουμε την μπαταρία του iPhone μας, αλλά εμείς εξακολουθούμε να του στραγγίζουμε κάθε ρανίδα ζωής. Όμως, αυτή η πορτοκαλί κουκίδα σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από τη στιγμή που εμφανίστηκε αυτή η κουκίδα.

Μισό λεπτό να το ξεκαθαρίσουμε λίγο: αυτή η πορτοκαλί κουκίδα υποτίθεται ότι μας λέει κάτι, αλλά ανάλογα με το τι κάνουμε τη δεδομένη στιγμή με το κινητό μας, μπορεί να είναι ένα αθώο μήνυμα ή κάτι σαφώς πιο δυσάρεστο. Με απλά λόγια, αυτή η πορτοκαλί κουκίδα σημαίνει ότι το μικρόφωνο του τηλεφώνου χρησιμοποιείται από μια εφαρμογή και υπάρχουν πολλές φορές που αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει.

Όμως – και με αυτό το «όμως»- αρχίζουν τα δύσκολα: ορισμένοι χρήστες iPhone έχουν ανησυχήσει επειδή είδαν την πορτοκαλί κουκίδα όταν δεν έκαναν τίποτα που πίστευαν ότι θα απαιτούσε το μικρόφωνο...

Κάποιοι, το προηγούμενο διάστημα ανησύχησαν για την πιθανότητα το τηλέφωνό τους να τους «ακούει» και αν αυτή η πορτοκαλί κουκίδα είναι αναμμένη και δεν ξέρουμε γιατί, τότε μπορεί, όντως, να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει η πορτοκαλί κουκίδα στην οθόνη του iPhone

Συγκεκριμένα, το να βλέπουμε την κουκίδα τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή που θα χρειαζόταν να είναι ενεργοποιημένο το μικρόφωνο, τότε μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα.

Τι κάνουμε, λοιπόν εκείνη τη στιγμή; Αν όντως δεν χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί μικρόφωνο, ξεκινάμε να κλείνουμε τις εφαρμογές που έχουμε ανοιχτές.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε απενεργοποιούμε άμεσα το τηλέφωνό μας και αν μετά και από αυτό η πορτοκαλί κουκίδα είναι εκεί, παρούσα και αμετακίνητη, αρχίζουμε να ανησυχούμε πραγματικά και ψάχνουμε λίγο καλύτερα να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά, ας δούμε τη θετική πλευρά του πράγματος: τουλάχιστον υπάρχει μία ένδειξη να μας προειδοποιεί ότι κάτι στο κινητό μας κάνει χρήση της κάμερας ή του μικροφώνου της συσκεύης μας.

Επιπροσθέτως και έτσι για να γνωρίζουμε τι βλέπουμε: αν υπάρχει μια πράσινη κουκίδα στο ίδιο σημείο της οθόνης, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου, ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιεί και το μικρόφωνο.

Έτσι, για παράδειγμα, όταν σηκώνουμε το τηλέφωνό μας και χρησιμοποιούμε την κάμερα, η οθόνη μας εμφανίζει την πράσινη κουκκίδα, και όταν κλείνουμε την εφαρμογή, γίνεται πορτοκαλί για ένα δευτερόλεπτο πριν σβήσει εντελώς.

Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε, αν πλέον η έξτρα γνώση για την πορτοκαλί κουκίδα, μπορούμε πάντα να μπούμε στις ρυθμίσεις της συσκευής μας και να αλλάξουμε τα δικαιώματα που έχουν διάφορες εφαρμογές για πρόσβαση σε λειτουργίες όπως αυτής της κάμερας και του μικροφώνου. Τόσο απλό.