Τεχνολογια - Επιστημη

Η Google ξεκινά διαγραφές λογαριασμών Gmail

Πώς μπορεί κάποιος να την αποφύγει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Google ξεκινά διαγραφές λογαριασμών Gmail – Πώς μπορεί κάποιος να την αποφύγει

Στη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών Gmail αναμένεται να προχωρήσει η Google το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η ίδια η Google παραθέτει συγκεκριμένα βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να εξασφαλίσει πως το Gmail, οι φωτογραφίες και τα έγγραφά του δεν θα επηρεαστούν.

Ειδικότερα, σε δημοσίευσή της, η Ruth Kricheli, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων στην Google, παρείχε μια ενημέρωση για να εξηγήσει ακριβώς τι θα συμβεί και πότε.

Έτσι, λοιπόν, ανενεργός λογαριασμός Google ορίζεται πλέον ως αυτός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέσα σε μια περίοδο δύο ετών, εφόσον ο χρήστης είναι ανενεργός στο Google για τουλάχιστον αυτό το χρονικό διάστημα.

«Η Google διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει έναν ανενεργό Λογαριασμό Google», καθιστά σαφές η πολιτική. «Μπορούμε να διαγράψουμε τον λογαριασμό και το περιεχόμενό του – συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου στο Google Workspace (Gmail, Έγγραφα, Drive, Meet, Ημερολόγιο) και Φωτογραφίες Google».

Γιατί η Google διαγράφει λογαριασμούς

Συνεχώς η Google προσπαθεί να αναβαθμίζει το Gmail και να παίρνει μέτρα κατά του spam, του phishing και της κλοπής λογαριασμών.

«Ακόμα και με αυτές τις προστασίες», δήλωσε η Kricheli, «αν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί».

Τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου και να μην διαγραφεί

Όπως προαναφέρθηκε, προαπαιτούμενο για να είναι ασφαλής ένας λογαριασμός είναι να έχει χρησιμοποιηθεί εντός των τελευταίων δύο ετών. Αν και ένας ξεχασμένος λογαριασμός μπορεί να φαίνεται άχρηστος, μπορεί μελλοντικά να μην είναι.

Συνεπώς, πώς μπορεί κανείς να αποφύγη την διαγραφή;

  • Ανάγνωση ή αποστολή email.
  • Κοινοποίηση φωτογραφίας ή παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube ενώ είσαι συνδεδεμένος στον σχετικό λογαριασμό Google.
  • Χρήση του Google Drive ή Αναζήτησης.

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που προσπέλασες έναν λογαριασμό, κρίνεται σημαντικό να κάνεις έναν Έλεγχο Ασφάλειας Λογαριασμού Google για να διασφαλίσεις ότι έχεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να τον διαφυλάξεις.