Τεχνολογια - Επιστημη

Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 16 με Τεχνητή Νοημοσύνη

Τι αναφέρουν οι αναλυτές για τα νέα προϊόντα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 16 με Τεχνητή Νοημοσύνη
© EPA/DAN ANDERSON

Apple: Νέα iPhone 16 με Τεχνητή Νοημοσύνη, Apple Watch και Airpods

Τα νέα μοντέλα iPhone, Apple Watch και Airpods παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 (iPhone, iPhone Plus, iPhone Pro και iPhone Pro Max).

Τα μοντέλα της Apple, iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, διαθέτουν ακόμα ταχύτερο chip, το Α18 Pro και, για πρώτη φορά, ενσωματώνουν δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η επόμενη γενιά του iPhone έχει σχεδιαστεί από την αρχή για το Apple Intelligence. Σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής νέας εποχής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση του προϊόντος.

Το iPhone 16 Pro έχει οθόνη 6,3 ιντσών ενώ το Apple 16 Pro Max έχει οθόνη 6,9 ιντσών, μεγαλύτερη από εκείνες των προηγούμενων μοντέλων, οι οποίες είχαν διαστάσεις 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα. Τα νέα μοντέλα είναι επίσης «λεπτότερα από οποιοδήποτε προϊόν της Apple», δήλωσε η εταιρεία, κάνοντας λόγο για τις «μακράν καλύτερες οθόνες iPhone».

Ανάμεσα στα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται η νέα κάμερα 48 megapixel, η οποία θα μπορεί να διαβάζει δεδομένα δύο φορές ταχύτερα, αλλά και μιας κάμερα 48 megapixel ultra-wide που επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε ευρυγώνιες λήψεις. Τα νέα μοντέλα εισάγουν επίσης τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4k, με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την «υψηλότερη ανάλυση μέχρι σήμερα». Διαθέτουν επίσης τέσσερα μικρόφωνα «ποιότητας στούντιο» με μειωμένο θόρυβο. Μια νέα λειτουργία «Audio Mix», την οποία η Apple αποκάλεσε «πρώτη στον τομέα», θα μπορεί να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τα περιττά ηχητικά στοιχεία από την ομιλία του χρήστη. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το νέο iPhone 16 Pro Max διαθέτει «τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας», χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, το iPhone 16 χρησιμοποιεί το νέο chip A18, καθώς και ένα νέο κουμπί που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κάμερας. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ του iPhone 16 Plus από τα 899 δολάρια. Η τιμή του iPhone 16 Pro θα ξεκινά από 999 δολάρια και του 16 Pro Max από 1.199 δολάρια.

«Οι υπάρχοντες χρήστες iPhone που έχουν τη συσκευή τους εδώ και 3-4 χρόνια σίγουρα θα δελεαστούν να αναβαθμίσουν, ακόμη και αν κάποια πράγματα κυκλοφορήσουν αργότερα, καθώς αυτό θα διασφαλίσει τη μελλοντική τους συσκευή για την AI», δήλωσε η αναλύτρια της International Data Corp, Nabila Popal.

«Αν και πρόκειται για μια σπουδαία λίστα αναβαθμίσεων, είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο από το επόμενο έτος, μόλις επεκταθεί η υποστήριξη γλωσσών και κυκλοφορήσουν περισσότερες περιπτώσεις χρήσης», πρόσθεσε η Popal.

Η σειρά iPhone 16 είναι τα πρώτα smartphones της Apple που έχουν σχεδιαστεί γύρω από αυτά τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, αν και αυτά αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στα iPhone 15 Pro και Pro Max, τις κορυφαίες εκδόσεις των συσκευών προηγούμενης γενιάς.

Introducing iPhone 16 | Apple

«Ενώ τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά θα λανσαριστούν στις ΗΠΑ, θα βοηθήσουν επίσης την Apple να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι των ταχέως κινούμενων ανταγωνιστών στην Κίνα», δήλωσε ο αναλυτής της D.A. Davidson, Gil Luria. «Ενώ τα τηλέφωνα Android μπορεί να έχουν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, η Apple τα έχει συγκεντρώσει καλά και θα μπορέσει να τα διαθέσει στην αγορά πολύ ευρύτερα».

Αναφορικά με το νέο Apple Watch Series 10, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει τον λεπτότερο σχεδιασμό που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς και μεγαλύτερη οθόνη. Στόχος είναι «να κάνουμε το Apple Watch ακόμα πιο χρήσιμο, πιο απαραίτητο και πιο έξυπνο», δήλωσε σχετικά ο CEO Τιμ Κουκ. Για μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του ήχου έκανε λόγο η Apple κατά την παρουσίαση των AirPods 4, «των πιο άνετων AirPods όλων των εποχών». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.