Τεχνολογια - Επιστημη

LIVE - «It's Glowtime»: H Apple παρουσιάζει το iPhone 16 με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Αποκαλυπτήρια για την καινούργια συσκευή του τεχνολογικού γίγαντα - Οι προσδοκίες των fans

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Apple: Παρουσιάζει το iPhone 16 με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης  - Ζωντανά από την Καλιφόρνια η εκδήλωση «It's Glowtime».

Η Apple παρουσιάζει αυτήν την ώρα το iPhone 16 καθώς και πλήθος άλλων νέων συσκευών, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων της χρονιάς.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, περιλαμβάνει το σλόγκαν «It's Glowtime» με το λογότυπο της εταιρείας να περιβάλλεται από μια πολύχρωμη αύρα. Παράλληλα φημολογείται ότι έρχονται νέα χρώματα για το iPhone 16 και άλλα προϊόντα της Apple.

Apple: Παρουσιάζει το iPhone 16 με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Η παρουσίαση των προϊόντων της Apple το φθινόπωρο έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια γεγονότα της εταιρείας, καθώς συνήθως παρουσιάζει μια σειρά νέων συσκευών και δίνει τον τόνο για την περίοδο των εορταστικών αγορών, την πιο κερδοφόρα περίοδο της Apple.

Τα νέα αυτά προϊόντα αποτελούν συνήθως αιτία τεράστιων εικασιών εντός της βιομηχανίας τεχνολογίας και μεταξύ των οπαδών της εταιρείας.

Κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης, κυκλοφόρησαν ευρέως αναφορές γύρω από τη μετάβαση της Apple από οθόνες LCD σε OLED και φήμες για ένα ειδικό κουμπί φωτογραφιών. Η πρώιμη κάλυψη της εκδήλωσης προέβλεπε επίσης ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα επέκτεινε τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης «Apple Intelligence».

Η Apple ενσωματώνει χαρακτηριστικά AI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της

Νωρίτερα φέτος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple (WWDC), η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από τρόπους με τους οποίους σκόπευε να ενσωματώσει χαρακτηριστικά AI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις ήταν η συνεργασία με την OpenAI για τη συγχώνευση της τεχνολογίας ChatGPT με τη φωνητική βοηθό Siri της Apple, με τα στελέχη να υπόσχονται έναν πιο «φυσικό» τρόπο αλληλεπίδρασης.

Οι ανακοινώσεις της Apple στην εκδήλωση WWDC και οι υποσχέσεις της να συμπεριλάβει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη αποτέλεσαν μια στροφή για την εταιρεία, αφού καθυστέρησε περισσότερο από τους ανταγωνιστές της, όπως η Microsoft, στο ντεμπούτο των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που απευθύνονται στους καταναλωτές.

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος, καθώς ο ενθουσιασμός της αγοράς για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και την αύξηση των εσόδων έχει δώσει ώθηση στις μεγάλες μετοχές τεχνολογίας.

Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις συνέπειες της παγκόσμιας κάμψης των πωλήσεων smartphone τα τελευταία χρόνια, καθώς και την άνοδο ανταγωνιστών όπως η Huawei σε βασικές αγορές, ιδίως στην Κίνα. Η Huawei αναμένεται να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά νέων προϊόντων μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση της Apple.

(Με πληροφορίες του Guardian)