Τεχνολογια - Επιστημη

Τι κινητό –είπαμε- ότι κρατάει η Barbie;

Κυκλοφόρησε κινητό... Barbie, αλλά υπάρχουν μερικά θέματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To κινητό της Barbie
© HMD

Έναν χρόνο μετά την ταινία Barbie κυκλοφόρησε κινητό. Ροζ. Με καθρέφτη. Και όχι smart.  Ας το δούμε λίγο

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επιτυχία της ταινίας Barbie με τη Μάργκοτ Ρόμπι κυκλοφόρησε τελικά και το κινητό που κρατάει η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, μόνο που υπάρχει ολόκληρη... φιλοσοφία πίσω από το γεγονός ότι δεν πρόκειται για smart-phone.

Οπότε, για τι είδους κινητό μιλάμε; Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό τηλέφωνο τύπου clamshell, το οποίο είναι ροζ και φέρει το λογότυπο Barbie της Mattel. Το ακουστικό διαθέτει έναν γυαλιστερό καθρέφτη στο μπροστινό μέρος και ένα πλήθος αξεσουάρ, όπως γούρια και αυτοκόλλητα πολύτιμων λίθων, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τη νοσταλγία των τελών της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000. Ακόμα και όταν το ενεργοποιείτε, φωνάζει «Γεια σου Barbie»... Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας παιχνιδιών Mattel και της HMD, της εταιρείας που κατασκεύαζε smartphones με το σήμα της Nokia. Είναι μέρος της στροφής της HMD προς την κατασκευή των δικών της smartphones μαζί με τα χαρακτηριστικά τηλέφωνα που αναπτύσσονται σε συνεργασία με αξιόλογες εταιρείες. Αυτό περιλαμβάνει το Boring Phone, το οποίο «γεννήθηκε» από μια περίεργη συνεργασία με τη Heineken.

Το Barbie Phone τρέχει το KaiOS, ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα που προσθέτει μερικές δυνατότητες smartphone, όπως συνδεσιμότητα 4G, Wi-Fi, GPS και πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, οι χάρτες Google και το YouTube. Θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Symbian από τα παλιά τηλέφωνα Nokia, απλά με σύγχρονες ανέσεις. Τούτου λεχθέντος, η HMD αναφέρει ότι, δεδομένου ότι τρέχει την τελευταία έκδοση του KaiOS 3.1, δεν θα είναι ακόμη συμβατές ή διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές.

To κινητό της Barbie
© h

Από προεπιλογή, το νέο flip phone της HMD μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις και να στέλνει μηνύματα. Η εταιρεία βρίσκεται σε μια μικρή σταυροφορία σχετικά με τη μείωση του χρόνου που ξοδεύουμε μπροστά στις οθόνες των κινητών μας και των λοιπών περισπασμών που προκύπτουν με τα social media, οπότε η ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε αυτό το τηλέφωνο ως δεύτερο τηλέφωνο όταν δεν θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα.

Ας σημειωθεί ότι η HMD δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει ένα προϊόν γύρω από αυτή την ιδέα της αποσύνδεσης από τη ζωή σε συνεχή συνδεσιμότητα. Υπήρξαν μερικά παρόμοια τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των ετών, όπως το Light Phone ή το επανασχεδιασμένο Palm από το 2018. Με παρόμοιο σκεπτικό είναι οι χρονοδιακόπτες εφαρμογών και άλλα χαρακτηριστικά μείωσης του χρόνου οθόνης που έχουν ενσωματωθεί στο Android, στο iOS, ακόμη και στα τηλέφωνα χαρακτηριστικών που κατασκεύασε η HMD με το εμπορικό σήμα Nokia, όπως το Nokia 3310.

Τώρα το... αισθητικό κομμάτι και ένας κάποιος σεξισμός που φαίνεται να απορρέει από τον σχεδιασμό, το χρώμα και τη σύνδεση με τη Barbie είναι καθαρά στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη. Ή απλώς το συγκεκριμένο κινητό σχεδιάστηκε ποντάροντας αποκλειστικά στο γυναικείο κοινό...

Με πληροφορίες από Fortune, Wired.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.