Τεχνολογια - Επιστημη

Ανθρωποειδές ρομπότ αξίας 16.000 δολαρίων έτοιμο για μαζική παραγωγή

Τι γνωρίζουμε για το G1 μοντέλο της Unitree Robotics

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ανθρωποειδές ρομπότ αξίας 16.000 δολαρίων έτοιμο για μαζική παραγωγή - Τι γνωρίζουμε για το G1 μοντέλο της Unitree Robotics

Η κινεζική Unitree Robotics είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο χώρο των ανθρωποειδών ρομπότ γενικής χρήσης, αλλά το μοντέλο G1 αξίας 16.000 δολαρίων έχει ήδη αποδείξει ότι είναι αρκετά αποδοτικό. Τόσο πολύ που η εταιρεία αποκάλυψε τώρα μια έκδοση που είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η ανάπτυξη ρομπότ στην Unitree επικεντρωνόταν σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή τετράποδων ρομπότ όπως τα Go2 και B2. Και μέχρι τη στιγμή που το πρώτο δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ έκανε το ντεμπούτο του σε βίντεο, υπήρχε ήδη σκληρός ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η Tesla, η Figure, η Boston Dynamics και η Sanctuary AI.

Ωστόσο, η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν εντυπωσιακή, και σύντομα φτάσαμε σε ένα φθηνότερο και πιο ικανό μοντέλο με την ονομασία G1.

Η Unitree λέει ότι μέσα σε λίγους μήνες από την αποκάλυψή του τον Μάιο οι μηχανικοί τελειοποίησαν το ρομπότ γενικής χρήσης ώστε να πληροί τις απαιτήσεις για μαζική παραγωγή - συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στην εμφάνισή του και βελτιώσεων στις επιδόσεις. Το βίντεο το αποδεικνύει αυτό, παρουσιάζοντας τις κινήσεις του G1 που πηδάει, στρίβει, πηδάει και χορεύει, καθώς και την ικανότητά του να ανεβαίνει σκάλες γεμάτες με συντρίμμια και να προσαρμόζει το βάδισμά του σε πραγματικό χρόνο, να αντιμετωπίζει εμπόδια διαφορετικού ύψους και να τρέχει. Ακόμα φαίνεται να αρνείται να πέσει όταν αντιμετωπίζει μια φαινομενικά βίαιη επίθεση.

Όπως αναφέρθηκε, το κόστος ξεκινά από τα 16.000 δολάρια. Η Unitree περιγράφει αυτό το τελευταίο μοντέλο ως την έκδοση μαζικής παραγωγής, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η μαζική παραγωγή βρίσκεται πραγματικά σε εξέλιξη.