Τεχνολογια - Επιστημη

Η νέα δυνατότητα σχολίων στο Instagram για τα posts και τα reels

Τα νέα σχόλια θα είναι προσωρινά και ημι-ιδιωτικά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νέα δυνατότητα σχολίων στο Instagram για τα posts και τα reels

Η μητρική εταιρεία του Instagram, η Meta, ανακοίνωσε πως τα γνωστά notes γίνονται λίγο πιο δυναμικά, με μια νέα λειτουργία που αλλάζει τον τρόπο επικοινωνίας ή σχολιασμού, με τα σχόλια αυτά να αιωρούνται πάνω από το περιεχόμενο σε μικρές φυσαλίδες.

© Instagram

Instagram: Τα νέα σχόλια θα είναι προσωρινά και ημι-ιδιωτικά

Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τους χρήστες του Instagram να αφήνουν notes απευθείας σε Reels ή αναρτήσεις στο feed. Όπως και με τα notes, έτσι και αυτά τα σχόλια θα είναι προσωρινά και θα εξαφανίζονται μετά από τρεις μέρες, εκτός κι αν τα διαγράψετε νωρίτερα.

Τα notes, είναι αυτά τα συννεφάκια που εμφανίζονταν προηγουμένως στην κορυφή των εισερχομένων ή πάνω από τη φωτογραφία προφίλ. Με το νέο update, οι χρήστες μπορούν και να αντιδρούν και να βλέπουν τις αντιδράσεις των άλλων, σε πραγματικό χρόνο.

Τα νέα προσωρινά σχόλια θα είναι επίσης και ημι-ιδιωτικά, με τους σχολιαστές να επιλέγουν ποιος θα μπορεί να δει το σχόλιό τους. Θα μπορούν να το δουν είτε κοντινοί σας φίλοι ή οι ακόλουθοί σας που ακολουθείτε και εσείς. Ουσιαστικά μιλάμε για κρυμμένα σχόλια που προορίζονται για ένα μικρότερο κοινό.

Είναι και ένας τρόπος για να μπορούν οι φίλοι σας να δουν τι σχολιάσατε, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από όλα τα σχόλια του post. Ωστόσο είναι και ανησυχητικό το γεγονός πως ο χρήστης που ανέβασε το post ή το Reel δε θα μπορεί να δει ποιος και τι σχολίασε, με αρκετούς να φοβούνται πως το χαρακτηριστικό μπορεί να υποστηρίξει το bullying και την παρενόχληση.

Η Meta όμως διευκρίνισε πως οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν το notes χαρακτηριστικό στο λογαριασμό τους.