Τεχνολογια - Επιστημη

Δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης και ανάπτυξης ελληνικών Tech Startups

Ανοιχτές οι αιτήσεις έως τις 31 Ιουλίου

Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των ελληνικών startups με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας

Ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Hellenic Initiative Canada, μέσω του προγράμματος «Accelerate Greece», δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ισχυρής ανταγωνιστικότητας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας (startups). Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Τhe Hellenic Initiative και την Ergo Capital, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.  

Πρόγραμμα Επιτάχυνσης «Accelerate Greece»  

Σχεδιασμένο για να εκτοξεύσει την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων στο χώρο της τεχνολογίας από την Ελλάδα, το πρόγραμμα επιτάχυνσης Accelerate Greece παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα πόρων και δεξιοτήτων. Μέσα από τη συνεργασία με την Ergo Capital και τη The Hellenic Initiative, επιτρέπει την ανταλλαγή και τη διάδοση γνώσεων υψηλού επιπέδου και κυρίως την πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, διάρκειας μίας εβδομάδας, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο και θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Οι συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση στο Elevate Festival, την κορυφαία εκδήλωση τεχνολογίας και καινοτομίας του Καναδά, παρέχοντας μεταξύ άλλων mentoring και απαράμιλλη έκθεση σε επενδυτικές ευκαιρίες.  

Το πρόγραμμα προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων:  

  • Εντατικών εργαστηρίων
  • Εκπαίδευσης
  • Mentoring από στρατηγικούς συμβούλους προσαρμοσμένo στις μοναδικές ανάγκες των τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων
  • Δικτύωσης και επαφής με επενδυτές  

Ο ιδρυτής της Ergo Capital, κ. Peter Polydor, δήλωσε ότι αναζητούν startups «που έχουν ήδη δημιουργήσει κάτι» και είναι έτοιμες να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο και να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά. «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το δυναμικό τους για αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Ρωτάμε, "ποιο είναι το πλάνο προσλήψεών σας για τα επόμενα τρία χρόνια και πόσο από αυτό αφορά την Ελλάδα;"».  

Για όσους ενδιαφέρονται οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου 2024, ενώ η εγγραφή και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία στις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Επιπλέον, η The Hellenic Initiative Canada και η The Hellenic Initiative θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης στον Καναδά και διαμονής για τις επιλεγμένες startups, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στο πρόγραμμα και εξασφαλίζοντας την πλήρη συμμετοχή τους.  

Built it in Greece. Sell it to the world

Όλη η φιλοσοφία του προγράμματος Accelerate Greece περικλείεται στη φράση «Φτιάξτε το στην Ελλάδα. Πουλήστε το στον κόσμο». Όπως αναφέρει, η κ. Yonida Koukio, Business and Intellectual Property Lawyer at Oziel Law, a boutique technology law firm in Toronto, Secretary of the Executive Committee of the New Leaders Section of THI Canada: «Το πρόγραμμά μας που έχει διάρκεια μία εβδομάδα και φιλοξενείται τώρα στο Τορόντο, στοχεύει να προωθήσει την καινοτομία υποστηρίζοντας Έλληνες επιχειρηματίες στην οικοδόμηση του επόμενου κύματος επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας. Μέσω καθηλωτικών εργαστηρίων, mentoring και αποκλειστικής πρόσβασης στο Elevate Festival, παρέχουμε στις νεοφυείς επιχειρήσεις τα εργαλεία και τις συνδέσεις που απαιτούνται για την παγκόσμια κλίμακα. Αυτή η πρωτοβουλία, όχι μόνο προωθεί την ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών, αλλά επίσης ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του ζωντανού οικοσυστήματος startup της Βόρειας Αμερικής».  

Ο κ. Steven Makrinos, Founder and President of Benefits Pensions.com, THI Canada Board Member and Chair of the New Leaders Section αναφέρει πως: Το «Accelerate Greece το 2024 είναι αφιερωμένο στην προώθηση της καινοτομίας και την στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών στο ταξίδι τους προς την παγκόσμια επιτυχία. Σε συνεργασία με την The Hellenic Initiative και την Ergo Capital, προσφέρουμε ολοκληρωμένες ευκαιρίες εκπαίδευσης, mentoring και δικτύωσης. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τις startups με τα απαραίτητα εργαλεία για να ευδοκιμήσουν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Το Hellenic Initiative Canada New Leaders Section έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους νέους Έλληνες επαγγελματίες να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, προβάλλοντας τα ελληνικά ταλέντα σε διεθνή σκηνή».  

Η συνεργασία της Ergo Capital, της THI και της THI Canada επιβεβαιώνει την πίστη των οργανισμών στη δύναμη της συνεργασίας για το επιχειρηματικό μέλλον της Ελλάδας και αναδεικνύει την αφοσίωσή τους στην καινοτομία και την προσφορά. Σχολιάζοντας το πρόγραμμα Accelerate Greece, ο κ. John Sotos, Co-President του The Hellenic Initiative Canada, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει τις ελληνικές startups, προάγοντας την καινοτομία και υποστηρίζοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Ενδυναμώνοντας τους τοπικούς επιχειρηματίες, συμβάλλουμε σε μια ισχυρότερη και πιο ζωντανή ελληνική οικονομία».  

Ο κ. Γιώργος Π. Σταμάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, τόνισε επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της THI: «Η Accelerate Greece βοηθά τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο εξελιγμένα επιχειρηματικά οικοσυστήματα. Η κοινή αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα ακόμη εξαιρετικό παράδειγμα της φιλοσοφίας του THI 'Oli Mazi' - 'Όλοι Μαζί' για την Ελλάδα».